Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας απο το Συντονιστικό Φορέων Θριασίου

salamispress Οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενθαρρύνουν την ασυδοσία των βιομηχάνων, που δε διστάζουν, σε κάθε ευκαιρία, να φέρουν νέες ρυπογόνες δραστηριότητες στην περιοχή. Να εμποδίσουμε τις επεκτάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ.

Τα σχέδια της κυβέρνησης και της ΠΕΤΡΟΛΑ διευκολύνει ο Νομάρχης Δυτικής Αττικής που εξέδωσε οικοδομική άδεια, για επιχωματώσεις και ύψωση τοιχίων στο χώρο της πρώην OWENS.

Είναι η δεύτερη άδεια, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, που εκδίδει η Νομαρχία προς όφελος της ΠΕΤΡΟΛΑ.

Ο Νομάρχης Δυτικής Αττικής (ΠΑΣΟΚ) είχε προηγουμένως αδειοδοτήσει την κατεδάφιση της πρώην OWENS, στο χώρο που σχεδιάζουν να γίνει η επέκταση του διυλιστηρίου. Αποδεικνύοντας, επανειλημμένα, ότι στα λόγια μπορεί να αναφέρεται σε αγώνες, αλλά στην πράξη δίνει «γη και ύδωρ» στους βιομήχανους.

Στην ίδια ρότα βαδίζουν και η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Ελευσίνας (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ). Από τη μία, ενέκριναν το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, όπου ο χώρος χαρακτηρίσθηκε βιομηχανική ζώνη, αντί για «ζώνη ασφαλείας», διευκολύνοντας τα σχέδια της ΠΕΤΡΟΛΑ και, από την άλλη, στα «Αισχύλεια» δέχονται να γίνουν «χορηγοί» και να εμφανίζονται ως «προστάτες» του πολιτισμού οι μεγαλοβιομήχανοι. Εκείνοι δηλαδή που ευθύνονται για την καταστροφή του περιβάλλοντος, του αρχαιολογικού χώρου, για δεκάδες εργατικά ατυχήματα, για αποθήκευση επικίνδυνων τοξικών υλικών και τόσα άλλα.

Γίνεται φανερό ότι οι δημοτικές και νομαρχιακές παρατάξεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιούν σε τοπικό επίπεδο την πολιτική των κομμάτων αυτών και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων σε βάρος του περιβάλλοντος, της υγείας και της ζωής των εργαζόμενων και κατοίκων της περιοχής μας.
Σήμερα, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι και κάτοικοι συνειδητοποιούν το ρόλο της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των βιομηχάνων.
Γι’ αυτό, για να καλύψει ο καθένας τις ευθύνες του, η Νομαρχία Δυτικής Αττικής, η Δημοτική Αρχή Ελευσίνας και η «Επιτροπή Αγώνα» αλληλοκατηγορούνται για το ποιος διευκολύνει, λιγότερο ή περισσότερο, τα σχέδια της ΠΕΤΡΟΛΑ για επέκταση. Επιβεβαιώνοντας, με αυτή τη συμπεριφορά τους, τις καταγγελίες του Συντονιστικού Φορέων Θριασίου, ότι αποτελούν στήριγμα των μεγάλων συμφερόντων στην περιοχή.

Το Συντονιστικό Φορέων Θριασίου καλεί το λαό και τους εργαζόμενους της περιοχής να σταματήσουν το «παιχνίδι» που παίζεται στις πλάτες τους. Να αντιταχθούν και να ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές. Να πάρουν μαζικά μέρος στις:


Σ Υ Γ Κ Ε Ν Τ Ρ Ω Σ Η Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Α Σ
Τρίτη 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008 στις 6μ.μ. Συγκέντρωση στην Πύλη του ΤΙΤΑΝ
στην Παραλία Ελευσίνας και Πορεία μέσα στην πόλη.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
Να παλέψουμε για να προστατέψουμε τη ζωή και το περιβάλλον,
ενάντια στην ασυδοσία των βιομηχάνων!

Για τη Γραμματεία του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ οι φορείς:
Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ»
Σύλλογος Εργαζομένων στους Δήμους Ελευσίνας,
Ασπροπύργου, Μάνδρας, Μαγούλας & πέριξ
Σωματείο εργαζομένων ΔΕΗ Ελευσίνας
Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών και Εμπόρων Ασπροπύργου
Σύλλογος Κατοίκων Παραλίας Ασπροπύργου
Σωματείο Συνταξιούχων Ελευσίνας
Σωματείο Συνταξιούχων Ασπροπύργου
Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας
Σύλλογος Γυναικών Ασπροπύργου
Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας
Επιτροπή Ειρήνης Ασπροπύργου

Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress