Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Νεκρός εργάτης σε εργολαβία του «ΤΙΤΑΝ» στη Θεσσαλονίκη... Συνεχίζονται τα εργοδοτικά εγκλήματα σε βάρος της ζωής των εργατών

Νεκρός έπεσε ο εργάτης Τάσος Χονδρόπουλος, εργαζόμενος σε εργολαβία του «ΤΙΤΑΝ», στην έξοδο της Θεσσαλονίκης προς Καβάλα. Πρόκειται για τον 123ο εργάτη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που χάνει τη ζωή από «εργατικό ατύχημα».

Ο θάνατός του επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι στους τόπους δουλειάς βρίσκεται σε εξέλιξη ένα διαρκές μακελειό στο όνομα της κερδοφορίας της εργοδοσίας. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι σε εργολάβους θεωρούνται φθηνό - αναλώσιμο υλικό για τους μεγαλοεργοδότες.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση πεθαίνει ένας άνθρωπος κάθε τριάμισι λεπτά από αιτίες σχετιζόμενες με την εργασία.

Στην Ελλάδα, εκτός από τα δεκάδες θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα», ενώ δεν υπάρχει καμία διαδικασία διάγνωσης, αναγνώρισης και καταγραφής των επαγγελματικών ασθενειών. Χιλιάδες ασθένειες βαφτίζονται «κοινή νόσος» παρότι σύγχρονες μελέτες δείχνουν για παράδειγμα ότι: το 30% των περιστατικών άσθματος, το 10% των περιπτώσεων καρκίνου και το 60% των μυοσκελετικών παθήσεων, προέρχεται από κακές συνθήκες εργασίας.

Είναι κοινή διαπίστωση στους περισσότερους χώρους εργασίας, ότι δεν λαμβάνονται από τους εργοδότες ούτε και τα πιο στοιχειώδη μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress