Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Στην επιβολή υψηλότατων προστίμων προχώρησε η Νομαρχία Πειραιά και στην Σαλαμίνα

salamispress ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρία πρόστιμα συνολικού ύψους 180.000 € στην εταιρεία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, καθώς μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή σε υποκαταστήματά της στη Σαλαμίνα και στον Ρέντη διαπιστώθηκε η ύπαρξη καθ’ υποτροπή στα ράφια 1488 τεμ. διαφόρων προϊόντων που δεν έφεραν τις προβλεπόμενες από τον νόμο ενδείξεις και 83 τεμ. διαφόρων προϊόντων με περασμένη ημερομηνία ανάλωσης.

Πρόστιμο ύψους 5.000 € στην εταιρεία DIA HELLAS AE, καθώς κατά τη διάρκεια ελέγχου σε υποκατάστημά της που βρίσκεται στη Σαλαμίνα διαπιστώθηκε η ύπαρξη στα ράφια 3 τεμ. διαφόρων προϊόντων των οποίων είχε παρέλθει η ημερομηνία ανάλωσης και άλλων 12 τεμ. που δεν έφεραν τις προβλεπόμενες από τον νόμο ενδείξεις.

Ο πέλεκυς έπεσε ιδιαίτερα βαρύς στις εταιρείες:
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΡΑΦΤ ΦΟΥΝΤΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, Πρόστιμο ύψους 15.000 € καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων του Χημείου του Κράτους μετά από δειγματοληψία υπαλλήλων της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή το προϊόν «Σοκολατάκια με γέμιση κακάο και αμύγδαλα Gioconda» (500 γρ. ημ. λήξης 1-8-2008) κρίθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ αποκλειόμενης της διάθεσης του στην αγορά, καθώς διαπιστώθηκε σε αυτό η παρουσία αραχιδών (αλλεργιογόνο) χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος.

VIVARTIA ABEE,Πρόστιμο ύψους 10.000 €, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων του Χημείου του Κράτους μετά από δειγματοληψία υπαλλήλων της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή το προϊόν «Τσουρέκι 7days home με μαστίχα και μαχλέπι» (400 γρ. ημ. ληξ. 5-6-2008) κρίθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ διότι αν και στην επισήμανσή του δηλώνει ότι είναι ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ περιέχει συντηρητικό, σταθεροποιητές κλπ.

ΠΕΝΤΕ ΑΕ ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Πρόστιμο ύψους 3.000 € καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων του Χημείου του Κράτους μετά από δειγματοληψία υπαλλήλων της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή το προϊόν «Γαλαξίας τσουρέκι παραδοσιακό» κρίθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ, διότι αν και στην επισήμανσή του δηλώνει ότι είναι ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ περιέχει προπιονικά ως συντηρητικό .
Απο: Γραφείο Τύπου Νομαρχίας Πειραιά

Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress