Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

θλιβερή εικόνα των σχολείων κατέγραψαν μηχανικοί της νομαρχίας και του ΕΜΠ

Μισθωμένα, ακατάλληλα και χτισμένα πριν από το 1959 είναι τα περισσότερα από τα 200 σχολικά κτήρια του Πειραιά και των όμορων δήμων, ενώ 11 από αυτά έχουν ανεγερθεί στις αρχές του περασμένου αιώνα και κατά συνέπεια είναι επικίνδυνα για τη στέγαση των μαθητών.
Τη θλιβερή εικόνα των σχολείων στις εν λόγω περιοχές κατέγραψαν μηχανικοί της νομαρχίας και του ΕΜΠ, σε αυτοψίες που πραγματοποίησαν τον Αύγουστο -στο πλαίσιο «προσεισμικού ελέγχου»- σε όλα τα σχολικά κτήρια του Πειραιά, της Δραπετσώνας, της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, της Σαλαμίνας, των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων. Σύμφωνα με την έκθεσή τους, διαπιστώθηκε ότι 58 σχολεία (19 νηπιαγωγεία, 10 Δημοτικά, 6 Γυμνάσια, 5 Λύκεια, 18 Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης) του Πειραιά και των νησιών στεγάζονται σε μισθωμένα κτήρια, αρκετά από τα οποία δεν πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές, και για την ασφάλεια των μαθητών επιβάλλεται η μεταστέγασή τους.
Από: Γραφείο Τύπου Νομαρχια Πειραιά

Σχόλια:
αν γνωριζει καποιος αληθευει οτι θα γκρεμισουν το 5ο Δημοτικο σχολειο γιατι ειναι μικρο για να χτιστει μεγαλυτερο . Ετσι ακουγεται στο ιδιο το σχολειο και τα παιδια θα μεταφερθουν σε αλλα σχολεια.
Και αν ναι τωρα το θυμηθηκαν που ξεκινησε η και νουργια σχολικη χρονια και γιατι εκαναν εγραφες αν ειναι ετσι;
 
"Όλα είναι ένα ψέμα..."
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress