Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Τι προτείνει ο κ. Καραμπίνης στο χώρο του λατομείου στη θέση Γούβα – Μπατσί Σαλαμίνας ???

salamispress «Πρότεινε ο κ. Καραμπίνης το χώρο του λατομείου στη θέση Γούβα – Μπατσί ως λύση για το πρόβλημα και μάλιστα δωρεάν» - «Τι λέτε ρε Mαλάκες» (Τίτος Πατρίκιος)
Κάθε φορά που υπάρχει θέμα με το λατομείο και με τις εκτάσεις που το περιβάλουν στη θέση Γούβα – Μπατσί εμφανίζεται ο κ. Καραμπίνης να προτείνει, να χαρίζει και να διαχειρίζεται την έκταση αυτή. Έχει αγοράσει ο κ. Καραμπίνης την έκταση αυτή; Την έχει κληρονομήσει; Του την έχει χαρίσει κανένας; Την έχει αποκτήσει με χρησικτησία; Ή μήπως υπό την ανοχή των τοπικών παραγόντων του επιτρέπουν να αναπτύσσει εκεί τα επιχειρηματικά του σχέδια και εκείνοι να επωφελούνται όπως για παράδειγμα να τους επιτρέπει να ρίχνουν ή να μεταφορτώνουν τα απορρίμματα;
Λοιπόν κύριοι για να σταματήσει το αστείο και το παραμυθάκι προς όλους εμάς. Η έκταση αυτή ανήκει με νόμιμους τίτλους, που κανένα δικαστήριο δεν έχει προσβάλει, στους κληρονόμους του Ιωάννη Δ. Πάλλα. Είτε αυτό αρέσει είτε δεν αρέσει σε πολλούς αυτή είναι η αλήθεια και καλό θα είναι να την συνηθίσετε διότι ήδη έχει περάσει στον λαό της Σαλαμίνας ότι η εν λόγω περιοχή ανήκει σε κάποιον Καραμπίνη ή σε οποιονδήποτε νέο επιχειρηματία που διαχειρίζεται το λατομείο. Επίσης είναι σώφρον την επόμενη φορά που θα έρθει στο ΔΣ κάποιος από αυτούς τους κυρίους να του ζητήσετε τους νόμιμους τίτλους κι αν τους έχει τότε να παρουσιάσει τις προτάσεις του για την προσφορά της γης του. Διότι είναι εύκολο να κάνεις γαλαντομίες με ξένα κόλλυβα. Μπορεί οι κληρονόμοι να είναι 20 χρόνια στα δικαστήρια και να προσπαθούν να βγουν αλώβητοι από αυτή τη διαμάχη που τεχνηέντως ορισμένοι την καθοδηγούσαν και την καθοδηγούν, ωστόσο υπάρχει και το ηθικό θέμα που δεν θα επιτρέψει σε κανέναν πλέον να εκμεταλλευτεί άλλο αυτή την έκταση έτσι με το «τσαμπουκά» όπως μέχρι σήμερα έκαναν. Είναι προκλητικό άτομα που δεν τους ανήκει ούτε μία πέτρα να παραχωρούν εκτάσεις και επίσης οι τοπικοί παράγοντες να τους δέχονται και να συνδιαλέγονται μαζί τους αντί να τους βάλουν με τις πέτρες. Ο πολιτισμός μας, μας έκανε για 20 χρόνια να έχουμε μια ήπια στάση αλλά κάποια πράγματα πλέον έφτασαν στα όρια τους.
Υ.Γ. Για να μην προτρέξει κανείς και γράψει αερολογίες του υπενθυμίζω τον νόμο 2003 για τα δάση.
Απο: Tartufos

Σχόλια:
Να ξεκαθαρίσω κάτι από την αρχή γιά να μην υπάρξουν περεξηγήσεις.

Το γεγονός ότι εξιστορώ αυτά που έχουν συμβεί δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση οτι μοιράζω τίτλους ιδιοκτησίας στον κ. Καραμπίνη η ότι αποδέχομαι το υφιστάμενο καθεστώς για τη συγκεκριμένη έκταση.Οπως αναφέρει ο Tartufos υπάρχει δικαστική διαμάχη πλέον των είκοσι ετών των κληρονόμων Ιωάννη Δ. Πάλλα και κάποιου αντίδικου που δεν κατονομάζει.Κατά συνέπεια το ιδιοκτησιακό θα κριθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη και δεν μου πέφτει λόγος.

Με ενδιαφέρει όμως η λατομική δραστηριότητα στο χώρο αυτό καθώς και η καταστροφή του περιβάλλοντος η οποία είναι μη αναστρέψιμη.

Δεν γνωρίζω αν τους νόμιμους κληρονόμους τους ενδιαφέρει και το θέμα αυτό η τους ενδιαφέρει μόνο η διεκδίκηση περιουσιακών στοιχείων που θεωρούν οτι τους ανήκουν.Εχω την εντύπωση οτι απο άλλους δρόμους ερχόμαστε και σε άλλους δρόμους πάμε.

Δεν γνωρίζω ακόμη τι θα συμβεί αν οι κληρονόμοι κερδίσουν τη περιουσία που διεκδικούν και τους ζητηθεί απο το κ. Αγγέλου η ενοικίαση του χώρου για τη συνέχιση της υπερεκμετάλλευσης των αδρανών αποθεματικών οπως συμβαίνει τώρα και ένα χρόνο σχεδόν στό λατομείο.

Οσο για τη φράση "τι λέτε ρε μαλάκες!" δεν έχει ειπωθεί απο τον ποιητή και πεζογράφο Τίτο Πατρίκιο, απλώς την έχει χρησιμοποιήσει σε ένα ποίημά του με τίτλο ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΠΟΙΗΣΗ.Η φράση αυτή ως γνωστό ανήκει στόν ανώνυμο Έλληνα και επιστρέφεται εντελώς καλοπροαίρετα.

Υ.Γ 1) πειράζει που δεν είμαι κληρονόμος του Ιωάννη Δ. Πάλλα και ενδιαφέρομαι για την οικολογική καταστροφή που συντελείται στη περιοχή Γούβα-Μπατσί?

2) πειράζει που τα κίνητρά μου δεν είναι οικονομικά?
 
Πολύ σωστά το έθεσες στην αρχή αλλά δεν το τήρησες μέχρι το τέλος. Δεν σου πέφτει λόγος οπότε μην ασχολείσαι με τους κληρονόμους του Ιωάννη Δ. Πάλλα. Δεν καταλαβαίνω την ενόχληση σου αφού προφανώς σχολίασα αυτά που κι εσύ άκουσες και μετέφερες εδώ μέσα. Αλλά μην κρυβόμαστε για να επανέρχεσαι κάπου θα σε ενόχλησε.
Αν σε ενδιαφέρει η λατομική δραστηριότητα άνοιξε δικό σου λατομείο.
Αν θεωρείς ότι η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι προσωπικό σου θέμα και μόνο τότε χρειάζεσαι ιατρική παρακολούθηση.
Το τι ενδιαφέρει τους κληρονόμους είναι δικός τους θέμα. Εσύ κάνε κουμάντο στα του οίκου σου. Όσο για τις εντυπώσεις που έχεις για τους διαφορετικούς δρόμους θα δανειστώ τα λόγια σου που εστιάστηκαν στο ότι η πρόταση του Καραμπίνη ήταν για ΔΩΡΕΑΝ εναπόθεση των μπαζών ενώ με την προηγούμενη κατάσταση η οικολογική σου συνείδηση επιβαρυνόταν με 20 ευρώ ανά φορτηγό.
Όσο για το θράσος σου και για την αγωνία σου να μάθεις τι θα κάνουν με την περιουσία τους οι κληρονόμοι δεν έχει προηγούμενο. Μην είσαι τόσο περίεργος με τα προσωπικά των γειτόνων σου. Πάντως αν σκεφτόσουν λίγο θα διαπίστωνες πως η υπερεκμετάλλευση των αδρανών αποθεμάτων αυτή την στιγμή δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με τους κληρονόμους. Αυτό συνδύασε το με το προηγούμενο σχόλιο μου, που μιλούσα ότι τεχνηέντως ορισμένοι μπλέκουν τους κληρονόμους στα δικαστήρια και ίσως ανακαλύψεις κάποιες αλήθειες.
Και ναι πειράζει που δεν είσαι κληρονόμος (πλάκα σου κάνω) διότι μάθε ότι οι κληρονόμοι είχαν κάνει πρόταση εδώ και πολλά χρόνια να κλείσει το λατομείο. Αλλά ο τότε δήμαρχος απάντησε αρνητικά. Σήμερα αν τον ρωτήσεις είμαι σίγουρος ότι θα εκφράσει την ίδια οικολογική ευαισθησία που έχεις κι εσύ. Άρα οι ευαισθησίες σου σίγουρα δεν έχουν σχέση με το περιβάλλον διότι αυτή η καταστροφή συντελείται πολλά χρόνια (είναι για γέλια να έρχεσαι μετά από πολλά χρόνια και να μιλάς έτσι σε εμάς). ΔΕΝ επεμβαίνεις ποτέ σε μια μη αντιστρεπτή κατάσταση εκτός κι αν το κάνεις για τα μάτια του κόσμου ή αν έχεις κάποια άλλη σκοπιμότητα. Σκοπός ήταν να τα έλεγες όλα αυτά 20 χρόνια πριν.
Όσο για την φράση μην την επιστρέφεις θα σου χρειαστεί γιατί θα ηχεί στα αυτιά σου σε κάθε σου άστοχη απάντηση προς εμάς.
Σου άφησα για το τέλος το καλύτερο. Την μεγάλη αλήθεια που είπες ότι "σε ενδιαφέρει η λατομική δραστηριότητα στο χώρο αυτό..."!Ξέρεις εκτίθεσαι όταν ξεκινάς θέμα για την τοποθεσία απόθεσης των μπαζών και των οικοδομικών υλικών και αμέσως μετά να παραδέχεσαι ότι το θέμα τελικά που σε καίει είναι η λατομική δραστηριότητα στη θέση Γούβα - Μπατσί. Εκτός κι αν για σένα το λατομείο είναι θέμα coca cola και το βάζεις σε κάθε σου άρθρο σχετικό ή μη με λατομεία.
Υ.Γ1 Το κουβαδάκι σου και σε άλλη γη να παίξεις. Αν όμως επανέλθεις με νέα απάντηση τότε θα δείξεις εμπάθεια και δύσκολα θα μπω στον κόπο να σου απαντήσω σε άστοχες σου δηλώσεις.
Υ.Γ2 Τέλος αν μου πεις ότι είσαι ο Νίκος Ευαγγελάτος τότε ναι θα σου πω όλα αυτά τα στοιχεία που όπως λες δεν σου κατονομάζω και μόνο σε αυτή την περίπτωση θα έχει νόημα να στήσουμε εδώ μέσα μία blogδίκη (κατά το τηλεδίκη).
 
Οπως φαίνεται απο το παραπάνω σχόλιο η ο ανώνυμος χρειάζεται κάποιον για να του εξηγεί αυτά που διαβάζει η είναι κακόπιστος η σκόπιμα διαστρεβλώνει τις θέσεις των άλλων.Στο κείμενο μου χρεώνονται πράγματα που δεν εχω πει και απόψεις που δεν έχω υποστηρίξει.
Φυσικά και δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο κάθε γείτονας με τη περιουσία του.Οταν όμως το ιδιωτικό συμφέρον βλάπτει η επηρεάζει αρνητικά το δημόσιο τότε παύει να είναι ιδιωτικό και υπόκειται σε δημόσια κρίση.Σε τέτοιες περιπτώσεις ο κάθε πολίτης εχει δικαίωμα να διατυπώνει τη γνώμη του ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς.
Οσον αφορά τα αυθαίρετα συμπεράσματα που προκύπτουν απο συλλογισμούς που δεν εχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν θα ασχοληθώ διότι δεν αποτελούν απόψεις δικές μου αλλά κατασκεύασματα του ανώνυμου.Εχω διατυπώσει τις απόψεις μου τόσο για το θέμα του λατομείου οσο και για το θέμα της απόθεσης των μπαζών και των οικοδομικών υλικών.Η ευθύνη για κάθε απόπειρα διαστρέβλωσης των απόψεων αυτών βαρύνει αυτόν που το επιχειρεί.Η απαξίωση η διαστρεβλωση των απόψεων και θέσεων του άλλου η χρήση "τσιτάτων" προεφηβικής ηλικίας δείχνουν ανωριμότητα και έλλειψη δημοκρατικής παιδείας.
Το πρόβλημα κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι οτι ο ανώνυμος δεν μπορεί να διανοηθεί πως μπορεί να υπάρχουν συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται για ένα θέμα χωρίς να εχουν οικονομικά κίνητρα συμφέροντα και σκοπιμότητες κάθε είδους.Είναι κάτι που η λογική του δεν μπορεί να το διαχειρισθεί και το απορρίπτει.

Τώρα για το ποιός ενοχλήθηκε και γιατί προτείνω να το αφήσουμε στην κρίση των αναγνωστών.

Υ.Γ τελικά ποιός είναι ο αντίδικος δεν μάθαμε.Μήπως είναι ΚΡΑΤΙΚΟ μυστικό?
 
Λυπάμαι που τα επιχειρήματα σου στέρεψαν και που αναγκάστηκες να επιστρατεύσεις προσωπικούς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
Έχω μάθει να απαντώ επί της ουσίας και η γενική σου απάντηση χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο δείχνει εμπάθεια (στο είχα γράψει εξάλλου) και οπισθοδρόμηση (δεν θέλω να πω ανικανότητα γιατί τέτοιες αφορμές θα ζητάς για να διατηρείς την επαφή σου εδώ μέσα και να μου απαντάς). Συγνώμη δεν μπορώ να ακολουθήσω την σκέψη κάποιου που προσπαθεί να γράψει κάτι απλά για να φανεί ότι κάτι λέει για να διατηρηθεί στο προσκήνιο. Χαίρομαι διότι τα περισσότερα που σου απάντησα τα κατάλαβες και δεν τα ξαναθέτεις. Κάποιες απαντήσεις που πάνω στη σύγχυση σου, σου ξέφυγαν δυστυχώς τα ξαναρωτάς. Λυπάμαι αλλά σου έχω απαντήσει ήδη σε όλα.
Είναι προφανές ότι σε έπιασε η αγωνία μήπως και οι αναγνώστες καταλάβουν όσα κατάλαβες κι εσύ κι έτσι προσπαθείς με παιδικό τρόπο να τους εξηγήσεις (κατά τα άλλα δημοκράτη) ότι το σχόλιο μου ήταν άνευ σημασίας.
Επειδή εμείς δεν ήμαστε παιδάκια σου είπα και παραπάνω το κουβαδάκι σου και σε άλλη γη να παίξεις.
Είναι άσκοπο να προσπαθείς να με μειώσεις με τους άστοχους σου χαρακτηρισμούς....επί της ουσίας δεν υπάρχει κάτι νέο να σου απαντήσω οπότε σε αφήνω στην μοναξιά των άγονων γραμμών που ακολουθεί η λογική σου.

ΥΓ.1 Αυτοί που έχουν έλλειψη δημοκρατικής παιδείας δεν πάνε στα δικαστήρια αλλά ψάχνουν με διαφορετικό τρόπο να βρουν το δίκιο τους. Βλέπεις πόσο τεκμηριωμένα σου απαντώ και δικαιολογώ το χαρακτηρισμό μου ότι είσαι άστοχος.
Υ.Γ2 Όσο όμως θα δείχνεις εμμονές και γίνεσαι εριστικός με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της συγκεκριμένης έκτασης τόσο θα σου απαντώ και θα σου ρίχνω στα αυτιά (μεταξύ μας αυτό ήταν "τσιτάτο").
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress