Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Eλλιπή ιατρική κάλυψη απο (ΟΑΕΕ) στη Σαλαμίνα

ΑΠΟ: ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ , ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ , ΝΗΣΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

ΠΡΟΣ: ΟΑΕΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Κυρία Διευθύντρια,
με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σχετικά με την ελλιπή ιατρική κάλυψη που παρέχει οα ασφαλιστικός μας φορέας στους επαγγελματίες της Σαλαμίνας.
Ολόκληρο το νησί καλύπτεται από δύο ιατρούς παθολόγους, που εάν συνυπολογίσετε ότι στην αρχή κάθε έτους δηλώνουμε έναν εκ των δύο, κατά συνέπεια καλυπτόμαστε από έναν ιατρό παθολόγο.
Γνωρίζοντας ότι το πρόγραμμά σας είναι επιφορτισμένο με πάμπολλες υποχρεώσεις, θα θέλαμε να ασχοληθείτε με το θέμα για να διαπιστώσετε ότι η μία εκ των δύο ιατρών, η κ. Διολή, δέχεται ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ μόνο πρωινές ώρες στο ιατρείο της που, όπως αντιλαμβάνεστε, την επισκέπτονται μόνο οι συνταξιούχοι, διότι οι υπόλοιποι αυτές τις ώρες εργαζόμαστε.
Μην ξεχνάτε ότι το καθεστώς αυτό προϋπήρχε της ενοποίησης των τριών ταμείων (ΤΕΒΕ – ΤΑΕ- ΤΣΑ) και άρα δεν μπορεί να καλύψει όλο αυτό το μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων που έχει προκύψει σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των τριών Επιμελητηρίων Πειραιώς, οι επαγγελματίες της Νήσου Σαλαμίνας ξεπερνούν τον αριθμό των 1.600.
Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να αλλάξει το καθεστώς, διορίζοντας επιπλέον ιατρούς και επίσης να έχουν οι ασφαλισμένοι τη δυνατότητα της επιλογής καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους ανάμεσα σε δύο ή τρεις ιατρούς.
Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε επιπλέον κάλυψη και σε άλλες ειδικότητες, επειδή όμως αντιλαμβανόμαστε τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν, ζητάμε μόνο την ειδικότητα του παθολόγου, ο οποίος αντιμετωπίζει περιστατικά Γενικής Ιατρικής.
Εάν δεν γίνει δεκτό το αίτημά μας, τότε ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε τη μείωση των εισφορών των Σαλαμινίων ασφαλισμένων, εφόσον δεν χρησιμοποιούμε τα βιβλιάριά μας και καταφεύγουμε στον ιδιωτικό φορέα, και αυτό είναι κάτι που διαπιστώνεται εύκολα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα τυχόν περιστατικά που συμβαίνουν στις οικογένειές μας και σε εμάς.
Με την προσδοκία ότι θα δείτε το πρόβλημά μας με κατανόηση, αναμένουμε απάντησή σας.
Η Πρόεδρος: Χονδροκούκη Μαρία , Ο Γεν. Γραμματέας: Μίχας Γεώργιος

Σχόλια:
Συγχαριτηρια για την πρωτοβουλια σας στο θεμα της ιατρικης καλυψης, επιτελους να γινει κατι για αυτον τον τοπο που ολοι εχουν ξεχασμενο.
Πρωτη φορα το σωματειο ασχολειτε με τοσο σοβαρα θεματα που αφορουν ολους τους εργαζομενους επαγγελματιες ειδικα μετα την ενωποιηση των τριων ταμειων ( ΤΕΒΕ - ΤΑΕ - ΤΣΑ ) να μην υπαρχουν ιατροι στην Σαλαμινα για την καλυψη των αναγκων.
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress