Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Μήνυμα προς… Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Σαλαμίνας

Κυρίες και κύριοι του δημοτικού συμβουλίου , ο Λαός της Σαλαμίνας θα ήθελε την θέση σας για το θέμα που έχει προκύψει με το Λατομείο στη θέση Γούβα Μπατσί και θέλουμε να μας πείτε πως μπορεί να συντελείτε η μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία της Σαλαμίνας και εσείς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να καθόσαστε αδιάφοροι .
Περιμένουμε την θέση σας για να ενημερωθεί ο Λαός της Σαλαμίνας και να ξέρουμε ότι οι εκπρόσωποι μας του Δημοτικού Συμβουλίου δεν αδιαφορούν και ότι έχουν πράξει η θα πράξουν το καθήκον τους για την επίλυση του προβλήματος .
Στηλτε το μηνυμα σας στο salamispress στο e-mail: salamispress@gmail.com .

Σχόλια:
Δεν καταλαβαίνω γιατί κρύβονται.
Απών ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ.Σπυρίδων Σοφράς απο την εκδήλωση για το λατομείο(19-10-2008), απόντες οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι και οι τρείς αντιδήμαρχοι(Κουτσούκος,Αντωνίου,Νάννος),απούσα η πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου κ. Νάννου, απών και ο Δήμαρχος Αμπελακίων κ. Τραυλός.
Τιμητικές εξαιρέσεις αποτελούν όσοι παρευρέθηκαν και εξέφρασαν δημόσια την αποψή τους, άσχετα αν διαφωνεί η συμφωνεί κανείς μαζί τους.
Απο την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου οι κ. Αγαπίου,Καλογήρου,Τσαβαρής.
Απο την μείζονα αντιπολίτευση οι κ. Μακρής,Τσούτσουρας και η κ. Νάννου.
Απο την ελάσσονα αντιπολίτευση οι κ. Ράπτης,Μπακαούκας και ο πρών Δήμαρχος κ. Αγαπίου.
Απών ο Νομάρχης Πειραιά κ. Μίχας, απών και ο νομαρχιακός μας σύμβουλος και νύν αντινομάρχης κ. Βουδούρης, απόντες οι βουλευτές της Β εκλογικής πειφέρειας Πειραιά τών κομάτων ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ με μόνη εξαίρεση τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Λαφαζάνη.
Δεν μπορώ να βλέπω Βουλευτές,Νομάρχες,Δημάρχους,Αντιδημάρχους και προέδρους διαφόρων ειδών να προσέρχονται σε γάμους ,βαφτίσια, κηδείες, μνημόσυνα και χοροεσπερίδες με περισή ευκολία και να απουσιάζουν απο εκδηλώσεις που αφορούν το περιβάλλον τον τόπο μας και το μέλλον των παιδιών μας.

SMS: Οπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη

SMS: Είσαστε για τα πανηγύρια
 
Εμείς επιμένουμε , συγχαίρουμε τους Δημοτικούς Συμβούλους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση είτε συμφωνούμε η διαφωνούμε με την άποψη τους αλλά ήταν εκεί κοντά στον Λαό της Σαλαμίνας .
Αυτοί που δεν παραβρεθήκαν και κακός δεν παραβρέθηκαν σε μια εκδήλωση που μπορεί και να μην έχει ξανά συμβεί στα χρονικά της Σαλαμίνας και να μας εξηγήσουν για πιο λόγω ζήτησαν να μας εκπροσωπούν για τα δικά μας συμφέροντα η τα δικά τους ???

Περιμένουμε τις θέσεις τους γραπτές εδώ στο salamispress και αυτών που παραβρεθήκαν και αυτών που δεν παραβρεθήκαν για να μάθουν και οι συμπολίτες μας που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην εκδήλωση τι έπραξαν και τι θα πράξουν για τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα του Νησιού μας .
 
Δεν μίλησαν μόνο για το περιβάλλον. Το περιβάλλον είναι ο δούρειος ίππος στην λογική να προσελκύσουν κόσμο. Στην συγκέντρωση αναφέρθηκαν στους εργολάβους, στους πολιτικούς μηχανικούς, στις δωρεές του επιχειρηματία στον δήμο κλπ. Προφανώς και η επιτροπή εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα αναλόγως το συμφέρον τους (πολιτικό όφελος, επιχειρηματικά παιχνίδια, προβολή κλπ). Το περιβάλλον είναι το καμουφλάζ.
 
Πρός ανώνυμο 21/10/08.
Γιατί δεν κάνεις εσύ μία εκδήλωση γιά το περιβάλλον που δεν έχεις συμφέροντα?
Ασε φίλε.
Από μπουρδολογίες, αερολογίες καί λόγια του καφενείου έχουμε χορτάσει.
 
Σε απάντηση προς ανώνυμο 13:56.
Μπουρδολογίες και αερολογίες άκουσα στην συγκέντρωση σε έναν χώρο του καφενείου. Σε ευχαριστώ που ήσουν τόσο περιεκτικός στο μήνυμα σου και περιέγραψες τα όσα έγιναν εκεί.
 
Είναι κλασσικό.
Οποιος δεν έχει κάνει ποτέ ΤΙΠΟΤΑ και για ΤΙΠΟΤΑ πρροσπαθεί να επενδύσει ιδεολογικά την αποχή του για να δικαιολογείται στον εαυτό του και τούς άλλους.
Κι' οχι μόνο αυτό αλλά κατηγορεί(χωρίς στοιχεία) κι' αυτούς που προσπαθούν να κάνουν κάτι χρεώνοντάς τους συμφέροντα και ιδιοτέλειες.
Αυτό λέγεται ξεπεσμός και κοινωνική κατάντια.
Ποιός περιμένεις να σε σώσει κακομοίρη μικροαστέ και απολίτικε νεοέλληνα?
 
Από την στιγμή που ήμαστε εδώ και μιλάμε πως μιλάς για αποχή; Ως αποχή το ερμηνεύει η εμπάθεια σου; Τον απολίτικο νεοέλληνα τον έχετε δημιουργήσει εσείς να είναι έτσι ώστε να τον κάνετε έρμαιο των προσδοκιών σας και των συμφερόντων σας. Τον απολίτικο νεοέλληνα τον έχετε καταντήσει σε αυτά τα χάλια, για να ακολουθεί πιστά τα όσα του προστάζετε ότι πρέπει να κάνει διαφορετικά αν δεν ακολουθήσει την μάζα θα είναι ένας κακομοίρης μικροαστός.
Ξεπεσμός είναι η ιδεολογική σου επένδυση που εξαργυρώνεται σε αναγνωρισιμότητα για να αποκτήσεις την "εξουσία" ώστε να διαπραγματευτείς με τους καλύτερους όρους τα συμφέροντα σου. Μάθε λοιπόν αγωνιστή πως ο αγώνας αναγνωρίζεται από τον λαό όταν περικλείει όλες τις κοινωνικές ομάδες και όλα τα αιτήματα του. Αγώνας για παράδειγμα δεν είναι αυτός που καταντά να εκπροσωπεί τους επιχειρηματίες για την τιμή του υλικού. Αγώνας δεν είναι να βγαίνεις και να δηλώνεις μια ανεξάρτητη επιτροπή και την άλλη στιγμή να το χρωματίζεις κομματικά. Για να μην πλατιάζω η κατάντια είναι να θέλεις να σε ακολουθήσουμε με τους δικούς σου και μόνο όρους.
Τα θέματα τίθενται από όλους τους κοινωνικούς εταίρους και όχι από μια επιτροπή που ζητάει επί συγκεκριμένων και μόνο ζητημάτων να συστρατευθεί από πίσω της μία ολόκληρη τοπική κοινωνία. Για σκέψου πως μπορούν να αλλάξουν οι ισορροπίες αν για παράδειγμα από αυτό τον αγώνα αύριο κλείσει το λατομείο. Εγγυάται για παράδειγμα η επιτροπή την εξασφάλιση της εργασίας στους ανέργους του; Περικλείει η επιτροπή σας νομικούς συμβούλους; κλπ κλπ.
Άφησε τους χαρακτηρισμούς και αφουγκράσου όλη την τοπική κοινωνία. Αν θες να κάνεις έναν αγώνα τότε προετοιμάσου κατάλληλα αλλιώς η προχειρότητα ας εκφράζει εσένα και μόνο.
 
Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια φοβισμένο ανθρωπάκι.
 
Προς ανώνυμο 23/10/08 11:04.
Δυστυχώς όπως το φαντάσθηκα.
Προσπάθεια ιδεολογικής επένδυσης του πολιτικού ΤΙΠΟΤΑ.
Κρίμα, γεμίσαμε γονατιστούς ανθρώπους κάθε λογής αφεντικών και με τεχνοκράτες ουδέτερους και αδιάφορους.
Εναν νομικό σύμβουλο σύντροφοι γιατί χανόμαστε!
 
Προς ανώνυμο 13:25.
Άλλα αντ΄άλλα τα μεγάλα της Παρασκευής το γάλα.
Μου θύμισες τον γέρο Καραμανλή που στα βαθιά γεράματα έλεγε συνέχεια παροιμίες.
Έτσι έχεις μάθει να απαντάς με παροιμίες και σχόλια με ολίγον από μειωτικές εκφράσεις και σερβιρισμένα με ψευτοιδεολογικό περιτύλιγμα.
Το τελευταίο σχόλιο αφιερώνεται και στον "σύντροφο" ανώνυμο 11:04, που προφανώς κλωνοποιεί τον εαυτό του με συνεχόμενα μηνύματα.
Και να μην το ξεχάσω..."σύντροφε" οι αγώνες δίνονται στους δρόμους και όχι στις σάλες των καφενείων με μικροφονική υποστήριξη hi-tech και tv 40ιντσων.
Για να μην το πάρεις προσωπικά σε πληροφορώ πως είμαι εναντίον και του επιχειρηματία που το παίζει σερίφης στο νησί μας.
 
ρε φιλε ανώνυμε τι τα θέλεις τα κατεβατά καταλάβαμε οτι εισε του αγκέλου αξιος ο μοισθός σου.βλεπω θιμήθηκες την εργατιά καιτην ανεργια αυτους που απέλησε ο αγκέλου γιατι δεν λες τίποτα και κάνεις το κουνέλη ρε ουστ αποδώ φασίνα πίλιο γούσι
 
Επιτέλους το παιδί μίλησε.
Είναι λέει εναντίον του επιχειρηματία που το παίζει σερίφης στο νησί μας.
Μπές εσύ μπροστά "σύντροφε" κι' εγώ απο πίσω απλός στρατιώτης.
Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.Την άλλη φορά τη συγκέντρωση θα την κάνουμε στους αγρούς με χωνιά που χρησιμοποιούσε το Ε.Α.Μ στη κατοχή και με θέατρο σκιών.
 
Σχετικά με αυτούς που απέλησε ο κ. Αγγέλου. Κάποιοι ήρθαν και το φώναξαν στο δημοτικό συμβούλιο, η απάντηση κάποιου μέλους της επιτροπής αγώνα ήταν: "να τα πει αυτά στο εργατικό κέντρο, εμείς δεν ασχολούμαστε με αυτά". Αυτές είναι οι ευαισθησίες τους και έτσι διαχειρίζονται οτιδήποτε δεν συνδέεται με τα συμφέροντά τους. Αυτό προσπαθώ να εκφράσω με την αντιπαράθεση μου αλλά δυστυχώς η απάντηση είναι κατώτερη των προσδοκιών. Εγώ δεν έκανα το κουνέλη, κακώς τους απέλυσε και κακώς ο επιχειρηματίας δεν σέβεται το νησί μας, (χαίρομαι που το αναφέρεται και που ακούγεται έστω και εδώ μέσα)....άλλοι γίνονται όμως λαγοί και τρέχουν να αλλάξουν την κουβέντα με προσβλητικές εκφράσεις ή το απορρίπτουν ως θέμα.
Στο μήνυμα 11:04 αυτά ανέφερα και πήρα ως απάντηση παροιμίες. Τα συμπεράσματα δικά σας.
 
Για την επιτροπή φίλε ανώνυμε την οποία απαξιώνεις και υποτιμάς θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου οτι αποτελείται απο συγκεκριμένα πρόσωπα με ονοματεπώνυμα.Αυτοί δημόσια εξέφρασαν την αποψή τους για το συγκεκριμένο θέμα και αυτοί κινδυνεύουν να υποστούν τις οποιεσδήποτε συνέπειες απο πιέσεις η και ενέργειες ενώ εσύ όχι.Αυτοί λοιπόν δεν είναι οι λαγοί, λαγός είσαι εσύ που κάνεις το λιοντάρι ενώ είσαι κότα, λειτουργόντας ως κοινός συκοφάντης ανθρώπων που μας είπαν τα ονόματά τους και εμφανίσθηκαν μπροστά μας ενώ εσύ όχι.
Οσο για τη συμπεριφορά του επιχειρηματία και οτι κακώς απέλυσε τους εργαζομένους συμφωνούμε όλοι.Αυτό όμως το θέμα το ανέδειξε κάποιος άλλος και όχι εσύ, εσύ έκανες κριτική στη μεγαφωνική εγκατάσταση διότι προφανώς αυτό θεωρούσες σημαντικό.
Το μείζον όμως φίλε μου είναι άλλο για το οποίο δεν μάς έχεις πεί τίποτα αλλά σαν τη σουπιά αμολάς μελάνι και φεύγεις.Συμφωνείς να λειτουργεί το λατομείο αποκλειστικά καιμόνο για τις τοπικές ανάγκες η όχι? Η επιτροπή έχει πάρει θέση δημόσια και με ονοματεπώνυμα ενώ εσύ όχι.Διστάζεις να το πείς ακόμη και πίσω απο την ανωνυμία και την ασφάλεια του σπιτιού σου...
Τέλος επειδή φαίνεται οτι είσαι άσχετος με τέτοιες μορφές διεκδίκησης και έχεις υποκύψει στην ευκολία του όλοι ίδοι είναι να ξέρεις οτι πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις.Μειοψηφίες μέν αλλά υπάρχουν.Ελπίζω τη διαπίστωση αυτή να μην την κάνεις όταν θα είναι ήδη πολύ αργά.
 
Τι πιέσεις δέχονται τα μέλη της επιτροπής;
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress