Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Τέσσερις Δήμοι προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της επέκτασης των διυλιστηρίων στην Ελευσίνα... Ο Δήμος Σαλαμίνας ???

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν κοινή αίτηση (προσφυγή) οι Δήμοι Ελευσίνας, Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου Αττικής και ζητούν να ακυρωθούν οι αποφάσεις των συναρμόδιων υπουργών με τις οποίες εγκρίθηκε η επέκταση των εγκαταστάσεων των διυλιστηρίων της Ανώνυμης Εταιρείας «Ελληνικά Πετρέλαια» που λειτουργούν στο 27ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, όπως και η χορήγηση άδειας εγκατάστασης.
Συγκεκριμένα, οι τέσσερις Δήμοι προσβάλλουν τις υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες εγκρίθηκε η Μελέτη Επικινδυνότητας (ασφαλείας) της εν λόγω εγκατάστασης, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και η χορήγηση άδειας εγκατάστασης.
Στην αίτησή τους οι Δήμοι υποστηρίζουν ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχει πλημμέλειες που την καθιστούν παράνομη, ενώ δεν έχει ληφθεί υπ’ όψιν ότι στο χώρο των εγκαταστάσεων των διυλιστηρίων υπάρχει δασική έκταση 500 στρεμμάτων. Ακόμη, υποστηρίζουν ότι τις υπουργικές αποφάσεις επέκτασης κ.λπ. των εγκαταστάσεων των διυλιστηρίων έπρεπε να υπογράφει και ο υπουργός Πολιτισμού, καθώς στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αρχαιότητες (Θριαμβικές Αψίδες, Ιερά Αυλή, Μυκηναϊκό Μέγαρο κ.λπ.).
Ο Δήμος Σαλαμίνας και πάλι είναι απόν !!!

Σχόλια:
Με ποιά λογική θα ήταν παρόν ο δήμος, αφού είναι συνεχώς απών από παντού και από τα πάντα..........
 
Το μονο που τους απασχολη ειναι πως θα παρουνε ολο και μεγαλητερες μιζες και απολητως τιποτα αλλο.
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress