Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Συντονιστικό φορέων Θριασίου: Κοροϊδεύουν το λαό, Δήμαρχοι και Νομάρχης

salamispress ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Όσα συμβαίνουν και εξελίσσονται τελευταία, ανάμεσα σε Νομάρχη, «Επιτροπή Αγώνα» και Δήμαρχο Ελευσίνας, το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ τα καταγγέλλει πολύ καιρό τώρα.

Αυτοί είναι οι ουσιαστικοί λόγοι που πολλοί φορείς της περιοχής του Θριασίου συγκρότησαν το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ των ΦΟΡΕΩΝ, για να φρενάρουν και να ανατρέψουν τα σχέδια των βιομηχάνων στην περιοχή.

Κοροϊδεύουν το λαό, Δήμαρχοι και Νομάρχης. Θέλουν να τα έχουν καλά και με την Κυβέρνηση και με το Λάτση, που εξάλλου τους χρηματοδοτεί, και με το λαό.

Το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ με τον πιο υπεύθυνο και κατηγορηματικό τρόπο καταγγέλλει Νομάρχη, Δημάρχους της περιοχής και όσους τους στηρίζουν, γιατί, με τις ενέργειές τους μέχρι τώρα, συμβάλλουν ώστε να προχωρήσουν οι επεκτάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ και τα υπόλοιπα σχέδια των βιομηχάνων, όπως ΤΙΤΑΝ, ΧΑΛΥΨ, ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΜΙΛΟΥ POLYECO κτλ.

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Πύλη της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ, στην Παραλία Ελευσίνας, και Πορεία μέσα στην πόλη της Ελευσίνας πραγματοποίησε το Συντονιστικό Φορέων Θριασίου, την Τρίτη 16η Δεκέμβρη 2008, στις 6 το απόγευμα.

Είναι η δεύτερη Συγκέντρωση, μέσα σε λίγους μήνες, του Συντονιστικού στην πόλη της Ελευσίνας, στα πλαίσια της δράσης του για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος, ενάντια στα μεγάλα βιομηχανικά συμφέροντα που δρουν ασύδοτα στην περιοχή.

Το περιεχόμενο του Αγωνιστικού Καλέσματος αφορούσε στο σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν το Θριάσιο Πεδίο, με ζητήματα αιχμής:

* Τη σχεδιαζόμενη επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ
* Την παραμονή της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ μέσα στην πόλη της Ελευσίνας, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο.

Στα συνθήματα της διαμαρτυρίας, «Όλη η παραλία ανήκει στο Λαό και όχι στο ΤΙΤΑΝ και στο Κεφάλαιο», «ΠΕΤΡΟΛΑ και ΠΥΡΚΑΛ, μπαρούτι και βενζίνη, αν δεν ξεσηκωθούμε, κανείς μας δε θα μείνει», «Δήμαρχοι, Νομάρχης και Κυβέρνηση στηρίζουν την ΠΕΤΡΟΛΑ και την επέκταση», εκφράστηκε η αντίθεση των συγκεντρωμένων στα σχέδια των βιομηχάνων και των εκάστοτε Κυβερνήσεων, που ουσιαστικά στηρίζονται από τη Νομαρχιακή και τη Δημοτική Αυτοδιοίκηση, και που θα επιφέρουν περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος της περιοχής.

Στην ομιλία του ο Αντώνης Χοροζάνης, από την Προοδευτική Αγωνιστική Κίνηση Ελευσίνας (Π.Α.Κ.Ε.), αναφέρθηκε στο σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στην περιοχή.

Όσον αφορά στο αποχετευτικό του Θριασίου, υπογράμμισε ότι είναι ένα έργο που καθυστερεί εδώ και πενήντα χρόνια και ότι, ένα τόσο σημαντικό έργο, θα πρέπει να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει με το σωστότερο τρόπο. Γι’ αυτό και ο Βιολογικός Καθαρισμός δεν πρέπει να γίνει στην παραλία Ασπροπύργου, επιβαρύνοντας περισσότερο την περιοχή, αλλά τα λήμματα να μεταφέρονται, με αγωγό, απευθείας στην Ψυτάλλεια.

Από την πλευρά τους, οι μαθητές των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ Ελευσίνας, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, στο χαιρετισμό που απηύθυναν στους συγκεντρωμένους, τόνισαν ότι καθημερινά βιώνουν τις πολλαπλές επιπτώσεις της ασύδοτης δράσης των βιομηχάνων, μέσα και έξω από τους τόπους δουλειάς.

Στους τόπους δουλειάς, εφόσον οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι εργαζόμενοι, αντιμετωπίζουν την έλλειψη ή, και ακόμη, την πλήρη ανυπαρξία των απαραίτητων όρων υγιεινής και ασφάλειας. Με αποτέλεσμα τις επαγγελματικές ασθένειες, τους τραυματισμούς και τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα κάθε χρόνο.

Άλλα και έξω από αυτούς οι συνθήκες δεν είναι καλύτερες. Συγκεκριμένα είπαν: «Το έδαφος που πατάμε, η θάλασσα που κολυμπάμε, το νερό που πίνουμε και ο αέρας που αναπνέουμε είναι μολυσμένα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία μας και υποβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής μας.».

Για να καταλήξουν στο αισιόδοξο αγωνιστικό μήνυμα: «Με την παρουσία μας σήμερα εδώ θέλουμε, στην πράξη, να δηλώσουμε ότι, παρόλο που μόνο με μελανά χρώματα μπορούμε να περιγράψουμε την κατάσταση στην περιοχή μας, εμείς δεν απογοητευόμαστε. Στις δυσκολίες δεν απαντάμε με παραίτηση και απαισιοδοξία. Εμείς, οι νέοι, πιστεύουμε ότι πρέπει να αγωνιστούμε και θα αγωνιστούμε για όλα όσα δικαιούμαστε και καλούμε όλο το Λαό της περιοχής να αγωνιστεί μαζί μας, για να προστατέψουμε το περιβάλλον και τη ζωή μας.».
Περισσοτερα στο λινκ:

Το salamispress συμφωνεί με τον Αντώνη Χοροζάνη , από την Προοδευτική Αγωνιστική Κίνηση Ελευσίνας , σε ότι αφορά το αποχετευτικό του Θριασίου , ο Βιολογικός Καθαρισμός δεν πρέπει να γίνει στην παραλία Ασπροπύργου, επιβαρύνοντας περισσότερο την περιοχή, αλλά τα λήμματα να μεταφέρονται, με αγωγό, απευθείας στην Ψυτάλλεια. Και καλεί τους Δήμαρχους της Σαλαμίνας να ενισχύσουν το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ και να συντονιστεί και η Σαλαμίνα με τον αγώνα και την μάχη που δίνει το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ .
salamispress

Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress