Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

4 Δεκεμβρίου, Συνέντευξη Τύπου του Δήμαρχου Σαλαμίνας Σπύρου Σοφρά

4 Δεκεμβρίου , Συνέντευξη του Δήμαρχου Σαλαμίνας... ο Σπύρος Σοφράς είπε...
(Χωρις Σχολια)

«Εδώ πρόκειται για ένα τεράστιο έργο. Η αξία του λοιπόν δεν είναι 16,5 εκ.ευρώ δεν πρόκειται για ολοκληρωμένη μελέτη. Σε κάθε έργο υπάρχουν και οι απρόβλεπτοι παράγοντες που ανεβάζουν την αξία.
Τώρα, η ΕΥΔΑΠ, για δικούς της λόγους, θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα. Δεν μπορεί ένας τέτοιος οργανισμός να λέει «δεν αναλαμβάνω διότι δεν γνωρίζω». Μας εμπαίζει.
Δεν μπορεί η ΕΥΔΑΠ να μη δίνει το αντλιοστάσιο Α1. Το Α1 έγινε από τη νομαρχία για να συνδέσει το νησί με την Ψυττάλεια.

Η ΓΗΓΕΡΤΟΝ δεν έχει παραιτηθεί και το έργο δεν έχει σταματήσει. Ο κάθε εργολάβος μπορεί να κάνει διακοπή εργασιών. Ο συγκεκριμένος εργολάβος για να κάνει αυτή τη διακοπή επικαλέστηκε το δήμο και επικαλέστηκε ότι έχει εκδώσει 5 λογαριασμούς, από τους οποίους έχει εισπράξει μόνο 2. Όλο αυτό εντάσσεται στα πλαίσια του σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομικών ενόψει της κατάθεσης του νέου προϋπολογισμού. Επικοινωνήσαμε με το Ταμείο Συνοχής για το θέμα και μας καθησύχασαν και από την πλευρά τους, μιλώντας για πάγια τακτική των εργολάβων, προκειμένου να πιέσουν για πληρωμή. Σε προσωπική επαφή που είχα με τη διαχειριστική αρχή, ενημερώθηκα πως ο 3ος λογαριασμός θα πληρωθεί μέχρι τις αρχές Γενάρη, ίσως και μέσα στο Δεκέμβριο.

Έχει ολοκληρωθεί το 95% στη Νέα Σαλαμίνα – Τσάμη και έχει μείνει ένα μικρό κομμάτι στο νεκροταφείο, όπου περιμένουμε τάγμα στρατού ξηράς, διότι πρέπει να ελέγξει το χώρο για πιθανά πυρομαχικά πριν ξεκινήσουμε να σκάβουμε.
Όσον αφορά το κέντρο, οι επαγγελματίες μας ζήτησαν να μην μπούμε μες στις γιορτές στη Λ. Φανερωμένης, όταν η αγοραστική κίνηση θα βρίσκεται λόγω των ημερών στο φόρτε της.

H αποχέτευση προχωρά κανονικά. Υπάρχουν βέβαια προσπάθειες να κωλυσιεργήσει το έργο. Ωστόσο τίποτα δεν έχει σταματήσει. Εκτιμώ πως ίσως να μη χρειαστεί να έχουμε το Α1. Αν και η ΕΥΔΑΠ θα υποχρεωθεί τελικά να συνδέσει με το αντλιοστάσιο.»
4 Δεκεμβρίου , O Δήμαρχος Σαλαμίνας Σπύρος Σοφράς... (Χωρις Σχολια)

Σχόλια:
TO KEIMENO AYTO EINAI APOSPASME APO TO ARURO STO SAIT THS EFHMERIDAS ANATROPES KALO UA HTAN NA TO ANAFERETE.
 
ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΕΣ ΝΑΡΚΕΣ? ΠΡΟΤΟΥ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΛΑΚΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΦΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ?ΜΗΠΩΣ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΠΙΝΑΚΙΔΑ "ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ"?
 
ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΌΡΗΣΗΣ
Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Σοφράς είπε:¨
"Εκτιμώ πώς ίσως να μη χρειασθεί να έχουμε το Α1.Αν και η ΕΥΔΑΠ θα υποχρεωθεί τελικά να συνδέσει με το αντλιοστάσιο."
Η κοινοπραξία ΓΗΓΕΡΤΟΝ ΑΕ-ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΤΕΕ αναφέρει στο έγγραφο που έστειλε στο Δήμο Σαλαμίνας:
"....Με δεδομένο δε το γεγονός ότι η κοινοπραξία έχει εκτελέσει ήδη περίπου το 90% του βαρυτικού αποχετευτικού δικτύου του ανατολικού τομέα της πόλης, είναι ευνόητο ότι περαιτέρω καθυστέρηση στη λειτουργία του αντλιοστασίου Α1 συνεπάγεται την αδυναμία εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή του βαρυτικού δικτύου της δυτικής πόλης και κατά συνέπεια η κοινοπραξία δεν έχει ουσιαστικά μέτωπο για να συνεχίσει τις εργασίες της στο βαρυτικό δίκτυο."
Τα συμπεράσματα δικά σας.
 
Έχει καταλάβει ο δήμαρχος το μέγεθος της ΕΥΔΑΠ? Τι είναι η ΕΥΔΑΠ που στο τέλος θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί? ΤΟ θέμα δηλαδή θα λυθεί νταηλίδικα και καουμπόικα? Ή πάλι θα μας ζητήσει η δημοτική αρχή να υπογράψουμε κανά χαρτί τελευταία στιγμή και να βγούμε στους δρόμους? Ελλιπείς οι απαντήσεις του δημάρχου, επίσης να μας πει γιατί ο Αγ.Νικόλαος είναι απέξω.
 
Αγαπητέ spedor το παιχνίδι σου είναι επικίνδυνο είμαι βέβαιος ότι είσαι του κυκλώματος. πως ξέρεις λεπτομέρειες από το έγγραφο της κοινοπραξίας η είσαι προβοκάτορας του δήμου η είσαι ένας αντίπαλος του οτι και να είσαι πάντος είσαι επικίνδυνος
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress