Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

«Εκρήξεις» προκαλεί η κατάσταση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στα νησιά του Αργοσαρωνικού

salamispress Η «απογείωση» των ναύλων, μετά την απελευθέρωση και της οικονομικής θέσης και των ΙΧ, και η δρομολόγηση υπερήλικων πλοίων δημιουργούν πρόσθετα βάρη σε ανθρώπους, που αναγκάζονται να ταξιδεύουν σε ημερήσια ή εβδομαδιαία βάση με τα πλοία της «γραμμής».
Αυτή ακριβώς η «απογείωση» των ναύλων απασχόλησε και στην πρόσφατη γενική συνέλευση της Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Πειραιά, όπου σε σχετική απόφαση τονίζεται ότι: «Η καθημερινή ή εβδομαδιαία μετακίνηση ξεκοκαλίζει ένα μεγάλο κομμάτι του πενιχρού μισθού, ακόμα και στις γραμμές που θεωρούνται πορθμειακές, όπως η Αίγινα και η Σαλαμίνα».

Με απόφαση της ΕΛΜΕ Πειραιά πραγματοποιούν την Παρασκευή, από τις 11 το πρωί, τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας, με αίτημα: «Ασφαλή και δωρεάν μεταφορά όλων των εκπαιδευτικών στα νησιά του Αργοσαρωνικού».
«Ταυτόχρονα, πρέπει να συνυπολογιστεί και η μεταφορά συναδέλφων με το απαράδεκτο σαπάκι «Μυρτιδιώτισσα» για τα Κύθηρα», αναφέρεται στην ίδια απόφαση.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο Nομάρχης Πειραιά:
«Οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων μέσα σε τέσσερα χρόνια αγγίζουν μέχρι και το 82%, ενώ μόνο τα τελευταία δύο χρόνια έχουν φτάσει σε ποσοστά 30% έως και 50%, μετατρέποντας το ταξίδι στα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού σε κρουαζιέρα πολυτελείας».

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα των νησιωτικών και επαρχιακών δήμων και κοινοτήτων του νομού, δεν κλήθηκαν, και γ'αυτό δεν παρέστησαν, οι Δήμοι της Σαλαμίνας .
Μήπως δεν γνωρίζετε ότι και εμείς οι κάτοικοι της Σαλαμίνας πληρώνουμε πανάκριβα τα εισιτήρια μας και πώς έχουν αυξηθεί 200% από το 2004 ???
Περιμένουμε την απάντηση σας σε αυτό το θέμα κ.Nομάρχη Πειραιά,στο e-mail: salamispress @ gmail.com
salamispress

Σχόλια:
έχουν αυξήσει τις τιμές των εισητηρίων σε απίστευτα υψηλά επίπεδα και φυσικά μας στοιβάζουν στα φέρρυ μπόατ σαν σαρδέλλες και δεν φτάνει αυτό, τα δρομολόγια έχουν γίνει μπάχαλο.δεν φεύγουν ποτέ στην ώρα τους τα φέρρυ και πολλές φορές το προσωπικό παρκάρει τα αυτοκίνητα του μέσα στο φέρρυ και στερεί από τους πολίτες 3 ή και παραπάνω θέσεις. Όταν καλείς το λιμεναρχείο για αυτά τα θέματα είναι πρωτάκουστα για αυτούς, λες και εκείνοι πάνε με ελικόπτερο στο πέραμα..
 
Αφου δε γινεται η γεφυρα εχουμε τους νταβατζηδες στο κεφαλι μας. Να γινει η γεφυρα να σφιξουν οι κολοι. Κανουν αποσβεση ενα φερυμπωτ το χρονο. Αλλα καλα σας κανουνε αφου ο Δημος κοιμαται και ο κοσμος ειναι κορόιδα.
 
Να σου πω κάτι υπάρχει τρόπος να πας απέναντι χωρίς να πάρεις φέρρυ ή καραβάκι??Τί καλά μας κάνουν??Ας υπήρχε άλλος τρόπος και θα δεις πως οι περισσότεροι θα τους γράφαμε κανονικά όπως τους αξίζει!!
 
ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΟΙ ΝΟΝΟΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΟΛΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΑΡΑΔΙΑΣΕΙ
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress