Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Example Μετά από αίτημα του Δήμου Σαλαμίνας και προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου κ. Σπυρίδωνα Σοφρά προς την ΚΕΔΚΕ ο Δήμος μας εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ» που αναφέρεται στη βελτίωση των συγκοινωνιών και την καθιέρωση νέων λεωφορειακών γραμμών.

Το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ» έχει ως στόχο την άρση της κοινωνικής, γεωγραφικής και οικονομικής απομόνωσης των δημοτικών διαμερισμάτων και την προώθηση της προσπελασιμότητας και της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης.

Για την πρώτη φάση του προγράμματος (Νοέμβριος 2008-Δεκέμβριος 2009) στο Δήμο μας διατέθηκε το ποσό των 127.750 €, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση, με νέα χρηματοδότηση, η οποία θα αφορά το έτος 2010. Για τα επόμενα χρόνια αναμένεται, σύμφωνα με την ΚΕΔΚΕ, η ένταξη του προγράμματος στο ΕΣΠΑ με συνέπεια την αύξηση του ποσού χρηματοδότησης.

Ήδη εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα και εξουσιοδοτήθηκε ο κ. Δήμαρχος να υπογράψει τη σύμβαση ανάμεσα στο Δήμο και στο ΚΤΕΛ Σαλαμίνας.

Η σύμβαση η οποία υπογράφτηκε και υποβλήθηκε στην ΚΕΔΚΕ για έλεγχο και έγκριση, προβλέπει τη δημιουργία των παρακάτω δύο νέων λεωφορειακών γραμμών στο Δήμο μας:

1. Η πρώτη θα εκτελεί το δρομολόγιο Παλούκια-Νέα Σαλαμίνα- Αλώνια- Λύκεια- Παλούκια και θα ακολουθεί τη διαδρομή: Παλούκια – Οδός Μιαούλη (Μπιζάνι) – Γ. Παπανδρέου - Ζωοδ. Πηγής – Αλώνια – Αθαν. Διάκου – Λ. Φανερωμένης – Λύκεια – Λ. Φανερωμένης – Παραλία – Ζ. Πηγής – Γ. Παπανδρέου – Παλούκια.

2. Η δεύτερη θα εκτελεί το δρομολόγιο Παλούκια-Βροντού-Σαλαμίνα-Λύκεια- Παλούκια και θα ακολουθεί τη διαδρομή: Παλούκια – Λ. Σαλαμίνας – Λ. Αιαντείου – Αγ. Παρασκευής – Βροντού – Αγ. Παρασκευής – Λ. Αιαντείου – Λ. Σαλαμίνας – Λ. Φανερωμένης – Λύκεια – Επιστροφή στη Βροντού και στη συνέχεια στα Παλούκια μέσω Λ. Ιπποκράτους.

Η σύμβαση προβλέπει την πραγματοποίηση τεσσάρων δρομολογίων καθημερινά για κάθε διαδρομή αλλά το ΚΤΕΛ έχει ήδη αποφασίσει την αύξησή τους σε 10-12 καθημερινά ανάλογα με τις ανάγκες κάθε διαδρομής.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των λεωφορείων του ΚΤΕΛ στις παραπάνω διαδρομές ο Δήμος προχωρά στην σηματοδότηση των δρόμων και τη μονοδρόμηση της οδού Αθανασίου Διάκου.

Με την καθιέρωση των παραπάνω δρομολογίων ικανοποιείται το χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Νέας Σαλαμίνας, των Αλωνίων και της Βροντούς για διέλευση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ και από τις παραπάνω περιοχές.
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σαλαμίνας

Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress