Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Η ανάπτυξη της Σαλαμίνας ξεκινάει απο τη Φανερωμένη.... και άλλα τέτοια μεγάλα λόγια

salamispress Πρίν ένα χρόνο περίπου είχε τεθεί το θέμα για τη κατασκευή "παιδικών κατασκηνώσεων" στο δάσος της Φανερωμένης στο χώρο οπου πριν απο αρκετά χρόνια λειτουργούσαν οι εγκαταστάσεις της χρηστιανικής αδελφότητας νέων (ΧΑΝ).Μια ομάδα πολιτών της Σαλαμίνας είχε θέσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο οπου και με τη παρουσία εκπροσώπου της Ν.Πειραιά μάθαμε διάφορα και ενδιαφέροντα στοιχεία.
Το έργο θα γίνονταν με χρηματοδότηση απο τη Νομαρχία και σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) της εκκλησίας Αλληλεγύη η οποία είχε νοικιάσει το χώρο απο τη ΧΑΝ για τριάντα (30) χρόνια.Αν και το θέμα του έργου ανέφερε "παιδικές κατασκηνώσεις" απο τη συζήτηση προέκυψε οτι μόνο παιδικές δεν θα ήταν αφου προέβλεπε, εκτός απο τη κοπή δένδρων(150 στη πρώτη μελέτη και 30 στη δεύτερη),τη δημιουργία σταθερών κατασκευών με θεμέλια και ανεξάρτητα διαμερίσματα με υπνοδωμάτιο κουζίνα και μπάνιο.Ακόμη προέβλεπε τη κατασκευή διφόρων βοηθητικών χώρων καθώς και περίφραξη των εγκαταστάσεων με μάντρα απο μπετόν.Οσο για τούς ενοίκους της κατασκήνωσης ακούσαμε μασημένα λόγια.Αλλοι έλεγαν οτι θα φιλοξενεί παδιά απο την ευρύτερη περιοχή του πειραιά,άλλοι παιδιά μεταναστών απο διάφορες χώρες και άλλοι οτι θα χρησιμοποιηθεί σαν χώρος υποδοχής λαθρομεταναστών.
Ο Δήμαρχος τότε είχε πει το περίφημο "η ανάπτυξη της Σαλαμίνας ξεκινάει απο τη Φανερωμένη"και άλλα τέτοια μεγάλα λόγια.Για να μη πολυλογούμε ο τότε και νυν Νομάρχης βλέποντας τις αντιδράσεις και διβάζοντας σωστά τις πολιτικές επιπτώσεις που θα μπορούσε να είχε ενα τέτοιο θέμα για το συνδιασμό του και το πολιτικό χώρο που εκπροσωπεί αποφάσισε τη μη εκτέλεση του έργου.
Γιατί τα λέω όλλα αυτά?
Διάβασα πρόσφατα σε καθημερινή εφημερίδα για τον οικονομικό έλεγχο που έχει διατάξει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος για τη ΜΚΟ Αλληλεγγύη.Από το πρώτο έλεγχο προέκυψε ένα έλλειμα εννέα εκατομμυρίων ευρώ (9) και με νεώτερη εντολή ο έλεγχος θα συνεχισθεί για άλλους τρείς (3) μήνες.Οπως φαίνεται κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτή την οργάνωση της εκκλησίας η οποία σημειωτέον βαρύνεται και με το σκάνδαλο της αποστολής ληγμένων τροφίμων στο Ιρακ.
Στα δικά μας τώρα.
Με αυτή την οργάνωση ήθελαν οι δικοί μας εγκέφαλοι του Δήμου να ξεκινήσουν την ανάπτυξη της Σαλαμίνας.Με λίγη φαντασία μπορεί ο καθένας να προβλέψει τι θα είχε γίνει αν προχωρούσε το έργο.Κομμένα δέντρα κάποια θεμέλια απο μπετόν μέσα στο δάσος και μετά σιωπή.Ως γνωστό μεσολάβησε ο θάνατος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και η οργάνωση ανέστειλε τις δραστηριότητες μέχρι να εκλεγεί νέα διοίκηση της εκκλησίας.Η νέα διοίκηση που προέκυψε διέταξε διαχειριστικό έλεγχο και ο έλεγχος συνεχίζεται...
Δεν γνωρίζω ποιά είναι η θέση της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης του Δήμου σήμερα μετά από όλλα αυτά.
Αν κρίνω απο τις απόψεις που ακούσθηκαν για το λατομείο πρόσφατα προφανώς το πάθημα δεν έγινε μάθημα.
Απο: spendor
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: spendor

  • Σχόλια:
    ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΟ ΘΕΜΑ ΕΙΧΕ ΕΡΘΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΆΝΑΤΡΟΠΕΣ΄,ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΑΠΟΣΙΩΠΗΘΗΚΕ.
     
    Apo oso ksero o dimos Salaminas den sumfonouse na ginei i kataskinosi me xrisi gia upodoxi lathrometanaston klp.Ara mallon to vrisko ligo akuro auto pou les pos ithele o dimos na sunergastei mazi tous...
     
    Φίλε tntvc σε βρίσκω ανημέρωτο για αυτό το θέμα. Ή δημοτική αρχή συμφωνούσε σε όλα για την χρήση του χώρου της ΧΑΝ και κυρίως για το κόψιμο των πεύκων (εγκληματική ενέργεια). Οι μόνοι που κινήθηκαν και απέτρεψαν το παραλίγο καταστρεπτικό γεγονός για το νησί μας, όπως ολος ο κόσμος θυμάται και γνωρίζει, ήταν οι ΄΄ενεργοί πολίτες΄΄. Πιστεύω πως όλοι αγαπάμε το νησί μας, αλλά να μην παραχαράζουμε την ιστορία και τα γεγονότα προς χάριν μιας δημοτικής αρχής φάντασμα.
     
    Δημοσίευση σχολίου

    Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





    << Αρχική σελίδα

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

    salamispress