Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

ΨΗΦΙΣΜΑ... ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΣΤΗ ΓΟΥΒΑ – ΜΠΑΤΣΙ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

salamispress ΨΗΦΙΣΜΑ
Εμείς οι δημότες και κάτοικοι των δύο δήμων της Σαλαμίνας που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Κυριακή 19/10/08, εκφράζουμε την απόλυτη αγανάκτηση μας για την συνεχή υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής στο νησί μας.

Η Σαλαμίνα χάρη στις φυσικές ομορφιές της, τα τελευταία 50 χρόνια έγινε ο τόπος ξεκούρασης, το καταφύγιο των ανθρώπων του μόχθου όλου του λεκανοπεδίου. Ο πληθυσμός της υπερβαίνει τους 250.000 κατοίκους αρκετού μήνες του χρόνου. Όμως η κατά καιρούς αδιαφορία και η ανεπαρκής πολιτική της κεντρικής εξουσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης όλων των βαθμών, έχει μετατρέψει την Σαλαμίνα σε κρανίου τόπο. Το νησί μας είναι σήμερα το πλέον κακοποιημένο περιβαλλοντικά και χωροταξικά σε όλο τον Αργοσαρωνικό.

Την Σαλαμίνα αυτή την στιγμή επιβαρύνουν:
Α. ΤΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ
Β. ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΛΑΣ ΚΑΙ 5 ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΑΤΑΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ
Γ. Η ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ
Δ. ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΡΕΒΥΘΟΥΣΑ
Ε. ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΣΤΗ ΓΟΥΒΑ – ΜΠΑΤΣΙ.

Το συγκεκριμένο λατομείο λειτουργώντας ανεξέλεγκτα, με υπερεντατικούς ρυθμούς εξόρυξης, ισοπεδώνει το βουνό της περιοχής και καταστρέφει το δάσος χωρίς καμιά αποκατάσταση μέχρι σήμερα.

Από λατομείο τοπικού χαρακτήρα σύμφωνα με την πράξη καθορισμού του έφτασε να τροφοδοτεί με αδρανή υλικά όλη την Αττικοβοιωτία και όχι μόνο. Παράλληλα, τεράστια εργοταξιακά φορτηγά περνούν πολλές φορές καθημερινά από 3 δημοτικά σχολεία, 2 γυμνάσια και 2 Τ.Ε.Ε. Αποτέλεσμα, κίνδυνος ατυχημάτων, έκθεση σε κίνδυνο της υγείας ευπαθών ομάδων του πληθυσμού μας, κυκλοφοριακή συμφόρηση στους στενούς δρόμους του νησιού και καταπόνηση των οδοστρωμάτων.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. , ΤΟΝ Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΩΣΤΕ:

1. Το λατομείο να ικανοποιεί τις τοπικές ανάγκες όπως προβλέπεται από την απόφαση ίδρυσης λατομικού χώρου.
2. Να λειτουργεί υπό έλεγχο όπως προβλέπεται από τον νόμο.
3. Να αρχίσει τώρα η περιοδική αποκατάσταση και αναδάσωση.
4. Να εξαλειφθούν όλοι οι κίνδυνοι για τους μαθητές, από την υπερβολική επιβάρυνση της κυκλοφορίας στην περιοχή όπου φοιτούν.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΕΠΙΔΩΣΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ:

* ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Κ. ΣΟΥΦΛΙΑ
* ΣΤΟΝ Γ.Γ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ.ΜΑΝΙΑΤΗ
* ΣΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ Κ.ΜΙΧΑ
* ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Κ.ΣΟΦΡΑ
* ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ Κ.ΤΡΑΥΛΟ.

Επίσης να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις ώστε το λατομείο να επανέλθει στο καθεστώς της τοπικής λειτουργιάς σκοπό για τον οποίο αρχικά ιδρύθηκε.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Σχόλια:
tipota allo?
 
Άσχετοι, πολιτικάντηδες, καρεκλοκένταυροι και αφιλότιμοι έδωσαν βροντερό παρόν στη συγκέντρωση φιάσκο.
 
to dasos tis faneromenis ke ton kanakion poy ine gemato skoypidia toys endiaferi toys ikologoys tis plakas i bouri poy adiazoyn ston kolpo tis salaninas toys endiaferoyn , i epidi den ipekipse ston ekbiasmo o epixirimatias kanoyn sigentosis tis plakas gia na bgaloyn ta apouimena toys ayti ke o kauodigitis toys gnostos agnostos monimos antipolitebomenos dimotikos simboylos?
 
Ο κ. Χαράλαμπος Μανιάτης Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής(πρώην Δήμαρχος Χαλκιδέων) έχει πολιτικό πρόσημο,είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και διορισμένος στη θέση που κατέχει.
Τίποτα δεν μας εμποδίζει να θεωρήσουμε οτι εφαρμόζει την πολιτική της κυβέρνησης για την Σαλαμίνα,η οποία μέχρι σήμερα είναι καταστροφική για το περιβάλλον και προκλητικά απαξιωτική για τα θεσμοθετημένα όργανα της αυτοδιοίκησης(Νομαρχία,Δήμοι) όσο και στη θέληση των πολιτών αυτού του τόπου.
Μετά την απόφασή του για την Ελευθερώτρια μετά την απόφασή του για το ιχθυοτροφείο στη Φώκα μάθαμε στην εκδήλωση για το λατομείο(απο τον κ. Ράπτη) οτι έχει υπογράψει και άδεια στον κ. Αγγέλου που του επιτρέπει την σημερινή του δραστηριότητα όσον αφορά τούς ρυθμούς εξόρυξης και τη διάθεση των αδρανών υλικών όπου αυτός επιθυμεί.
Πιστεύω οτι τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τα μέλη των τοπικών επιτροπών, οι ψηφοφόροι όσο δεν αντιδρούν σε αυτήν την κατάσταση τόσο ταυτίζονται με τις συμπεριφορές και τις πρακτικές του εν λόγω κυρίου και μάλιστα χωρίς κανένα πολιτικό όφελος.
Μαζί με αυτούς και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι που ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο, όσο δεν διαφοροποιούνται και δεν καταγγέλουν ανοικτά τον εκλεκτό μας Περιφερειάρχη.
SMS: Οι δημοτικές εκλογές απέχουν μόλις δύο χρόνια.
 
Καλή η συγκέντρωση, καλό το ψήφισμα, καλές οι προσπάθειες για το περιβάλλον.
Αν όμως οι διοργανωτές της εκδήλωσης αφαιρούσαν και τις πινακίδες που τοποθέτησαν σε όλη τη Σαλαμίνα για την προβολή της, θα γίνονταν περισσότερο πιστευτοί ότι ενδιαφέρονται πράγματι για το περιβάλλον. Ή μήπως αυτές δεν το θίγουν;
 
Τώρα θυμήθηκαν την απαξιωτική συμπεριφορά. Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά το λατομείο είναι εκεί απο το 1989 και ο κ. Μανιάτης στην θέση του για δεύτερη θητεία. Όσο θα τα βλέπεις κομματικά τόσο θα είσαι μόνος στην γωνία σου και θα ζητάς από τους όμοιους σου (ψηφοθήρες) να πάρουν θέση. Ακόμα και το περιβάλλον το αντιμετωπίζεις κομματικά.
 
"ΔΕΙΛΟΊ ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΑΝΤΑΜΑ"

Διβάζω τα σχόλια που αφορούν την εκδήλωση για το λατομείο και εκπλήσομε.
Αλλος γράφει για τα σκουπίδια στο δάσος της Φανερωμένης και των Κανακίων ως και για τους βόθρους που καταλήγουν στη θάλασσα!
Αλλος λέει οτι μαζεύτηκαν καρεκλοκένταυροι άσχετοι πολιτικάντηδες και αφιλότιμοι!
Αλλος για τα πολιτικά πρόσωπα που παρευρέθηκαν, για την ελευθερώτρια, την Φώκα και τον Μανιάτη!
Αλλος οτι το περιβάλλον αποτελεί τον δούρειο ίππο για να μαζέψουν κόσμο και να εξυπητετήσουν έτσι τα σκοτεινά και δόλια συμφέροντά τους.
Και κανείς δεν τολμά να μας μιλήσει για την ταμπακιέρα.Είναι όλοι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Το θέμα είναι αν θέλουμε το λατομείο να λειτουργεί μα τους σημερινούς ρυθμούς η θέλουμε να λειτουργεί μόνο για την εξυπηρέτηση των τοπικών αναγκών.
Δεν είδα κανέναν απο αυτούς τους έξυπνους να πάρει θέση.
Αυτό σημαίνει η ότι δεν έχουν θέση η οτι φοβούνται να την πουν ακόμη και πίσω απο την ανωνυμία του blog η οτι είναι κατευθυνόμενοι καταχωρητές σχολίων.
Εγώ πάντως ψηφίζω υπέρ της τοπικής λειτουργίας του λατομείου.
 
Δυστυχώς δεν έχεις καταλάβει τι παιχνίδια παίζουν κάποιοι και επομένως απορρίπτεις οποιαδήποτε σκέψη προσπαθεί να θέσει τα πράγματα όπως είναι.
Να μην εκπλήσεσαι με τα σχόλια που κάνουμε για το λατομείο διότι στη συγκέντρωση ακούσθηκαν παραπάνω πράγματα από το να λειτουργεί ή όχι το λατομείο μόνο για τις τοπικές ανάγκες του νησιού μας. Επίσης κρύβονται και αλήθειες που δεν λέγονται και αυτό από τον καθένα μπορεί να ερμηνευτεί όπως νομίζει! Με λίγα λόγια το θέμα "βρωμάει" τόσο από τον επιχειρηματία του λατομείου όσο και από αυτούς που ονομάζονται επιτροπή αγώνα.
 
Εγώ μπορεί να μην έχω καταλάβει τι παιχνίδια παίζονται.
Εσύ που έχεις καταλάβει γιατί δεν τα εξηγείς τι φοβάσαι?
Με καθαρές κουβέντες όμως κι οχι μασημένα λογια.Γιατί αυτά που γράφεις δεν μου λένε τίποτα.
 
Αχρηστοι λαδοποντικες που κρυβεστε πισω απο τον φοβο και τα μικροσυμφεροντα, κριμα την ψηφο μας ,σας βγαλαμε να συγκρουστητε και οχι να βαλλετε την ουρα στα σκελια σας οπως οι προηγουμενοι φτου σας
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress