Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

ΟΡΙΣΤΙΚΑΝ ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

salamispress ΟΡΙΣΤΙΚΑΝ ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ
κ.κ. Νίκος Κουτσούκος , Κώστας Αγαπίου, Δημήτρης Μπακαούκας και Δημήτρης Καλογήρου.
-----------------------------------------------------------------
ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
Αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς άρχισαν πάλι να εκτελούνται τα έργα της αποχέτευσης στο Δήμο Σαλαμίνας.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατά το μεγαλύτερο μέρος (κατά 95%) στον ανατολικό τομέα της πόλης και στο τμήμα που το έργο εκτελείται με το βαρυτικό σύστημα, άρχισαν οι εργασίες στον ίδιο τομέα και στο τμήμα που το έργο προβλέπεται να εκτελεστεί με το αναρροφητικό σύστημα .

Σύντομα τα έργα θα επεκταθούν και το Δυτικό τομέα της πόλης και συγκεκριμένα στην κεντρική λεωφόρο Φανερωμένης και στις περιοχές Άγιος Ανδρέας, Αλώνια και Μπόσκο, όπου το έργο προβλέπεται να εκτελεστεί με το βαρυτικό σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες είχαν διακοπεί μετά την «ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ» της αποχέτευσης που στάλθηκε προς το Δήμο Σαλαμίνας από τους αναδόχους του έργου οι οποίοι απαιτούσαν την εξόφληση (από το Ελληνικό Δημόσιο) του 2ου και του 3ου λογαριασμού που ανέρχονταν στο ποσό των 1.535.100 €.

Με την επανέναρξη των εργασιών, η διακοπή των οποίων είχε θορυβήσει και ανησυχήσει τους Σαλαμίνιους, δικαιώθηκε ο Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Σοφράς που είχε δηλώσει η ότι «δήλωση διακοπής εργασιών» είναι μια συνηθισμένη πρακτική των εργοληπτών Δημοσίων έργων όταν αυτοί θέλουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους και ότι η σύντομη αυτή διακοπή δεν πρόκειται να επηρεάσει την ολοκλήρωση του έργου αφού η περίοδος αποπεράτωσής του παρατείνεται για όσο χρόνο διακόπτονται οι εργασίες.
----------------------------------------------------------------
ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας εξέδωσε ψηφίσματα για δύο πολύ σημαντικά προβλήματα που απασχολούν έντονα τους κατοίκους του νησιού.

Συγκεκριμένα:
Στη συνεδρίαση της 15/12/2008 εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας του νησιού στο οποίο τονίζεται η έλλειψη προσωπικού και ιατρικού εξοπλισμού και εκφράζεται η συμπαράσταση του Δήμου στον αγώνα των εργαζομένων σ’ αυτό για προσφορά καλύτερων υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους της Σαλαμίνας.

Στη συνεδρίαση της 30/12/2008 εξέδωσε ψήφισμα (κατά πλειοψηφία) με το οποίο διαμαρτύρεται προς την ΕΥΔΑΠ για τη λειτουργία ολόκληρου του δικτύου ύδρευσης της Σαλαμίνας με σωλήνες αμιάντου και ζητά την άμεση αντικατάστασή τους.
Απο: salamina.gr

Σχόλια:
Αντιδήμαρχοι' κάντε καλή δουλειά γιατί θα σας φάει η 'μαρμάγκα' στις επόμενες εκλογές.
Υπάρχει ένα μυστικό για την επιτυχία σας: θα κερδίσετε την εκτίμηση της τοπικής κοινωνίας αν και εφόσον αν καταφέρεται, απαιτήσετε, επιβάλετε...να δουλεύουν κανονικά οι δημόσιοι υπάλληλοι του δήμου.
 
Μήπως μπορεί το γραφείο τύπου του δήμου Σαλαμίνας να μας ενημερώσει για το ποιοί δημοτικοί σύμβουλοι μειοψήφισαν στο θέμα που αφορά τους σωλήνες αμιάντου της ΕΥΔΑΠ?
Εκλογές έρχονται και πρέπει να γνωρίζουμε τις απόψεις του κάθε πολιτικού προσώπου.Ονόματα αν έχετε την καλοσύνη.
 
Προς spendor.
Κατά τη συνεδρίαση ου Δημ. Συμβουλίου της 30-12-2008 ο Αντιδήμαρχος Κώστας Αγαπίου έθεσε για συζήτηση τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις συνεχείς βλάβες που παρατηρούνται στο δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ και στο γεγονός ότι αυτό αποτελείται από σωλήνες αμιάντου οι οποίοι διέρχονται δίπλα από το δίκτυο ομβρίων υδάτων (που έχει μετατραπεί σε αποχετευτικό δίκτυο) και αναφέρθηκε στους κινδύνους που δημιουργούνται στους πολίτες της Σαλαμίνας.
Κατά τη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε διαμορφώθηκαν τρεις προτάσεις:
1. Του Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Σπυρίδωνα Σοφρά ο οποίος πρότεινε «να αποσταλεί ψήφισμα διαμαρτυρίας προς την ΕΥΔΑΠ, να γίνει υδροληψία και επιστημονική τεκμηρίωση η οποία θα αποσταλεί στο Γενικό Χημείο του κράτους, στο Δημόκριτο και στο Ινστιτούτο Υγιεινής και ασφάλειας Εργαζομένων (ΙΝΥΑΕ). Να ζητηθεί από την ΕΥΔΑΠ να αντικαταστήσει τους σωλήνες αμιάντου και να γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις των δημοτών με πρωτοβουλία του Δήμο». Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε από 19 εκ των 23 παρόντων δημοτικών συμβούλων.
2. Του Δημ. Συμβούλου κ. Νίκου Αγαπίου που πρότεινε «να εξουσιοδοτηθεί η Δημοτική αρχή να πράξει τα δέοντα γύρω από το συγκεκριμένο θέμα». Η πρότασή του υπερψηφίστηκε από τον ίδιο και τους Δημ. Συμβούλους Όμηρο Παπασάββα και Ισίδωρο Τσούτσουρα.
3. Της Δημοτικής Συμβούλου κ. Νάννου-Παπαισιδώρου Ισιδώρας που πρότεινε «να γίνουν άμεσες ενέργειες με επιστημονική προσέγγιση του θέματος και προσκόμιση των αποτελεσμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη περαιτέρω αποφάσεων». Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε από την ίδια.
Από το Γραφείο Τύπου
 
Για το πρωτο σχολιο 14/1/09 23.56. Δεν σου εκαναν προσληψη στον Δήμο και τα εβαλες με τους μονιμους εργαζομενους η δεν εγινες και εσυ μονιμος. Σε πληροφορω οτι δουλευουν οι μονιμοι κανονικοτατα και αν εχεις εσυ παραπονα να μας πεις σε ποιον τομεα δεν σε εξυπηρετησαν η σε ποιο τομεα ηταν να εργαστεις;
 
Το πρόβλημα δεν είναι οι μόνιμοι υπάληλοι του δήμου αλλά αυτοί που τους ελέγχουν...
Στις 23/12/2008 (εργάσιμη ημέρα) στο ΤΑΠ εργαζόνταν μόνο ο Νικολάκης και δύο άλλοι υπάλληλοι απλώς κοίταγαν και έλεγαν ότι δεν ήξεραν ώστε να βοηθήσουν. Η προισταμένη έλλειπε (προφανώς είχε άδεια), όμως έλλειπαν και οι υπόλοιποι υπάλληλοι (προφανώς και αυτοί είχαν άδεια). Το τελικό αποτέλεσμα ήταν για ένα χαρτί περί μη ωφειλής ΤΑΠ περίμενα στο γκισέ τέσσερις(4) ώρες. Αυτό δεν ωφείλεται στους υπαλλήλους, οι οποίοι καλά έκαναν και ήταν σε άδεια εφόσον τους δόθηκε, αλλά ωφείλεται στον Δήμαρχο ο οποίος είναι ο κύριος υπεύθυνος και στον πρώην αρμόδιο αντιδήμαρχο (χαμένος στο διάστημα), οι οποίοι από ότι φάνηκε δεν ήταν και δεν είναι ικανοί να συντονίζουν και να ελέγχουν τις υπηρεσίες του Δήμου.
 
Προς salamispress
Μπορείτε να μας ενημερώσεται για τον τομέα υπευθυνότητας του κάθε αντιδημάρχου;
 
Προς 16/1/09 00:14
Θα μας τρελάνεις ή αυτά που γράφεις είναι για να έχουμε να λέμε;
Επειδή είσαι μάλλον δημόσιος υπάλληλος του δήμου και πληρώνεσαι από εμένα που δουλεύω στο ιδιωτικό, σου λέω απλά να κάνεις σύγκριση πόσο δουλεύεις εσύ και πόσο εγώ.
Πρόσεχε : εγώ σε πληρώνω.
 
Καιεγώ που δουλεύω στο δημόσιο όταν έρχομαι και αγοράζω προιόντα από εκεί που δουλεύεις δίνω χρήματα. Έτσι από τα λεφτά που πληρώνω εγώ στο αφεντικό σου, πληρώνεσαι εσύ. Άρα και εγώ σε πληρώνω, γι΄ αυτό και εσύ να προσέχεις!!!
 
Για να καταφέρω να σε κάνω πελάτη, έχω δουλέψει σκληρά για πολλές ώρες. Φυσικά για να με πληρώνεις οι υπηρεσίες μου ή το προϊόν μου είναι πολύ καλό. Άρα με πληρώνεις και είσαι ικανοποιημένος. Άσε που μπορεί να σταματήσεις να αγοράζεις οι να δέχεσαι τις υπηρεσίες τις εταιρείας μου και εμμέσως δημιουργείται πρόβλημα για το μέλλον μου. ΣΩΣΤΑ;
Εσύ, φίλε δημόσιε, που σε πληρώνω χωρίς να το θέλω οι υπηρεσίες σου είναι απαράδεκτες, οι ώρες που δουλεύεις είναι ελάχιστες, η ανασφάλεια σου για τη δουλειά είναι μηδενική και άλλα πολλά…
Άρα επειδή είναι αυτονόητα κάποια πράγματα, ΠΡΟΣΕΧΕ όταν γράφεις διότι εκτίθεσαι.
Ιδιωτικός Υπάλληλος
 
Εγώ δουλεύω σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας μου, έχω μικρό μισθό,δηλώνω στην εφορία όλες τις απόλαβές μου και δεν μου δίνεται η δυνατότητα νομικά να κάνω και δεύτερη δουλειά. Εσύ όμως στον ιδωτικό τομέα μπορείς να εργαστείς όσο θέλεις και άρα να οικονομήσεις όσα θέλεις (αν είσαι άξιος και εργατικός), έχεις το δικαίωμα να κάνεις δεύτερη και τρίτη δουλειά και προφανώς δεν είναι σίγουρο αν δηλώνεις όλες τις απόλαβές σου στην εφορία. Όσο για το ποιος δουλεύει στον ιδωτικό και ποιος στον δημόσιο τομέα, αυτό είναι επιλογή του καθενός, ανάλογα με τις γραμματικές γνώσεις και τα πτυχία που διαθέτει και τα οποία εξακριβώνουν τις ικανότητες του. Εγώ προσωπικά που σου γράφω έχω πετύχει διορισμό μέσω γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Αν έχεις και εσύ τις ικανότητες πολύ απλά δώσε και εσύ εξετάσεις και θα κριθείς εκ του αποτελέσματος. Πάντως σου εύχομαι το καλύτερο για την οικονομική σου ευημερία.
 
Μάλλον δεν μας τα λες καλά φίλε δημόσιε υπάλληλε. Υπάρχουν παρά πολλοί από εσάς που κάνουν δεύτερη δουλεία διότι όταν δουλεύεις 7 ώρες την ημέρα έχεις άπλετο χρόνο για δεύτερη και τρίτη δουλειά. Ειδικά στο δήμο κάποιοι από τους εργάτες μετά τις 11 ή 12 τελειώνουν οι υπηρεσίες υπέρ του δήμου και αρχίζουν οι ιδιωτικές υπηρεσίες!!! Αν δεν το γνωρίζεις ρώτα να μάθεις.
Παρόλα αυτά το ‘κακό’ στις δημόσιες υπηρεσίες το κάνουν αυτοί που ενώ ήταν με σύμβαση κάποτε- αφού μπήκαν λόγω μέσου – με το που έγιναν μόνιμοι ‘δέσανε’ το γάιδαρο. Εσύ και τόσοι άλλοι που μπήκατε με την αξία σας στο δημόσιο σας λέω μπράβο. Αυτούς που κατηγορώ είναι οι ‘άλλοι’ κλασσικοί μ… δημόσιοι υπάλληλοι

Ιδιοτικός Υπάλληλος
 
Τους υπάλληλους στον δήμο που κάνουν δεύτερη δουλειά να τους καταγγείλεις, όπως και εκείνους που τελειώνουν την δουλειά τους νωρίτερα από το κανονικό. Πρέπει κάποτε να μπει τάξη σε αυτούς τους κακούς δημοτικούς υπαλλήλους.
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress