Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Κατάσχεση 5,5 τόνων τυριών με παραπλανητικές και ελλιπείς σημάνσεις – Ανάκληση μη κανονικού – νοθευμένου βαμβακελαίου

salamispress ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αυτή τη φορά οι κτηνίατροι της Νομαρχίας απέτρεψαν τη διοχέτευση στην αγορά 5,5 τόνων τυριών που έφεραν παραπλανητικές και ελλιπείς σημάνσεις.
Ειδικότερα οι κτηνίατροι της Νομαρχίας κατά του διάρκεια κτηνιατρικού ελέγχου σε αποθήκες ψυγείων στον Ρέντη κατέσχεσαν 5,5 τόνους τυριών ιδιοκτησίας της εταιρείας Πέντε ΑΕ, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση,πρόκειται για 2.122 κιλά σκληρό τυρί Αυστρίας που επί της ετικέτας εμφάνιζε τη φωτογραφία ελληνικού νησιού και τη λέξη Greece με αποτέλεσμα να παραπλανάται ο καταναλωτής και για 3.329 κιλά τυρί άλμης με απουσία κωδικού αριθμού έγκρισης τυροκομείου.
Την ίδια στιγμή η Νομαρχία Πειραιά προχώρησε στην ανάκληση διάθεσης από την αγορά βαμβακελαίου, που μετά τις εργαστηριακές αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους και σύμφωνα με τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών και την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία κρίθηκε Μη Κανονικό – Νοθευμένο.

Πρόκειται συγκεκριμένα για το βαμβακέλαιο με την επωνυμία «Eleoemporiki Stathis Διον» βάρους 10 λίτρων και με ημερομηνία λήξης 13/12/09, δείγμα του οποίου οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή έλαβαν από εστιατόριο στον Πειραιά και απέστειλαν για εργαστηριακό έλεγχο στις χημικές υπηρεσίες του Κράτους.
Απο: Γραφείο Τύπου Νομαρχίας Πειραιά

Σχόλια:
Το γραφείο τύπου της Νομαρχίας δεν μας ενημέρωσε τι έγινε σχετικά με την συνάντηση του Νομάρχη με τον δήμαρχο μας, την επιτροπή αγώνα και τους πρώην δημάρχους.
Η επιτροπή αγώνα για την δική της προβολή ενδιαφέρεται και μόνο. Σκοπός της είναι να δείξει σε κάποια κομματικά στελέχη εκτός νησιού ότι έχει κάποια δύναμη για να αναδειχθούν στις πλάτες μας.
Ο δήμαρχος δίνει τον δικό του αγώνα προσπαθώντας να διατηρήσει τις ισορροπίες. Η δε αντιπολίτευση έχει σκάσει που δεν τρώει όσο έτρωγε παλιότερα που ήταν στα πράγματα.
Ο τοπικός τύπος μόνο ελεγκτικό ρόλο δεν έχει. Οι άνθρωποι του λατομείου έχουν βρει τους ιδανικούς εκπροσώπους τύπου για να προβάλουν ή καλύτερα για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Δεν με εκπλήσσει ότι όλοι στις φυλλάδες τους είχαν φέτος για πρώτη φορά ολοσέλιδες διαφημίσεις με την φίρμα του λατομείου. Από την στιγμή που το φαγοπότι έφτασε και στο δικό τους τραπέζι λέρωσαν κι εκείνοι τα χέρια τους. Κι ύστερα σας κακοφαίνεται που σας αποκαλούνε δημοσιογραφίσκους με την έννοια του κακόμοιρου και κατευθυνόμενου υπαλλήλου της εκάστοτε εξουσίας.
Διαβάζω στις φυλλάδες σας ότι μερίδα του τύπου επισκέφθηκε το "λατομείο Αγγέλου". Όπως επίσης αναφέρεται ότι το λατομείο άλλαξε ιδιοκτησία μόλις τον περασμένο Αύγουστο. Κι εσείς σαν άξιοι δημοσιογράφοι αφού διασταυρώσατε την είδηση την μεταδώσατε μετά. Σωστά;;;
Μόνο που δεν κάνατε αυτό αλλά μας μεταφέρατε την πληρωμένη είδηση που σας έδωσαν. Μάθετε λοιπόν: Το λατομείο δεν άλλαξε ιδιοκτησία. Τους δρόμους της Σαλαμίνας δεν διασχίζουν φορτηγά νέας τεχνολογίας. Το υλικό δεν βρέχεται. Ο επιχειρηματίας δρα ανεξέλεγκτα.
Άντε και τώρα τις απόκριες ζητήστε από τον "εργοδότη" σας να σας αγοράσει νέες μάσκες γιατί οι παλιές σας έπεσαν εύκολα.

Επώνυμος λατομομάχος από την επιτροπή ευ αγωνίζεσθαι.
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress