Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Υπάρχει πολιτικό προσωπικό αυτή τη στιγμή στη Σαλαμίνα να διαχειρισθεί τις νέες συνθήκες και απαιτήσεις ???

Ο/Η Chimeutis άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
Η αναγκαιότητα για νέα διοικητική μεταρρύθμιση και για δημιουργία δήμων ισχυρών, με αυξημένες αρμοδιότητες, ρόλους και αυτονομία διοικητική και οικονομική, φαίνεται ότι θα αφορά και το νησί μας. Συγκεκριμένα προκρίνεται η λύση για ένα δήμο σε κάθε νησί, πράγμα που σημαίνει ότι δήμος Αμπελακίων και Σαλαμίνας θα ενωθούν σε έναν, τον Δήμο Σαλαμίνας.
Αυτή η διοικητική αλλαγή, έρχεται σε μια στιγμή που ο μόνιμος πληθυσμός της Σαλαμίνας έχει σχεδόν διπλασιαστεί την τελευταία πενταετία και οι υποδομές έχουν φτάσει σε οριακά επίπεδα.
Σε αυτές τις νέες συνθήκες πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο πολιτικό προσωπικό να διαχειρισθεί τις νέες συνθήκες και απαιτήσεις, να θέσει τις αναπτυξιακές προτεραιότητες και να διαχειρισθεί τα δημοτικά ζητήματα αποτελεσματικά και με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών.
Αλήθεια, υπάρχει αυτό το πολιτικό προσωπικό αυτή τη στιγμή στη Σαλαμίνα;
Απο: Chimeutis
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: Chimeutis

  • Σχόλια:
    ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

    Σύμφωνα με τούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για συγχώνεύσεις δήμων και κοινοτήτων για το νησί της Σαλαμίνας προβλέπεται ενας δήμος.Και ρωτάει ο συντάκτης chimeutis σε σχόλιό του "υπάρχει αυτό το πολιτικό προσωπικό αυτή τη στιγμή στη Σαλαμίνα?"Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει.Αν κρίνουμε απο το δήμο Σαλαμίνας και πέρνοντας ως παράδειγμα τους ειδικούς συμβούλους του Δημάρχου μπορούμε να καταλάβουμε πολλά.
    Ας ξεκινήσουμε απο τον κ. Σάντο Μιχάλη ο οποίος εκτελεί χρέη ειδικού συμβούλου απο το 2007.Συνταξιούχος του εμπορικού ναυτικού έμπορος ειδών ραπτικής (κλωστές και κουβαράκια) και εσχάτως εγκέφαλος για θέματα περί την τοπική αυτοδιοίκηση σύμφωνα με τη κρίση του κ. Σοφρά.Ο κύριος αυτός ο οποίος δεν ανήκε στο χώρο του ΠΑΣΟΚ (τουλάχιστον οσον αφορά προηγούμενες εκλογικές ανμετρήσεις ηταν υποστηρικτής του κ. Μακρή) είδε ξεφνικά το φώς το αληθινό και στήριξε τον κ. Σπυρίδωνα Σοφρά πολιτικά και οικονομικά όπως ψιθυρίζεται.Και ο κ. Δήμαρχος πρός αναγνώριση των υπηρεσιών του τον διόρισε ειδικό σύμβουλο.
    Και ερωτώ ως απλός πολίτης αυτού του τόπου.Οι θέσεις των ειδικών συμβούλων δημιουργήθηκαν για να ξεχρεώνει ο κάθε Δήμαρχος γραμμάτια πολιτικά και ενδεχομένως και οικονομικά η δημιουργήθηκαν για να καλυφθούν απο ανθρώπους με ειδικές γνώσεις οι οποίοι θα συμβουλέυουν θα εισηγούνται και θα μελετούν θέματα τα οποία δεν μπορούν να διαχειριστούν οι υπηρεσίες του Δήμου?
    Με τι έχει ασχοληθεί μέχρι σήμερα ο κ. Σάντος τι έχει συμβουλέψει τι έχει εισηγηθεί και τι έχει μελετήσει που δεν θα μπορούσαν να το κάνουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου?Α και για να μήν ξεχνιόμαστε.Τι μας έχει στοιχήσει μέχρι σήμερα ο κ. ειδικός σύμβουλος ποιός ο μηνιαίος του μισθός?
    Ο δεύτερος ειδικός σύμβουλος άκουσα οτι είναι ο γιός του Δημάρχου ο οποίος λέει προσφέρει τις υπηρεσίες του χωρίς να αμείβεται.
    Στη προκειμένη περίπτωση πριν απο όλλα ισχύει το γνωστό "η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια αλλά πρέπει και να φαίνεται".
    Η οικογενειοκρατία κύριε Σοφρά σκοτώνει την αξιοκρατία και βλάπτει πολύ σοβαρά τη δημοκρατία.
    Μάς γυρίσατε σε εποχές που έλεγαν "έχει μπάρμπα στη κορώνα" γιατί περί αυτού πρόκειται.
    Τώρα τι περισσότερο διαθέτει ο γιος του κ. Δημάρχου απο δεκάδες νέους ανθρώπους με ειδικές γνώσεις και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών κανείς δεν κατάλαβε.
    Οι θέσεις των ειδικών συμβούλων απο οτι καταλάβατε αγαπητοί φίλοι δημιουργήθηκαν για τους πολιτικούς και οικονομικούς υποστηρικτές των Δημάρχων και για τα μέλη των οικογενειών τους τουλάχιστον οσον αφορά το Δήμο Σαλαμίνας.
    Απο κει και πέρα τα συμπεράσματα δικά σας για τη πολιτική ποιότητα των ανθρώπων που μας κυβερνούν σε τοπικό επίπεδο.
     
    ΕΙΝΑΙ ΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ. ΛΟΥΦΑΔΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑΤΖΙΔΕΣ . ΠΟΙΣ ΟΜΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙ, ΑΥΤΟ?
     
    Δημοσίευση σχολίου

    Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





    << Αρχική σελίδα

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

    salamispress