Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Νομαρχία και Εμπορικοί Σύλλογοι Πειραιά, Νικαίας, Κερατσινίου, Κορυδαλλού και Περάματος, ενώνουν τις δυνάμεις τους για στήριξη του πειραϊκού εμπορίου

salamispress ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νομαρχία Πειραιά και Εμπορικοί Σύλλογοι Πειραιά, Νικαίας, Κερατσινίου, Κορυδαλλού και Περάματος, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την στήριξη του πειραϊκού εμπορίου Με το σύνθημα «αγοράζω από την πόλη μου, στηρίζω την οικονομία του τόπου μου», Νομαρχία Πειραιά ξεκινά σε συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους Πειραιά, Νικαίας, Κερατσινίου, Κορυδαλλού και Περάματος, καμπάνια στήριξης του εμπορίου του ευρύτερου Πειραιά, με ενημερωτικά φυλλάδια, ραδιοφωνικά σποτ και άλλες δράσεις, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει το δυσμενές κλίμα που επικρατεί στην αγορά, εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας των καταναλωτών.
Μολονότι παραδοσιακά η περίοδος που διανύουμε είναι η καλύτερη για την αγορά, οι έμποροι φοβούνται ότι η κάθετη πτώση που έχει σημειώσει ο τζίρος τους τη φετινή χρονιά θα συνεχιστεί και τις γιορτινές ημέρες.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα απανωτά συντριπτικά κτυπήματα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, έχει οδηγήσει σε απόγνωση δεκάδες εμπορικές επιχειρήσεις του ευρύτερου Πειραιά που βλέπουν ορατό το κίνδυνο διακοπής λειτουργίας τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της περιοχής.
Ήδη, σύμφωνα με έρευνα της Πειραϊκής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Πειραιά μέσα σε 10 μήνες και συγκεκριμένα, από την 1-1-2008 έως την 31-10-2008, η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά προσμετρά μείον 2.985 επιχειρήσεις, οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν υπολογίζονται σε περισσότερες από 8.500, με το ποσοστό ανεργίας στον ευρύτερο Πειραιά να εκτιμάται γύρω στο 15 %,, ενώ τα χειρότερα έπονται, καθώς το 2009 αναμένεται μια πολύ δύσκολη χρονιά, λόγω και της γενικότερης οικονομικής ύφεσης.
Για τα αποτελέσματα της έρευνας της Νομαρχίας, ο Νομάρχης Πειραιά έχει ενημερώσει με επιστολές του τόσο τον Πρωθυπουργό όσο και τους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης ζητώντας τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ανάσχεση της υφιστάμενης δραματικής κατάστασης, βάσει και των προτάσεων που κατατέθηκαν πρόσφατα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τα Επιμελητήρια, τον Εμπορικό Σύλλογο και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
Σήμερα η Νομαρχία Πειραιά κάνει ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα, για την στήριξη του τοπικού εμπορίου, προχωρώντας με τη συνεργασία των πέντε Εμπορικών Συλλόγων του ευρύτερου Πειραιά στην έκδοση και διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου καθώς και στην προβολή ραδιοφωνικού σποτ, τα οποία προβάλλουν στους καταναλωτές τα πλεονεκτήματα της πειραϊκής αγοράς.
Όπως επισημαίνεται στην ενημερωτική καμπάνια, η αγορά του ευρύτερου Πειραιά έχει τα πάντα, για όλα τα γούστα, για όλα τα βαλάντια.
Είναι επιπλέον μια ποιοτική και αξιόπιστη αγορά, μιας και οι εντατικοί έλεγχοι που η Νομαρχία Πειραιά διενεργεί σε καθημερινή βάση για τις τιμές και την ποιότητα αγαθών και υπηρεσιών, απομονώνουν και απομακρύνουν λογικές αυθαιρεσίας και ασυδοσίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των ελεγκτικών υπηρεσιών της Νομαρχίας, τα ποσοστά παραβατικότητας των εμπορικών καταστημάτων του ευρύτερου Πειραιά, είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Υπολογίζονται κάτω του 3%, γεγονός που πιστοποιεί την αποτελεσματικότητα του έργου της Νομαρχίας Πειραιά αλλά και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακρίνει τους εμπόρους της περιοχής μας.
Η διανομή του ενημερωτικού φυλλαδίου που θα πραγματοποιηθεί στο εμπορικό κέντρο του Πειραιά και των άλλων δήμων, θα ξεκινήσει από την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί, από κλιμάκια της Νομαρχίας Πειραιά και των εμπορικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.
Με αφορμή την νέα πρωτοβουλία της Νομαρχίας Πειραιά, η οποία θα συνεχιστεί και μετά τις γιορτές, ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας δήλωσε ότι «Οι εμπορικές επιχειρήσεις του ευρύτερου Πειραιά υφίστανται τόσο τις παράπλευρες απώλειες του δυσμενέστατου κλίματος που έχει διαμορφωθεί, όσο και τις συνέπειες της αλλοπρόσαλλης πολιτικής της κυβέρνησης.
Συνέπειες που μεταφράζονται σε κάθετη πρώτη στου τζίρου τους και σε αδυναμία να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Αν δεν στηριχθούν άμεσα και αποτελεσματικά, πολύ φοβόμαστε ότι θα δούμε καταστάσεις τρομακτικές, με την ανεργία να φτάνει σε ασύλληπτα νούμερα με όλες τις προεκτάσεις ενός τέτοιου ενδεχόμενου.
Γι’ αυτό πήραμε με τους Εμπορικούς Συλλόγους της περιοχής μας την πρωτοβουλία αυτής της καμπάνιας, με την προσδοκία ότι θα τονώσουμε την εξουθενωμένη πλέον από πολλαπλά πλήγματα αγορά.
Και ο Νομάρχης Πειραιά πρόσθεσε «Ζητάμε ωστόσο από την Κυβέρνηση να σταματήσει να αδρανεί και να παραμένει ένας απλός παρατηρητής μιας βέβαιης καταστροφής.
Να ακούσει τη φωνή μας, τη φωνή της αυτοδιοίκησης, των θεσμικών φορέων των παραγωγικών τάξεων και των πολιτών και να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση της εφαρμογής των προτάσεων που της έχουμε καταθέσει.
Γιατί οι δικές μας προσπάθειες όσο φιλότιμες και αν είναι δεν αρκούν.
Χωρίς την κρατική παρέμβαση, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι πολλές επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε κλείσιμο, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον ευρύτερο Πειραιά».
Απο: Γραφείο Τύπου Νομαρχίας Πειραιά

Σχόλια:
Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑ?
Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ" ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ?
ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΔΕΝ
ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΗΜΩΝ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΚΥΡΙΕ ΝΟΜΑΡΧΗ.
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress