Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.... Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ανάπηρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεχτο νομοσχέδιο της «ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης», νομοσχέδιο της υποκρισίας και της ντροπής.

1. H αγωνιστική απάντηση μαζική παράσταση διαμαρτυρίας αναπήρων, γονιών και κηδεμόνων, εκπαιδευτικών και εργαζομένων, Τρίτη 26 Αυγούστου στις 7.00 το απόγευμα, πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

2. Κλιμακώνουμε με μαζικό συλλαλητήριο την ημέρα που θα πάει για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Την Τετάρτη 20 του Αυγούστου έγινε με επιτυχία μαζική σύσκεψη για το νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, στα γραφεία της Χαλκοκονδύλη 37, στις 7.00 το απόγευμα.

Στην σύσκεψη πήραν μέρος συνδικαλιστικά στελέχη του αναπηρικού κινήματος, εκπρόσωποι της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ, εκπρόσωποι μίας σειράς συνδικάτων των εργαζομένων της Αθήνας, του Π.Α.ΜΕ. εκπαιδευτικών, και της γραμματείας Αθήνας του Π.ΑΜΕ.

Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη ομόθυμα καταδίκασαν σαν απαράδεχτο του νομοσχέδιο της ειδικής αγωγής που κατάθεσε μες στο κατακαλόκαιρο η κυβέρνηση για ευνόητους λόγους, σαν νομοσχέδιο της υποκρισίας, της ντροπής, που θέλει πρώτα απ’ όλα να νομιμοποιήσει τη βαρβαρότητα που βιώνουν τα παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες και οι οικογένειες τους, αλλά και οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί στο χώρο της ειδικής αγωγής.

Με το νέο νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, που είναι στα ίδια χνάρια των προηγούμενων νόμων του ΠΑΣΟΚ, και των κατευθύνσεων της ΕΕ, θα ενταθεί παραπέρα η εμπορευματοποίηση της ειδικής αγωγής, φορτώνοντας το βάρος της εκπαίδευσης και της αποκατάστασης του παιδιού με αναπηρίες στην ίδια την οικογένεια, διαμορφώνονται μηχανισμοί για το ροκάνισμα (παλιά τους τέχνη κόσκινο) των κονδυλίων του 4ου ΚΠΣ, ανοίγει παραπέρα τον δρόμο για τη διαμόρφωση σχολείων και τάξεων πολλών ταχυτήτων, αφού εντάσσει με την διαμόρφωση ανάλογων μηχανισμών τους λεγόμενους «χαρισματικούς μαθητές».

Με το νέο νόμο βεβαίως δεν πρόκειται να βρουν το δικό τους σχολειό ή δομή δημόσια ειδική αγωγή οι 185.000 μαθητές με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες που σήμερα είναι εκτός ειδικής αγωγής.

Η σύσκεψη κατάληξε στις παρακάτω αποφάσεις:

1. Έκδοση ενημερωτικού υλικού για τον χαρακτήρα του νομοσχεδίου με κριτήριο τις ανάγκες ιδιαίτερα των παιδιών από τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, με κάλεσμα στους εργαζόμενους, στους ανάπηρους και τις οικογένειές τους να ξεσηκωθούν και να απαντήσουν αγωνιστικά στην πρόκληση της κυβέρνησης.

2. Διοργάνωση περιοδειών, συσκέψεις και συγκεντρώσεις για καλύτερη ενημέρωση και ενεργοποίηση του κόσμου.

3. Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Βουλή αναπήρων γονιών και κηδεμόνων, εκπαιδευτικών και εργαζομένων από τα συνδικάτα της Αθήνας την Τρίτη 26 Αυγούστου, στις 7.00 το απόγευμα που θα ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της βουλής.

4. Την διοργάνωση Παναττικού συλλαλητηρίου με συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στην Βουλή την ημέρα που θα μπει στην Ολομέλεια για ψήφιση.


Αγωνιστικά διεκδικούμε:

] Ν’ αποσυρθεί το απαράδεχτο νομοσχέδιο της υποκρισίας και της βαρβαρότητας.

] Πολιτική πρόληψης της αναπηρίας.

] Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ειδική αγωγή, υψηλής ποιότητας, με βάση τις σύγχρονες κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, για να βρουν το δικό τους σχολειό τα 185.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες που σήμερα είναι εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

] Να απαγορευτεί η επιχειρηματική δράση στον χώρο της ειδικής αγωγής, της πρώιμης διάγνωσης και παρέμβασης αλλά και της αποκατάστασης των παιδιών με αναπηρίες.

] Δωρεάν παροχή από το κράτος όλων των απαραίτητων τεχνικών βοηθημάτων για τις ανάγκες εκπαίδευσης των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

] Μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους τους εργαζόμενους στην ειδική αγωγή.

] Κατάργηση του θεσμού των αναπληρωτών, ωρομίσθιων, συμβασιούχων, και των stage. Μαζικές προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού για να ανοίξουν κανονικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλα τα ειδικά σχολεία.

] Ίδρυση ειδικών παιδαγωγικών τμημάτων σε όλες τις παιδαγωγικές σχολές της χώρας, κατάργηση των αντιεπιστημονικών σεμιναρίων, οργανωμένη επιμόρφωση από το υπουργείο, δωρεάν για όλους τους εκπαιδευτικούς του χώρου.

] Ολόπλευρη στήριξη των νέων ζευγαριών που αποκτούν παιδί με αναπηρίες, γενικότερα δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες στήριξης της οικογένειας.

] Τρίχρονη υποχρεωτική ειδική προσχολική αγωγή, δημόσιο δίκτυο πρώιμης διάγνωσης και παρέμβασης που να διασυνδέεται με τις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τη δημόσια ειδική αγωγή.
Απο: Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ανάπηρων

Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress