Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ... ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ 2008

Συνάδελφοι-σες
Αυτή την ώρα έχουμε καθήκον να μπούμε όλοι στη μάχη και να εμποδίσουμε την κατάργηση της Κυριακής αργίας που μεθοδεύει η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ, όπως και τη σφαγή των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο πόρισμα της διορισμένης επιτροπής που ανέλαβε αυτή τη βρώμικη δουλειά.
Στον κλάδο του εμπορίου οι ειδικότητες που εξαιρούνται από τα ΒΑΕ σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής είναι :
1. Ταμίες πολυδύναμων Σ.Μ., πωλητές χονδρικού εμπορίου, καφεκόπτες που χειρίζονται αλεστικές μηχανές ιπποδύναμης πάνω των 5 ίππων.
2. Χονδρικό και λιανικό εμπόριο τροφίμων κλπ συναφών ειδών, όσοι προετοιμάζουν για πώληση τα καταψυγμένα προϊόντα εφόσον απασχολούνται και στους θαλάμους και προθαλάμους ψύξης.
Η κατάργηση των ΒΑΕ συνδέεται και με την κάρτα νοσηλείας που ετοιμάζει η κυβέρνηση και με τα εργατικά ατυχήματα και με τους θανάτους στους χώρους εργασίας και με την εμφάνιση νέων επαγγελματικών ασθενειών όπως και ψυχικών ασθενειών.
Η κατάργηση των ΒΑΕ απαλλάσσει τους εργοδότες από την υποχρέωση να αποζημιώνουν τον εργαζόμενο σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, να καλύπτουν τα έξοδα νοσηλείας κα.
Παράλληλα η κυβέρνηση της Ν.Δ , όπως και παλιότερα και του ΠΑΣΟΚ, σε συνεννόηση με την εργοδοσία επιχειρούν να καταργήσουν την Κυριακή αργία με τη σύμφωνα γνώμη δημάρχων και Νομαρχών.
Πρόσφατο παράδειγμα ο Δήμαρχος Α. Λιοσίων και το Δημοτικό Συμβούλιο Α. Λιοσίων με ομόφωνη απόφαση (οι παρατάξεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ) επιτρέπουν τη λειτουργία των καταστημάτων και Κυριακές και αργίες.
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Δ. Αττικής με απόφαση κατά πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ.) επικύρωσε και συνυπέγραψε την απόφαση αυτή.
Δεν μπορούν να ανεχτούν ότι οι εργαζόμενοι θα ξεκουράζονται μια ημέρα, θέλουν να μας επιβάλουν να δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, εφαρμόζοντας την εντολή της Ε.Ε., του κεφαλαίου, των εργοδοτών για την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 65 ωρών.
Όλοι οι εργαζόμενοι θα υποστούμε τις συνέπειες από την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών, την κατάργηση της Κυριακής αργίας, το χτύπημα συνολικά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων , την εντατικοποίηση της δουλειάς, την απώλεια ελεύθερου χρόνου και οικογενειακού προγραμματισμού, την έκρηξη της ανεργίας, της ακρίβειας, τη χειροτέρευση συνολικά των συνθηκών δουλειάς και διαβίωσης.

Συνάδελφοι-σες
Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία.
Οργάνωση, διεκδίκηση, εργατική αντεπίθεση, κοινή δράση με τους αυτοαπασχολούμενους για:
Μαζική καταδίκη της Ε.Ε. που η πολιτική της βάζει πλάτη για τη χειροτέρευση της κατάστασης της εργατικής τάξης.
Αποδυνάμωση των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου, μαζική καταδίκη του δικομματισμού που υπηρετεί χρόνια τα συμφέροντα του κεφαλαίου
Μαζική καταδίκη του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) που στηρίζουν χρόνια τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στα ασφαλιστικά δικαιώματα, που χρησιμοποιούν τον ¨κοινωνικό διάλογο¨ , τη συναίνεση, για να αφοπλίσουν το εργατικό κίνημα και να ενσωματώσουν τους εργαζόμενους στις επιδιώξεις του κεφαλαίου.
Αυτές οι συνδικαλιστικές παρατάξεις έχουν βάλει την υπογραφή τους για το ωρομίσθιο, τη μερική απασχόληση, την απελευθέρωση του ωραρίου ανοίγοντας το δρόμο και για την κατάργηση της Κυριακής αργίας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ 2008

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
· Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
· Πλήρη σταθερή εργασία, κατάργηση ωρομίσθιου μερικής απασχόλησης, 35ωρο-7ωρο-5θήμερο και 30ωρο- 6ωρο-5θήμερο για τα ΒΑΕ.
· Κατώτερο μισθό 1400 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 1120 ευρώ.
· Προστασία και διεύρυνση των Βαρέων και Ανθυγιεινών.
· Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών Νόμων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.
· Συνταξιοδότηση στα 5 χρόνια για τις γυναίκες στα 60 για τους άντρες, στα 50 και στα 55 για τα ΒΑΕ.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress