Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Ο τοπικός τύπος κωφεύει για το ζήτημα του Λατομείου στη θέση γούβα Μπατσί Σαλαμίνας…. γιατί άραγε ???

Διάβασα σε τοπική εφημερίδα "πολίτης με δικαίωμα" ένα άρθρο για το λατομείο,ετσι αόριστα χωρίς να προσδιορίζεται η θέση του (Γούβα Μπατσί)ωσάν να είναι κάτι που δεν υπήρχε και ένα αόρατο χέρι να το έφερε ξαφνικά στην επιφάνεια και να το έθεσε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο,που υπογράφεται απο συνεργάτιδα του εντύπου.
Στό άρθρο δεν αναφέρεται τίποτα για τη "ταμπακιέρα" που η πολιτική της ουσία είναι η σύγκρουση των συμφερόντων ενός επιχειρηματία (ιδιωτικό συμφέρον) με τα συμφέροντα μιάς κοινωνίας(δημόσιο συμφέρον).Και οτι σε αυτή τη σύγκρουση πρέπει πάντα να υπερισχύει το δημόσιο συμφέρον.
Προσπαθεί με διάφορα επιχειρήματα να μας πείσει οτι αυτοί που εναντιώνονται δεν σκέφτονται τάχα το εργατικό δυναμικό που απασχολείται στο λατομείο στούς δύσκολους καιρούς που ζούμε.Τώρα πως γίνεται και θυμούνται ολοι την ανεργία και την εργατική τάξη για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα είναι απορίας αξιον.Πάντως θα πρότεινα να κατασκευαστεί ενας πυρηνικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σαλαμίνα για να λυθεί μία και καλή το πρόβλημα της ανεργίας.Στούς δύσκολους καιρούς που ζούμε...
Μετά αναφέρει οτι τάχα δεν σκέφθηκαν "μήπως η ισορροπημένη συνεργασία των επιχειρήσεων με τους αρμόδιους φορείς επιφέρει πρόοδο και οχι υποβάθμιση του χώρου και κατ' επέκταση του νησιού".Δεν ξέρω τι θέλει να πει η συνεργάτιδα του εντύπου.Αυτό που ξέρω είναι τα τοπία που εχουν απομείνει απο τα λατομεία που διέκοψαν τη λειτουργία τους.Αυτό που γνωρίζω είναι οτι η λειτουργία ενός λατομείου σε ένα τόπο μόνο ως αναγκαίο κακό μπορεί να χαρακτηρισθεί.Τώρα πως παράγεται πρόοδος και οχι υποβάθμιση απο μια τέτοια δραστηριότητα μόνο η συνεργάτιδα του εντύπου μπορεί να μας εξηγήσει.
Στη συνέχεια αναφέρεται σε ένα άλλο εντελώς θεωρητικό επιχείρημα "οτι η οικονομική συνεργασία με τούς αρμόδιους φορείς θα πρέπει να είναι πρός το κοινό όφελος των πολιτών και οχι προς το οικονομικό όφελος των ολίγων".Με συγχωρείται πολύ.Οικονομική συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς θα κάνει ποιός και ποιοί είναι αυτοί οι φορείς? Ο ιδιώτης επιχειρηματίας θα κάνει οικονομική συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για το κοινό καλό? Ο ιδιώτης κυρία μου φροντίζει για τη τσέπη του και έτσι επιβάλλουν οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς και της ελεύθερης οικονομίας.Για το κοινό όφελος των πολιτών φροντίζουν οι θεσμοί της πολιτείας και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Σαλαμίνας και οι πολίτες αυτού τοθ τόπου ως έχουν κάθε δικαίωμα.Λοιπόν για να το ξεκαθαρίσουμε.Αλλο ο επιχειρηματίας κ. Αγγέλου και άλλο το κοινό όφελος των πολιτών.Δεν είναι δουλειά του κ. Αγγέλου να ενδιαφέρεται για το κοινό όφελος.Αυτά θυμίζουν κατηχητικό και δεν έχουν καμία σχέση με τη πραγματικότητα.
Τέλος αναφέρεται και στη περίφημη επιτροπή που συγκρότησε ο κ. Δήμαρχος.Το έχω ξαναπεί επιτροπή διεκδίκησης ΝΑΙ επιτροπή διερεύνησης ΟΧΙ.Το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι ούτε Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ούτε Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για να ογκομετρεί.Το δημοτικό συμβούλιο είναι πολιτικό όργανο και έτσι πρέπει να λειτουργεί "και όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει".
Απο: spendor
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: spendor

  • Σχόλια:
    ΕΓΩ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΥΛΟ. ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΡΗΣΗ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΑ?
     
    Το θέμα ΄΄ανώνυμε΄΄ δεν είναι να κλείσουν τα λατομεια όλης της χώρας, ούτε και το λατομείο της Σαλαμίνας, αλλά να παράγει αδρανή υλικά μόνο για τις ανάγκες του νησιού μας. Επομένως η πρόταση σου είναι επιεικώς απαράδεκτη. Αλήθεια εσύ μήπως έχεις κάποιο ώφελος απο την υπερλειτουργία του συγκεκριμένου λατομείου;
     
    GIYIY90IHIOHO9GBLIO88
     
    Αδυνατείς να απαντήσεις ορθά. Η απάντηση σου στην κρίση του λαού της Σαλαμίνας!!!
     
    "Είναι πολλά τα λεφτά Αρη"
     
    Δημοσίευση σχολίου

    Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





    << Αρχική σελίδα

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

    salamispress