Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Συ.Ζω.Σω.Ελ.) Αρ. εγκρίσεως Πολιτικού Πρωτοδικείου Αθηνών 2550/82

Επειδή πολλοί επαίρονται για τις ιδανικές συνθήκες μεταφοράς των 102 σκύλων στην Αγκόνα, μιας από τις πολλές αποστολές, γιατί ίσως κι αυτοί είχαν στείλει σκυλιά με την αποστολή αυτή ή μάλλον τους υποστηρίζουν λόγω αλληλεγγύης, σας παραθέτω την έκθεση των καραμπινιέρων της Αγκόνας που επελήφθησαν κατά την άφιξη του πλοίου.
Ελπίζω να καταλάβουν οι πεισθέντες τις ανακρίβειες, που - κατά καιρούς - δημοσιεύονται, με αποτέλεσμα να καθυβρίζομαι, άλλως θα παραθέσω και άλλα έγγραφα και όχι λόγια για τις συνθήκες πολλών μεταφορών ζώων συντροφιάς εν είδει οπωροκηπευτικών και για τη νομιμότητα των συνοδευτικών τους εγγράφων.

Υ.Γ. Σημειώνω ότι στα φορτηγά που ταξίδευαν οι σκύλοι, συνταξίδευαν και δέκα (10) άλογα, στα πόδια των οποίων κυκλοφορούσαν τα εν λόγω ζώα! Ανάμεσα στα κόπρανα και λοιπές ακαθαρσίες...Απο: syzosoel.blogspot.com
Περισσοτερα στο λινκ: http://syzosoel.blogspot.com/2008/09/blog-post.html
-------------------------------------------
Κατάφεραν αυτές τις μέρες να κλείσουν την "αρκούδα" το BLOG που έφερε στην δημοσιότητα το animals trafficking , δείτε στους συνδέσμους που παρουσιασουν τα έγγραφα με κείμενα εξαγωγέα.
Περισσοτερα στο λινκ: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=904214
Περισσοτερα στο λινκ: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=901674

Σχόλια:
Ποιοί κατάφεραν να κλείσουν την αρκούδα;Δεν είναι οι νόμοι αυτοί που άλλες φορές επικαλείστε με τόση σθεναρότητα. Αρα για να την κλείσουν μέσω νόμιμων διαδικασιών σημαίνει ότι κάτι το παράνομο υπήρχε στις σείδες της. Κι αυτή η παρανομία δεν είναι άλλη από τη ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ προσώπων και συλλόγων. Και η συκοφαντία είναι ένα από τα αθλιότερα αδικήματα Λέτε οι νόμοι να κάνουν χατήρια σ' αυτούς που η αρκούδα καταδίκασε ως λαθρέμπορους και εξαγωγείς; Δεν μας τα λέτε καλά..
 
Γιά όσους αναρωτιούνται η "arkouda", θα είναι σύντομα πάλι κοντά σας.
 
"Μέλος του ΖΟΕΣ" τις συκοφαντίες των καραμπινιέρων στην Ανκόνα, τις είδες στη συζοσοελ; Ή τις ήξερες, μα δεν έβγαζες μιλιά μέχρι να τελειώσει η δίκη; Κι η διαδικασία αυτή, γιατί άραγε συνεχίζεται; Μήπως εξ αιτείας νέων στοιχείων; Μήπως πήραν είδηση οι Ιταλοί, πως τους στείλατε όλοι εσείς παράνομα έγγραφα;
Γιά ρίξε κι εδώ μιά ματιά να δεις και κάποιες φίλες σου.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=902398
 
Aπό SALAMINA-PRESS
Γιά τον θάνατο αδέσποτων,στο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ της ΖΟΕΣ.

Η Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας αντιδρώντας σε τέτοιες καταστάσεις(βλέπετε την ανάρτηση "Ντροπή και Αίσχος") και θέλοντας να κάνει τους αρμόδιους κατά το νόμο (Δήμους και Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης) να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους ,τους έστειλε επιστολή καταγγελίας και διαμαρτυρίας. Παροτρύνει τους πολίτες για κάθε τέτοιο περιστατικό και όσα αφορούν τα αδέσποτα ζώα να τηλεφωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα και να διαμαρτύρονται και να ζητούν παρέμβαση.
Τηλέφωνο του αντιδημάρχου κ. Αντωνίου 2104646130,τηλέφωνο κτηνιατρικής υπηρεσίας Πειραιά 2104516508 και τηλέφωνα υπουργείου 2102125734 κ.Δηλέ και 2102124232 κ. Κιλτίδη. Ο μόνος τρόπος να λειτουργήσει το κράτος είναι να το αναγκάσουμε εμείς οι πολίτες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Bεβαίως και να τηλεφωνήσουμε στον κ. Αντωνίου και τους υπόλοιπους να ρωτήσουμε πως δίνουν χαρτιά έτσι εύκολα γιά περίπτωση, τόσο ξεκάθαρα παράνομη όπως της Ανκόνα και γράφουν κι όλας πως το έχουν κάνει πολλές φορές.
Τα υποτίθεται "νόμιμα" έγγραφα και διαβατήρια,
1) Δεν είχαν σφραγιστεί καν από τις αρχές πριν το ταξίδι.
2) Στο πλοίο από τα 102, δηλώθηκαν μόνο τα 28.
3) Υπήρχαν διαβατήρια που αντιστοιχούσαν σε σκυλιά ανύπαρκτα στη μεταφορά.
4) Οι αριθμοί των μικροτσιπς που ήταν στα διαβατήρια, ήταν διαφορετικοί από τους αριθμούς των μικροτσιπς των ζώων.
5) Αντί οι αριθμοί να γράφονται στα διαβατήρια με στυλό, ήταν με αυτοκόλητα που βγαίνανε εύκολα μα που και πάλι γράφανε άλλα αντί άλλων.
6) Ο καλύτερος μεταφορέας κατοικίδιων Βασιλείου, που γι' αυτό υποτίθεται προτιμήθηκε, έχει άδεια γιά να μεταφέρει μόνο άλογα και γαϊδούρια και όχι γιά κατοικίδια.
7) Ο Νόμος δεν δέχεται υιοθεσία μέσω τρίτων. Εδώ υπάρχουν και τρίτοι και τέταρτοι. Αντί γιά κατευθείαν υιοθεσίες, όλα τα αδέσποτα πήγαιναν σε καταφύγια.
Ένα μάλιστα της οργάνωσης στην Γερμανία λίγο καιρό μετά έκλεισε γιατί βρήκαν τα ζώα μέσα σε άθλια κατάσταση, ένα ήδη νεκρό κι άλλα μισοπεθαμένα από την πείνα.
8) Αντί γιά την υπέροχη μεταφορά που διατείνονται οι εξαγωγείς πως έγινε, σκυλιά, κουτάβια και 10 άλογα, ήταν όλα μαζί χύμα, μέσα στις ακαθαρσίες, γιά ταξίδι διάρκειας 3 ημερών τουλάχιστον, μιά και είχε ξεκινήσει από Κρήτη, στο δρόμο μάζευε και μετά από Ιταλία, θα συνέχιζε για Γερμανία κι αλλού.
Γι αυτά που μας συστήνετε να πάρουμε τηλέφωνο, γιά ν' αντιδράσουμε;
 
Αν και έχει λήξει το θέμα της Ανκόνας εν τούτοις μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο στην αρμόδια υπηρεσία Σαλαμίνας στο τηλέφωνο 2104664446 και να ζητήσετε την κ. Φωκιανού Ιωάννα. Γνωρίζει όλα τα σχετικά.
 
Κοίταξα γιά το θέμα που αναρτήσατε και πραγματικά είναι απίστευτο που όλα σ' αυτή την ιστορία είναι παράτυπα. Τόσα πολλά λάθη στα χαρτιά και τόσα ψέμματα δεν μπορεί να είναι τυχαία. Πάντως η αρκούδα άνοιξε πάλι.
 
Χαίρομαι που σας αρέσει η έρευνα. Γι' αυτό εξ' άλλου συστάθηκε και η υπηρεσία που σας ανέφερα και η κ. Φωκιανού είναι καταπληκτική στο να εντοπίζει τις παρατυπίες και όλα τα φοβερά. Ελπίζω να επικοινωνήσατε μαζί της. Αν δεν σας πείσει επικοινωνήστε και με τη Ζωοφλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας.
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress