Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

Δεσμεύεται ο Υπουργός προφορικά.... δεν θα προχωρήσει σε τελική αδειοδότηση για την κατασκευή του ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ

«Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΛ.ΠΕ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!»

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε τελικά συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης με Επιτροπή στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων. Στη συνάντηση αυτή ο Υπουργός εμφανίστηκε να δεσμεύεται προφορικά ότι δεν θα προχωρήσει σε τελική αδειοδότηση για την κατασκευή του εργοστασίου στα Μέγαρα.

Ως εκπρόσωποι του συντονιστικού φορέα των συλλόγων που ιδρύθηκε με πρωταρχικό σκοπό την αποτροπή της εγκατάστασης του εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής και άμεσους στόχους τη νομική προστασία του υγροβιότοπου του Βουρκαρίου και τον αποχαρακτηρισμό της ευρύτερης περιοχής του Περάματος από βιομηχανική, θεωρούμε τη δέσμευση του ΥΠ.ΑΝ. για το «πάγωμα» των διαδικασιών αδειοδότησης στην εν λόγω μονάδα ως μια πρώτη θετική εξέλιξη του αγώνα που διεξάγεται ενάντια στα καταστροφικά σχέδια των ΕΛ.ΠΕ.

Βέβαια θα πρέπει εδώ να παρατηρήσουμε ότι:
· Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του Υπουργού δεν είναι δεσμευτική. ΤΟ ΜΟΝΟ ΥΠΑΡΚΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ!!
· Και σε παλιότερες στιγμές υπήρξαν ανάλογες δεσμεύσεις και μεγάλα λόγια από αρμόδιους Υπουργούς που όμως στη συνέχεια αναιρέθηκαν και έγιναν πράξεις τα ακριβώς αντίθετα!!

Γι αυτό λοιπόν πιστεύουμε ότι:
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, Ο ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ ΣΕ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ !
Απο: vourkari.blogspot.com

Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress