Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΑΛΑΜΙΝΑ.... Η Δυτική Αττική αντιδρά. Εμείς;...???

Η ανάρτηση αυτή διορθώθηκε μετά από αίτημα του συντάκτη
Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε χτες η νομαρχία Δυτικής Αττικής, με την οποία ζητά την ακύρωση των περιβαλλοντικών όρων που έχουν ήδη εγκριθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την υπόθεση της επέκτασης των ΕΛ.ΠΕ. Η προσφυγή κατατέθηκε στα προβλεπόμενα από το νόμο χρονικά πλαίσια και αφού είχε προηγηθεί σωστή προετοιμασία από το προηγούμενο χρονικό διάστημα για τη συγκέντρωση όλων των απαραίτητων στοιχείων, προκειμένου ο φάκελλος να είαναι πλήρης.Ταυτόχρονα, προγραμματίζονται σε άλλα επίπεδα και άλλες ενέργειες, που αποσκοπούν στον ίδιο στόχο. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τησ Νομαρχίας "ο αγώνας για τα μεγάλα προβλήματα της Δυτ. Αττικής συνεχίζεται τόσο στο πολιτικό όσο και στο νομικό επίπεδο, μακριά από ακρότητες και λαϊκισμούς". Στο πλαίσιο αυτό ο Νομάρχης Αρκουδάρης συγκάλεσε την Πέμπτη 25/9 σύσκεψη με τους Δημάρχους της Δυτ. Αττικής με στόχο την ενημέρωση για τις εξελίξεις και το συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών απέναντι στην περιβαλλοντική επίθεση που δέχεται η περιοχή.Στη σύσκεψη συζητήθηκε και η συμμετοχή Νομαρχίας και Δήμων στην "Ελευσίνια πορεία περιβάλλοντος" που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29/9 στις 7μ.μ.
Μπράβο, λοιπόν, στο Νομάρχη. Έχει έρθει πλέον η εποχή που κανένας δε μπορεί να αδιαφορεί απένατι στην καθημερινή ασέλγεια που πραγματοποιείται από αδυσώπητα συμφέροντα ενάντια τελικά της υγείας, της προοπτικής και εν τέλει της ίδιας της ζωής μας. Επειδή ωστόσο οι σχεδιαζόμενες επεκτάσεις γίνονται σε από σταση αναπνοής από το βόρειο μέρος του νησιού μας, μήπως θα πρέπει και εμείς είτε ως άτομα είτε μέσω των θεσμικών μας αντιπροσώπων να συνδράμουμε την προσπάθεια των απεναντινών γειτόνων μας? Γιατί σίγουρα δεν πλήτεται μόνο η δική τους γειτονιά. θα ήταν αφέλεια να πιστεύουμε κάτι τέτοιο. Συνολικά προγραμματίζονται:

1. η επέκταση των ΕΛ.ΠΕ στο 27 χλμ Ε.Ο Αθηνών Κορίνθου κάτω ακριβώς από το σταθμό διοδίων της Ελευσίνας (κάποιες εκατοντάδες μέτρα από Βασιλικά, Μπατσί, Φανερωμένη κτλ)
2. Η κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (προς εξαγωγή) από τη Χαλυβουργική
3. Νεκροταφείο τοξικών αποβλήτων στη Μάνδρα.

Θέλετε κι άλλα;
Απο: ΤΕΝΤΖΕΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Σχόλια:
Αν θέλετε ενημερώστε μας ποιοι απαρτίζουν τον σύλλογο εκπαιδευτικών ΠΕ Σαλαμινας.
 
Όλοι οι Εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα δημόσια Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Σαλαμίνας.
 
κινησε ο τεντζερης και βρηκε το καπακι.....
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress