Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ... Γραφείο Τύπου Δήμου Σαλαμίνας

Ο/Η spendor είπε...
Μήπως μπορεί το γραφείο τύπου του δήμου Σαλαμίνας να μας ενημερώσει για το ποιοί δημοτικοί σύμβουλοι μειοψήφισαν στο θέμα που αφορά τους σωλήνες αμιάντου της ΕΥΔΑΠ?
Εκλογές έρχονται και πρέπει να γνωρίζουμε τις απόψεις του κάθε πολιτικού προσώπου.Ονόματα αν έχετε την καλοσύνη.
15/1/09 10:03
---------------------------------------------------------
Ο/Η Γραφείο Τύπου Δήμου Σαλαμίνας είπε...
Προς spendor.
Κατά τη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου της 30-12-2008 ο Αντιδήμαρχος Κώστας Αγαπίου έθεσε για συζήτηση τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις συνεχείς βλάβες που παρατηρούνται στο δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ και στο γεγονός ότι αυτό αποτελείται από σωλήνες αμιάντου οι οποίοι διέρχονται δίπλα από το δίκτυο ομβρίων υδάτων (που έχει μετατραπεί σε αποχετευτικό δίκτυο) και αναφέρθηκε στους κινδύνους που δημιουργούνται στους πολίτες της Σαλαμίνας.
Κατά τη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε διαμορφώθηκαν τρεις προτάσεις:
1. Του Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Σπυρίδωνα Σοφρά ο οποίος πρότεινε «να αποσταλεί ψήφισμα διαμαρτυρίας προς την ΕΥΔΑΠ, να γίνει υδροληψία και επιστημονική τεκμηρίωση η οποία θα αποσταλεί στο Γενικό Χημείο του κράτους, στο Δημόκριτο και στο Ινστιτούτο Υγιεινής και ασφάλειας Εργαζομένων (ΙΝΥΑΕ). Να ζητηθεί από την ΕΥΔΑΠ να αντικαταστήσει τους σωλήνες αμιάντου και να γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις των δημοτών με πρωτοβουλία του Δήμο». Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε από 19 εκ των 23 παρόντων δημοτικών συμβούλων.
2. Του Δημ. Συμβούλου κ. Νίκου Αγαπίου που πρότεινε «να εξουσιοδοτηθεί η Δημοτική αρχή να πράξει τα δέοντα γύρω από το συγκεκριμένο θέμα». Η πρότασή του υπερψηφίστηκε από τον ίδιο και τους Δημ. Συμβούλους Όμηρο Παπασάββα και Ισίδωρο Τσούτσουρα.
3. Της Δημοτικής Συμβούλου κ. Νάννου-Παπαισιδώρου Ισιδώρας που πρότεινε «να γίνουν άμεσες ενέργειες με επιστημονική προσέγγιση του θέματος και προσκόμιση των αποτελεσμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη περαιτέρω αποφάσεων». Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε από την ίδια.
15/1/09 19:29
Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Σαλαμίνας

Σχόλια:
Η στάση και οι "προτάσεις" τωβ τεσσάρων μου θυμίζουν το "άλλα λόγια για να αγαπιόμαστε".
Προφανώς δεν ήθελαν να πάνε κόντρα με την ΕΥΔΑΠ και τον πρόεδρό της κ. Κωστούλα που τους κάνει όλα τα χατήρια στο θέμα της αποχέτευσης αδιαφορώντας για το καλό της Σαλαμίνας και την υγεία των κατοίκων της.
 
Συμφωνώ με το παραπάνω σχόλιο.
Ο πληθωρισμός προτάσεων για το συγκεκριμένο θέμα πολύ πιθανόν να υποκρύπτει σκοπιμότητες.Η απόφαση θα έπρεπε να είναι ομόφωνη και η πρόταση μία.Αμμεση αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων που περιλαμβάνονται στο δίκτυο της ύδρευσης.
Δεν γνωρίζουν οι δημοτικοί μας σύμβουλοι για την επικινδυνότητα του αμιάντου?
Δεν γνωρίζουν οτι και αποδεδειγμένα πλέον ο αμίαντος θεωρείται ενας απο τους σημαντικότερους παράγοντες για καρκινογεννέσεις?
Δεν γνωρίζουν οτι σύμφωνα με την οδηγία 1999/77/EC της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η εμπορία και η χρήση όλων των τύπων αμιάντου έχει σταματήσει οριστικά την 1/1/2005 στις χώρες μέλη?
Γιατί λοιπόν η διαφοροποίηση?
 
Μπράβο spendor!!! Είσαι πολύ σωστός!!!
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress