Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΠΟΥ...ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΙΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Ε.Σ. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

salamispress Σάββατο 13-12-08, Ο/Η Γ.Β. άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτηση
" Εμείς οι εκπρόσωποι των Εξωραιστικών Πολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας που συνεδριάσαμε ως Δ.Σ.της Ομοσπονδίας μας σήμερα Σάββατο 13-12-08 εκφράζουμε την θλίψη, την αγανάκτηση και την οργή μας για την εν ψυχρώ δολοφονία του ανήλικου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου και ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία του εκτελεστή-κουμπουροφόρου αστυνομικού καθώς και κάθε ηθικού αυτουργού όπου και εάν ανήκει.

Επίσης εκφράζουμε την ολόπλευρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στην οικογένεια του δολοφονημένου παιδιού. Ταυτόχρονα χαιρετίζουμε τις
αυθόρμητες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών και τις οργανωμένες απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων, που καταδικάζουν τέτοιες ενέργειες, που εκτρέφουν η κρατική βία και τρομοκρατία, η άδικη, αντικοινωνική και αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης, μέ πρόσχημα δήθεν την διεθνή οικονομική κρίση η οποία είναι εικονική και στοχεύει να κάμψει τους εργαζόμενους. Απο την μία η ΕΕ ζητάει αύξηση σε 65 ώρες εργασίας την βδομάδα, καθώς και των ορίων συνταξιοδότησης και απο την άλλη ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ προτείνει μείωση εβδομαδιαίων ωρών εργασίας, μισθών και εισφορών, για να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι και να κάνουν πίσω.
Επίσης καταδικάζουμε την προβοκατόρικη δράση των γνωστών - άγνωστων "κουκουλοφόρων" που καίνε και καταστρέφουν περιουσίες, κάτω απο την παθητική στάση της Αστυνομίας.

Πιστεύουμε οτι το καλύτερο μνημόσυνο στον 15χρονο Αλέξη είναι η ένταση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων και της νεολαίας, με στόχο να αλλάξει η υπάρχουσα πολιτική.
Το σύνθημα του Πολυτεχνείου ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι απολύτως επίκαιρο. Αντι για ψωμί δίνουν ψίχουλα. Η παιδεία, όπως και η υγεία, παραδίδεται στους ιδιώτες. Αντί για ελευθερία βγαίνουν τα κουμπούρια με νεκρούς για να κάμψουν κάθε κινητοποίηση.
Ο λαός και η νεολαία δέν έχουν άλλη επιλογή απο την ανατροπή αυτής της νοσηρής ποιτικής κατάστασης, με την ΔΙΑΦΘΟΡΑ της Δημόσιας Διοίκησης (κουμπάροι, υποκλοπές),τα ΣΚΑΝΔΑΛΑ(SIEMENS, βατοπαίδι),την ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ (κατάργηση αφορολογήτου, τεκμήρια, ΕΤΑΚ),την ανατροπή του ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων, την λιτότητα - ακρίβεια - φτώχεια - ανεργία - γραφειοκρατία και αυταρχισμό.

Δηλώνουμε εδώ και τώρα:
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ.
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ.

Το παραπάνω "ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ" είχα αναλάβει, με εντολή της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΕΕΣΣ, να συντάξω για να έλθει προς ψήφιση στο σημερινό Δ.Σ. της ΟΕΕΣΣ.
Λυπάμαι που το παραπάνω κείμενο δεν παρουσιάσθηκε ούτε καν για ανάγνωση στην συνεδρίαση του Δ Σ, αλλά αντί αυτού, ήλθε γιά ψήφιση ένα "χλιαρό¨ κείμενο 5-6 γραμμών, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και ελπίζω ότι η ΟΕΕΣΣ δέν θα θελήσει να δημοσιοποιήσει το ...ψηφισθέν "ΨΗΦΙΣΜΑ", διότι δεν αναφέρεται στην ουσία των επίκαιρων πολιτικών γεγονότων, που ,κατά την γνώμη μου, ενδιαφέρουν όλους τους εκπροσώπους των Συλλόγων.
Ετσι λοιπόν το παραπάνω "σχέδιο ψηφίσματος" το...ψηφίζω μόνος μου.
Απο: Γ.Β.

Σχόλια:
Τι πλάκα που έχουν μερικοί! Αυτοί που έχουν καταπατησει γη για να χτίσουν τα αυθαίρετα τους, κόπτονται σήμερα για την αντεργατική πολιτική και να μας μιλήσουν για νοσηρό πολιτικό κλίμα. Δε ντρέπεστε ρε υποκριτές? Ας κοιτάξει ο καθένας τα χάλια του πρώτα και μετά ας κάνει καταγγελίες.
 
Ελπίζω ο κύριος που ανήρτησε το πρώτο σχόλιο και κατηγορεί συλλήβδην τους οικιστές ως καταπατητές και αυθαιρετοποιούς να μην ανήκει στην ομάδα των γαιοκτημόνων; ή των απογόνων τους που διαμέλισαν και πούλησαν την Σαλαμίνα με αυτό τον τρόπο, αλλά ούτε σε αυτούς που αισχροκέρδησαν σε βάρος των οικιστών για την κατασκευή αυθαιρέτου.
 
Για τους συναγωνιστές στον χώρο της ΟΕΕΣΣ που πριν βάλουν την όποια άλλη άποψη έχουν στα όργανα της, αναρτούν την αντίθεσή τους στο block απλά τονίζουμε ότι πρέπει όλοι να σεβόμαστε τις διαδικασίες και να είμαστε τουλάχιστον χρονικά συνεπείς στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουμε.
 
Αγαπητέ οικιστή, όχι, ευτυχώς ή δυστυχώς δεν είμαι μεγαλοτσιφλικάς. Απλός πολίτης είμαι που δεν ανέχομαι την υποκρισία σου. Καλή και άγια η διαμαρτυρία αλλά όχι και μαθήματα κοινωνικής συμπεριφοράς και περιβαλλοντικής δράσης από αυτούς που καταπατούν και αυθαιρετούν. Και επίσης μη με μπλέκετε με εξωθεσμικούς του ΟΕΕΣΣ, πάλι λάθος κάνετε!
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress