Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΖΗΤΑΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ... Επιτροπή αγώνα - Νομάρχης - Δήμαρχος - Πρώην δημάρχοι - Λατομείο Αγγέλου Σαλαμίνας

salamispress Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο για ανάρτηση
Το γραφείο τύπου της Νομαρχίας δεν μας ενημέρωσε τι έγινε σχετικά με την συνάντηση του Νομάρχη με τον δήμαρχο μας, την επιτροπή αγώνα και τους πρώην δημάρχους.
Η επιτροπή αγώνα για την δική της προβολή ενδιαφέρεται και μόνο. Σκοπός της είναι να δείξει σε κάποια κομματικά στελέχη εκτός νησιού ότι έχει κάποια δύναμη για να αναδειχθούν στις πλάτες μας.
Ο δήμαρχος δίνει τον δικό του αγώνα προσπαθώντας να διατηρήσει τις ισορροπίες. Η δε αντιπολίτευση έχει σκάσει που δεν τρώει όσο έτρωγε παλιότερα που ήταν στα πράγματα.
Ο τοπικός τύπος μόνο ελεγκτικό ρόλο δεν έχει. Οι άνθρωποι του λατομείου έχουν βρει τους ιδανικούς εκπροσώπους τύπου για να προβάλουν ή καλύτερα για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Δεν με εκπλήσσει ότι όλοι στις φυλλάδες τους είχαν φέτος για πρώτη φορά ολοσέλιδες διαφημίσεις με την φίρμα του λατομείου. Από την στιγμή που το φαγοπότι έφτασε και στο δικό τους τραπέζι λέρωσαν κι εκείνοι τα χέρια τους. Κι ύστερα σας κακοφαίνεται που σας αποκαλούνε δημοσιογραφίσκους με την έννοια του κακόμοιρου και κατευθυνόμενου υπαλλήλου της εκάστοτε εξουσίας.
Διαβάζω στις φυλλάδες σας ότι μερίδα του τύπου επισκέφθηκε το "λατομείο Αγγέλου". Όπως επίσης αναφέρεται ότι το λατομείο άλλαξε ιδιοκτησία μόλις τον περασμένο Αύγουστο. Κι εσείς σαν άξιοι δημοσιογράφοι αφού διασταυρώσατε την είδηση την μεταδώσατε μετά. Σωστά;;;
Μόνο που δεν κάνατε αυτό αλλά μας μεταφέρατε την πληρωμένη είδηση που σας έδωσαν. Μάθετε λοιπόν: Το λατομείο δεν άλλαξε ιδιοκτησία. Τους δρόμους της Σαλαμίνας δεν διασχίζουν φορτηγά νέας τεχνολογίας. Το υλικό δεν βρέχεται. Ο επιχειρηματίας δρα ανεξέλεγκτα.
Άντε και τώρα τις απόκριες ζητήστε από τον "εργοδότη" σας να σας αγοράσει νέες μάσκες γιατί οι παλιές σας έπεσαν εύκολα.
Απο: Επώνυμος λατομομάχος από την επιτροπή ευ αγωνίζεσθαι

Σχόλια:
Απ' όσο γνωρίζω το ραντεβού με τον Νομάρχη Πειραιά για το θέμα του λατομείου δεν πραγματοποιήθηκε.Αναβλήθηκε τελευταία στιγμή με υπαιτιότητα του Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Σοφρά ο οποίος επικαλέσθηκε φόρτο εργασίας και παρέπεμψε τη συνάντηση στο απώτερο μέλλον.Οσον αφορά τον αγώνα που έχει δώσει ο κ. Σοφράς για το συγκεκριμένο θέμα και τον αγώνα που δίνει δεν έχω καταλάβει τίποτα, γιατί απλούστατα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.Ούτε έχω καταλάβει τι ισορροπίες προσπαθεί να διατηρήσει.Εχω όμως την εντύπωση οτι οι δημότες αυτού του τόπου τον ψήφισαν για να δίνει λύσεις στα προβλήματα και οχι για να παίζει το ρόλο του ισορροπιστή και του ακροβάτη ανάμεσα στο δημόσιο και το ιδιωτικό συμφέρον.Διότι η πρώτη και κυρίαρχη εντολή που δίδεται απο τον λαό στους αιρετούς εκπροσώπους του είναι η προστασία του δημόσιου συμφέροντος όπως και αν αυτό προσδιορίζεται κάθε φορά.
 
Διαβάζοντας σήμερα τις αναρτήσεις θέλω να επισημάνω ότι αυτή από ΑΝΝΑ Δ. και του επώνυμου λατομομάχου είναι αλληλένδετες. Αφορούν στο ίδιο πρόβλημα. Στην λειτουργία του λατομείου αδρανών υλικών στο νησί μας. Τώρα ποιανού ιδιοκτησία είναι δεν ξέρω. Υπάρχουν άλλοι που είναι αρμόδιοι για αυτό το θέμα. Όπως αυτοί οι ίδιοι είναι αρμόδιοι να ελέγξουν για λογαριασμό των δημοτών τους κάθε επιχείρηση που επηρεάζει την ζωή τους καθώς και τον περιβάλλον στο οποίο ζούνε. Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας που είναι συνέταιροι στην συγκεκριμένη λατομική δραστηριότητα (δημοτικός φόρος 5%) πρέπει να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Να κάνουν απλά την δουλειά τους. Να θέσουν όρους και να προστατέψουν το νησί. Η καθυστέρηση στην αντίδραση τους είναι ελέγξιμη. Τα αποτελέσματα της ορατά. Τι περιμένετε κύριοι? Να αποκομίσει το μέγιστο κέρδος ο εκάστοτε επιχειρηματίας/ες και μετά να δράσετε? Να εξορυχθεί όλο το διαθέσιμο υλικό και μετά να θέσετε όρους? Ποιά νομαρχία και ποιός νομάρχης κύριοι? Καλέστε επιτέλους την αρμόδια επιτροπή μεταλλείων, όπως σαφέστατα αναφέρει η νομοθεσία. Μην κρύβεστε πίσω από επιτροπές αγώνα. ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ.
Ανώνυμος Λατομομάχος.

Υ.Γ. Αν δεν γνωρίζετε την νομοθεσία θα σας την παραθέσω εγώ.
 
Αγαπητέ spendor στο συγκεκριμένο σχόλιο μου ήθελα να επικεντρωθώ στον τοπικό τύπο και να αιτιολογήσω γιατί σήμερα δεν έχουμε σωστούς δημοσιογράφους. Φάνηκε η αξιοπρέπεια τους, η εγκυρότητά τους, η αξιοπιστία τους, η αμεροληψία τους, η ανεξαρτησία τους και ο ελεγκτικός τους ρόλος προς την εκάστοτε εξουσία. Εδώ στο νησί, παίρνουν μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή από κάποια αλυσίδα καταστημάτων και ξεκινάνε το ρεπορτάζ τους. Στην ουσία ο καθημερινός τους αγώνας είναι να βρούνε χρηματοδότες της φυλλάδας τους διαφορετικά ο εκβιασμός τους είναι προφανής. Σε βγάζω στη σέντρα ειδάλλως μου τα δίνεις με την διαφήμισή σου ή με βολεύεις με την παράταξή σου.
Τώρα στο θέμα που έθεσες σχετικά με τον δήμαρχο, όταν είπα κρατά τις ισορροπίες είχα στο μυαλό μου ότι προσπαθεί να βγάλει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί από τον φόρο που πληρώνει ο επιχειρηματίας στον δήμο (5%). Κριτική για την στάση του θα μπορούσα εύκολα να κάνω αλλά ξεκίνησα το σχόλιο μου για να εστιάσω στο κενό ενημέρωσης που έχει το νησί μας και στην κατευθυνόμενη δημοσιογραφία. Με χαρά αν θες σε άλλο άρθρο να συζητήσουμε για το τι θα μπορούσε να κάνει ο δήμαρχος.

Επώνυμος λατομομάχος από την επιτροπή ευ αγωνίζεσθαι
 
Συγνώμη κύριε Επώνυμε Λατομομάχε εσύ που λες οτι θέλουμε μόνο να δίξουμε οτι έχουμε εξουσία και γνώμη σου είναι δε λέω να μην την πεις είναι δικαιωμά σου αλλά δεν έχεις το δικαίωμα ούτε σου το δίνει κανείς να κρίνεις τους αγώνες που κάνει η επιτροπή αγώνα γιατί απο όσω θυμάμαι δεν έχεις έρθει ποτέ μαζί μας να δεις τι προσπαθούμε να πετύχουμε γι αυτό δεν μπορείς να μας κρίνεις. Την γνώμη σου να την λες απάνω στο θέμα γιατί εμείς προσπαθούμε...
GABRIELLA MONTEZ.
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress