Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Απόσυρση από την αγορά βαμβακελαίου στο οποίο ανιχνεύθηκαν υψηλά ποσοστά παραφινελαίου από τη Νομαρχία Πειραιά

salamispress Στην δέσμευση και ανάκληση διάθεσης από την αγορά βαμβακελαίου της εταιρείας Αγροτική ΑΕ, που μετά την εξέταση του πρώτου δείγματος από τις υπηρεσίες του Γενικού Χημείου του Κράτους κρίθηκε Μη Κανονικό – Μη Ασφαλές προχώρησε η Νομαρχία Πειραιά.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργούν τα κλιμάκια ελέγχου της Διεύθυνσης Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή της Νομαρχίας Πειραιά, έλαβαν από ψητοπωλείο που λειτουργεί στον Πειραιά δείγμα από κλειστή συσκευασία 10 lt βαμβακελαίου της παραπάνω επιχείρησης (ημ. λήξης 2/2010, AGR L8177) το οποίο εστάλη για εργαστηριακές αναλύσεις στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Δ’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών το προϊόν κρίθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ, καθώς διαπιστώθηκε οτι περιέχει υδρογονάνθρακες παραφινελαίου, ουσίες δηλαδή ξένες προς τη φύση του ελαίου σε περιεκτικότητα 101±26 mg/kg, ενώ το ορισθέν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανώτερο επιτρεπόμενο είναι 50 mg/kg και ως εκ τούτου το δείγμα είναι αποκλειόμενο της κατανάλωσης (ΕΚ 178/2002 άρθρο 14 παρ. 2).

Αμέσως οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Πειραιά ενημέρωσαν, τόσο το κατάστημα από όπου ελήφθη το δείγμα, όσο και την επιχείρηση Αγροτική ΑΕ προκειμένου να προβεί άμεσα στην απόσυρσή του απ’ όλα τα πιθανά σημεία διάθεσής του, ζητώντας παράλληλα από την τελευταία να ενημερώσει τις υπηρεσίες της Νομαρχίας Πειραιά, τόσο για τα στοιχεία των επιχειρήσεων στις οποίες αυτό διατέθηκε, όσο και για το εάν διακινήθηκε το συγκεκριμένο προϊόν σε άλλα Κράτη Μέλη της ΕΕ ή τρίτες χώρες.
Απο: Γραφείο Τύπου Νομαρχίας Πειραιά

Σχόλια:
Είδατε πόσο ωραίο είναι το νησί μας με την λάσπη που επικρατεί στους δρόμους; Να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε και για αυτό το κατόρθωμα τον ευεργέτη μας τον μεγάλο τον κ. Αγγέλου. Έκανε το νησί μας Κορωπί υπό τις ευλογίες όλων των "ισχυρών" του νησιού μας.
Παρατηρήσατε τι φορτήγα καινούρια πήρε ο δήμαρχος μας για την καθαριότητα; Αν τα παρατηρήσατε σταθμευμένα έξω από το δημαρχείο σίγουρα θα είδατε τι μάρκα είναι τα φορτηγά. Λέτε να είναι η ίδια μάρκα που έχει και ο γνωστός επιχειρηματίας τον στόλο του; Λέτε να έχουν τα ίδια γούστα και τις ίδιες προτιμήσεις; Ή μήπως κάτι άλλο....;
Όσο για τα έργα που γίνονται στην παραλία καλό θα ήταν να είχαμε κάποια ενημέρωση για να δούμε πόσο κόστισε το συγκεκριμένο έργο.
Αντί να έχουμε πληροφόρηση από τον επιχειρηματία για τα πόσα δίνει κάθε μήνα στον δήμο ως φόρο, θα προτιμούσα αυτά τα στοιχεία να μας τα έδινε και επίσημα ο δήμος μας. Πλήρη διαφάνεια!! Και μην μας πείτε κάντε επίσημα ονομαστική αίτηση για να τα πάρετε αυτά τα στοιχεία, διότι είναι γνωστό το κόλπο της στοχοποίησης.
ΥΓ Η επιτροπή αγώνα χάθηκε. Δεν μάθαμε και τι έγινε με την δημοσιογράφο του ΕΤ.
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress