Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Example ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Παρασκευή 3/10/2008 και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ τα μέλη του συζητούσαν τα προβλήματα της αποχέτευσης της Σαλαμίνας, ο εκδότης της τοπικής εφημερίδας «Νέα Σαλαμίνα» κ. Δημήτριος Ροκίδης διέκοψε τη συνεδρίαση και επιτέθηκε φραστικά εναντίον του π. Δημάρχου κ. Βαγγέλη Αγαπίου με ανεπίτρεπτες και ιδιαίτερα προσβλητικές εκφράσεις, προφανώς γιατί οι θέσεις του κ. Αγαπίου δεν συμφωνούσαν με τις δικές του.

Η Δημοτική αρχή, με αφορμή το γεγονός αυτό:

1. Καταδικάζει τη στάση και τις ενέργειες του συγκεκριμένου κυρίου ο οποίος δεν σεβάστηκε ούτε το χώρο, ούτε τις διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά, κυρίως, ούτε την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του π. Δημάρχου.
2. Κρίνει ότι όλοι οι πολίτες αλλά κυρίως αυτοί που έχουν το πλεονέκτημα να διαμορφώνουν, με τα μέσα που διαθέτουν, τη γνώμη και την άποψη των πολιτών, οφείλουν, με την αντικειμενικότητα, την αξιοπιστία, το σεβασμό στους θεσμούς και στα πρόσωπα που πρέπει να τους διακρίνουν, να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή.
3. Η εποχή που «έπρεπε» η γνώμη ή η άποψη του καθενός να συμφωνεί υποχρεωτικά με τη γνώμη ή την άποψη κάποιων άλλων πέρασε ανεπιστρεπτί. Σήμερα πρέπει πάνω απ’ όλα να βρίσκει εφαρμογή η ρήση του Βολταίρου «Διαφωνώ με όσα λες αλλά θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να μπορέσεις να τα πεις». Αυτό όμως προϋποθέτει δημοκρατική συνείδηση, θάρρος και παλικαριά και όχι τσαμπουκά.
4. Συγχαίρει τον π. Δήμαρχο κ. Βαγγέλη Αγαπίου για την ψυχραιμία με την οποία αντιμετώπισε τις ανεπίτρεπτες εκφράσεις του κ. Ροκίδη, γεγονός που απέτρεψε μεγαλύτερης έκτασης επεισόδια..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Σπυρίδων Σοφράς και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ευχαριστούν και συγχαίρουν τα καταστήματα της Σαλαμίνας: S/Μ “ΚΑΝΑΚΗΣ”, “CHAMPION ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ”, “JUNIOR & BEBE”, “TOY’S” και “AST 299” καθώς και τα βιβλιοπωλεία: “EL LIBRO”, “ΓΙΟΥΠΗ”, “ΣΤΟΧΟΣ”, “GALLERIE”, “CONFETTI”, “ ΒΙΒΛΙΟ & ΤΕΧΝΗ”, “ΓΡΑΦΗ” και “ΠΑΠΥΡΟΣ” τα οποία ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά τους και πρόσφεραν δωρεάν σχολικά είδη (σάκες, τετράδια, μολύβια κτλ.) στην Κοινωνική Υπηρεσία τα οποία διατέθηκαν για την κάλυψη αναγκών απόρων μαθητών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας.

Η προσφορά τους ήταν ιδιαίτερα σημαντική αφού απευθυνόταν σε παιδιά και ιδιαίτερα σε αυτά που στερούνται βασικά ειδη κάτω από τις δύσκολες σημερινές οικονομικές συνθήκες.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΌ ΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008 πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Σαλαμίνας και τη ΔΕΠΑΣ εκδηλώσεις για την επέτειο της αποχώρησης των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής την 12/10/1944 από τη Σαλαμίνα.
Οι εκδηλώσεις είχαν ως επίκεντρο τον Ιερό Ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας, που έχει ανεγερθεί στο λόφο Πατρίς σε ανάμνηση του γεγονότος και περιλάμβαναν:

* Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

* Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο λόφο Πατρίς με τη συμμετοχή αγήματος του Π.Ν. και της Φιλαρμονικής του Δήμου Σαλαμίνας.

* Δοξολογία.

* Κωδωνοκρουσία των Ιερών Ναών του Δήμου τις 14.10, ώρα αποχώρησης των στρατευμάτων κατοχής από τη Σαλαμίνα.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον κ. Κώστα Ραπατζίκο, μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΠΑΣ, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα συγκινητικός αφού έκανε ονομαστική αναφορά σε όλους τους Σαλαμίνιους που έπεσαν στη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων 1940-41, της κατοχής και για τη συμμετοχή τους στην Εθνική Αντίσταση.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Σπυρίδων Σοφράς, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστ. Νεράντζης, ο Αντινομάρχης Πειραιά κ. Παναγιώτης Βουδούρης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικ. Κουτσούκος, Κ. Αγαπίου, Γ. Αντωνίου και Β. Νάννος, η Πρόεδρος της ΔΕΠΑΣ κ. Τζένη Αλαΐσκα και ο Αντιπρόεδρος κ. Γ. Βενετσάνος, η Πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Σ. κ. Κατερίνα Μικρομάστορα, Δημοτικοί Σύμβουλοι και αντιπροσωπίες των Σχολείων του Δήμου με τις σημαίες τους.
Από: Γραφείο Τύπου Δήμου Σαλαμίνας

Σχόλια:
Δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση γιατί είναι γνωστό πως για τον κ. Ροκίδη σωσστό είναι μόνο ότι λέει ο Μακρής.
 
Ο Μακρής γιατί ασχολείται με την αποχέτευση; Δεν πρέπει πρώτα να ζητήσει συγγνώμη από τους κατοίκους των Παλουκίων που επί 12 χρόνια δεν κατάφερε να τελειώσει την αποχέτευση στα Παλούκια και μάλιστα την άφησε σε τέτοια χάλια που χρειάστηκαν 4 χρόνια προσπάθειες από τον Αγαπίου και άλλα δύ (μέχρι σήμερα) από το Σοφρά και ακόμα δεν μπορούν να διορθωθούν οι κακοτεχνείες και οι παραλείψεις;
Ξεχνά ότι η κ. Ρούλα Νάννου, που την προωθεί για υποψήφια Δήμαρχο ψήφισε την τροποποίηση της μελέτης από το βαρυτικό sto αναρροφητικό σύστημα και σήμερα γίνεται και η ίδια κριτής της τροποποίησης.
Μην μας πεί κι αυτή ότι εξαπατήθηκε, όπως ισχυρίζεται ο κ. Τσαβαρής. Αλήθεια ένας έμπειρος και πολύξερος άνθρωπος όπως ο κ. Τσάβαρής παραπλανήθηκε από τον κ. Σοφρά που για πρώτη φορά ασχολήθηκε με τα δημοτικά πράγματα.
Αν το κατάφερε αυτό ο Σοφράς, μπράβο του.
 
Οι Σαλαμίνιοι που ήταν κατά τις εκδηλώσεις της 12ης Οκτωβρίου;
Είμαστε όλοι μας κριτές του καναπέ και του καφενείου.
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress