Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Νέο εργατικό ατύχημα… και πάλι ένας νεκρός

Ο/Η spendor άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
Εργάτης καθαριότητας του Δήμου Μοσχάτου βρήκε τραγικό θάνατο σήμερα 5-9-2008 και ώρα 7:42 στίς εγκαταστάσεις της ΚΕΔΚΝΑ στο Σχιστό, κατά τη διάρκεια εργασιών μεταφόρτωσης απορριμάτων.Ο θανών μετά τήν απόρριψη των σκουπιδιών προσπαθούσε να καθαρίσει την καρότσα του οχήματος (τύπου πρέσας) απο τα τελευταία υπολείμματα.Πρίν προλάβει να τελειώσει την εργασία του η πόρτα της καρότσας έκλεισε με αποτέλεσμα να τον συνθλίψει.Μεταφέρθηκε στο Κρατικό Νικαίας οπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.Ο θανών ήταν 52 ετών.
Απο: spendor
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: spendor

  • Σχόλια:
    Παραδόθηκε την Τετάρτη (3-9-2008) στην Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά το πόρισμα της επιτροπής γνωμοδότησης για την υπαγωγή η την εξαίρεση εργασιών, ειδικοτήτων η χώρων εργασίας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του ΟΑΠ-ΔΕΗ και άλλων φορέων κοινωνικής ασφάλισης.
    Από τη σημερινή λίστα των ΒΑΕ εξαιρούνται 102 επαγγέλματα και αυτά που παραμένουν χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες.Η ρύθμιση αυτή θα ισχύσει για τους νέους εργαζομένους, αυτούς δηλαδή που θα ενταχθούν στην αγορά εργασίας μετά την ψήφιση του νόμου.Στη νέα κατάσταση που θα διαμορφωθεί ο κίνδυνος αφορά τους νύν εργαζομένους με ειδικότητες που εξαιρούνται απο τα ΒΑΕ σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της επιτροπής.Ο κάθε εργοδότης θα μπορεί να τους απολύσει και να τους αντικαταστήσει με νέους της ίδιας ειδικότητας χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των ΒΑΕ.

    Ποιοί χάνουν? οι εργαζόμενοι.Αυξάνεται ο εργασιακός βίος απο πέντε εως επτά χρόνια, μειώνεται ο μηνιαίος μισθός εως 250 ευρώ και οι συντάξιμες αποδοχές απο 10%-20%

    Ποιοί κερδίζουν? Οι εργοδότες.Για τον ίδιο αριθμό εργαζομένων και για τις ίδιες ειδικότητες θα πληρώνουν λιγότερα χρήματα για μεροκάματα και μισθούς και λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές.
    Απλά πράγματα!
     
    Από την στιγμή που οι συνδικαλιστικές ηγεσίες τα βρίσκουν κάτω από το τραπέζι με τους επιχειρηματίες και τους υπουργούς είναι επόμενο να οδηγούμαστε σε αυτό τον κατήφορο. Σύμμαχους σε αυτό το στημένο παιχνίδι έχουν τους δημοσιογράφους που αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη.
     
    Δημοσίευση σχολίου

    Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





    << Αρχική σελίδα

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

    salamispress