Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

Επιστολή της Ζωοφιλικής Ομάδας Σαλαμίνας προς τον κ. Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Σαλαμίνα 8-8-2008, ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Θέμα : Καταγγελία κατά του ΖΟΕΣ και εντολή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κτηνιατρική Υπηρεσία του Πειραιά για έλεγχο.
Κύριε Κιλτίδη,
Εδώ και μήνες τόσο η Ομάδα μας όσο και μέλη του ΔΣ, προσωπικά έχουμε γίνει στόχος μίας πρωτοφανούς συκοφαντικής δυσφήμησης από την Γιάννα Γαλανού, μέσω της ιστοσελίδας της και του μπλοκ της arkouda. Βέβαια γνωρίζουμε τις βαθύτερες αιτίες αυτής της κατάστασης διότι η Κα Γαλανού, υπήρξε πριν από λίγο καιρό <<φίλη μας>>. Τα αληθινά στοιχεία της στα παραθέτουμε, καθώς και την διεύθυνση και τηλέφωνο της. Η γυναίκα αυτή ξεπέρασε κάθε όριο συνεπικουρούμενη και από άλλη κυρία που χρόνια τώρα ψευδέστατα υποστηρίζει ότι εκπροσωπεί το σύνολο των φιλοζωικών σωματείων και φιλόζωων Εδώ στον στενό κύκλο του νησιού μας, μας έκανε να αισθανθούμε πολύ άσχημα δημοσιοποιώντας τα ονόματά μας και μέσα στην περίεργη έως και εγκληματική έννοια <<ελευθερία έκφρασης>> στο ιντερνετ, είχε όλη την άνεση να παραθέτει κείμενα ή λεγόμενα δικά μας και να τα ερμηνεύει όπως εκείνη ήθελε. Διότι αν υπήρχαν έστω και τα ελάχιστα μεμπτά κατά το νόμο, θα μας είχε οδηγήσει στα δικαστήρια. Πράγμα που εμείς το κάνουμε γι’ αυτήν.
Δε θα στέλναμε καν αυτή την επιστολή σε σας και δεν θα αναφερόμασταν στην παραπάνω περίπτωση αν την Παρασκευή 8-8-2008 δεν παίρναμε ένα τηλεφώνημα από την κτηνιατρική υπηρεσία του Πειραιά.
Μας είπαν πως θα έρθουν να ελέγξουν και να δουν αν είναι στις θέσεις τους τα 60 σκυλιά που στειρώθηκαν πέρυσι μέσα από επιδοτούμενο πρόγραμμα του δήμου με 8000Ε..... Την επιδότηση βέβαια ο δήμος δεν την έχει πάρει ακόμη. Και αυτό θα γινόταν γιατί υπήρξε εντολή από το υπουργείο σας κατόπιν καταγγελίας.
  • Συνέχεια κλικ εδώ

  • Σχόλια:
    Η Συνέχεια
    Ζητήσαμε να μας κοινοποιηθεί το έγγραφο της καταγγελίας και μας είπαν πως δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο, ζητήσαμε να μάθουμε ποιος έδωσε την εντολή ελέγχου για να αναζητήσουμε σ’ αυτόν το περιεχόμενο της καταγγελίας. Τηλεφωνήσαμε στο γραφείο σας και αφού μας παρέπεμψαν σε διάφορες υπηρεσίες δεν καταφέραμε να μάθουμε τίποτα. Κάποια στιγμή από την κτηνιατρική υπηρεσία του Πειραιά μας είπαν πως μπορεί να είναι προφορική η καταγγελία και ο καταγγέλλων να μην ήθελε να προβεί σε έγγραφή καταγγελία και να μην υπάρχει πουθενά κείμενο καταγγελίας.

    Εμείς διαθέτοντας το απλό κοινό νου, αναρωτηθήκαμε Δηλαδή μπορεί μία κρατική υπηρεσία να κινήσει διαδικασίες ελέγχου, να λέει σε ένα εθελοντικό σωματείο ότι υπάρχει καταγγελία σε βάρος του και όλα αυτά να βασίζονται σε ένα απλό τηλεφώνημα ?

    Δεν θα το αναλύσουμε περισσότερο το θέμα, αλλά το γεγονός ότι δόθηκε από το υπουργείο σας έστω και προφορική εντολή ελέγχου και μας μιλήσανε για καταγγελία, μας κάνει να νοιώθουμε καταδιωκόμενοι. Καταδιωκόμενοι γιατί είμαστε ενεργοί πολίτες ?

    Καταδιωκόμενοι γιατί με αυτοθυσία προσφέρουμε ότι προσφέρουμε στα αδέσποτα ζώα καταθέτοντας χρόνο από τη ζωή μας, αντικαθιστώντας σε όλα τα στάδια (περισυλλογή, στείρωση, επανένταξη) τους αρμόδιους κρατικούς φορείς που εδώ και δέκα χρόνια δεν τους έχουμε συναντήσει πουθενά, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα, όλες μας έχουμε σημάδια από δαγκώματα δύσκολων σκύλων, καταδιωκόμενοι και ύποπτοι γιατί έχουμε κάνει τα αυτοκίνητά μας μέσον μεταφοράς όλων των σκύλων του νησιού και μερικές φορές μεταφέρουμε ζώα βαριά άρρωστα και φρικτά μόνο να τα βλέπεις κι εμείς τα αγκαλιάζουμε και τα βάζουμε στα αυτοκίνητά μας ?

    Ούτε μπορείτε να φαντασθείτε τι σημαίνει να ασχολείται κανείς με τα αδέσποτα όταν δεν υπάρχει γι αυτά καμία κρατική μέριμνα, κανένα ουσιαστικό πρόγραμμα. Όλα είναι στις πλάτες κάποιων ζωόφιλων που εκτός από την άσχημη πλευρά των συμπολιτών μας, όταν θέλουμε να ταίσουμε αδέσποτα που έτυχε να είναι κοντά στην πόρτα τους, και μας φωνάζουν πάρτε τα στα σπίτια σας, μας πετάνε τους κουβάδες με το νερό, βγαίνουμε αργά τη νύχτα να ταίσουμε τα ζώα για να μη γίνουμε αντιληπτοί, έχουμε από την άλλη, εντολή για έλεγχο, χωρίς να μας γνωστοποιείται το κείμενο της καταγγελίας. Δηλαδή δεν είναι λογικό να θέλουμε να μάθουμε γιατί θα ελεγχθούμε και γιατί μας καταγγέλλετε ?

    Φέτος το καλοκαίρι κορυφώθηκε όλη αυτή η παράλογη κατάσταση..... Εσείς κ. Υφυπουργέ να διατείνεστε ότι το υπουργείο έχει καταπληκτικό πρόγραμμα για τα αδέσποτα κι εμείς να μη το βλέπουμε πουθενά, εσείς να μπαίνετε αρχηγός στην αντιπαράθεση που καλλιεργούν εδώ και χρόνια κάποιες ζωόφιλες που μάλλον αγνοούν την ελληνική πραγματικότητα, πρωτοστατήσατε και δεχθήκατε θερμά συγχαρητήρια από κάποιους που χαρακτήρισαν χωρίς κανένα ενδοιασμό, χωρίς καμία επιφύλαξη, δημόσιοι κατήγοροι και δικαστές μαζί, έβγαλαν την απόφαση και χαρακτήρισαν Έλληνες πολίτες ΛΑΘΡΕΜΠΌΡΟΥΣ ΑΔΈΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΞΑΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΝΕΟΠΛΟΥΤΕΣ ΦΥΛΕΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ και ένα σωρό άλλες κατηγορίες. Και πάλι αναρωτιώμαστε, ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ δεν έχουν τον τρόπο να σταματήσουν αυτό το λαθρεμπόριο, αν υπάρχει, τα ελληνικά δικαστήρια δεν είναι σε θέση να έχουν στοιχεία που ισχυρίζονται ότι έχουν οι καταγγέλλουσες ?

    Νοιώσαμε σαν να μας απειλεί το κράτος ειδοποιώντας μας ότι θα ελέγξει κατόπιν καταγγελίας, εμάς τους εθελοντές που πήραμε στις πλάτες μας το έργο που εσείς θα έπρεπε να κάνετε. Αντί να μας επαινέσετε μας αντιμετωπίζετε ως ύποπτους και ύποπτους γιατί πράγμα, δεν το καταλάβαμε ακόμη.

    Όμως όλες οι ενέργειές μας είναι τόσο καθαρές, τόσο τελικά βλακωδώς έντιμες που δεν φοβόμαστε κανένα έλεγχο, θέλουμε όμως πρώτα το κείμενο της καταγγελίας.

    Κύριε Κιλτίδη με τη στάση σας έχετε αποθαρρύνει τους πολίτες από το να ασχολούνται με τα αδέσποτα και έχετε βγάλει εγκυκλίους και οδηγίες που ούτε κι εμείς δεν ξέρουμε πια τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς να καταγγελθούμε, έχουμε την εντύπωση πως μας λέτε ότι το μόνο νόμιμο είναι απλώς να ταίζουμε τα αδέσποτα και να τους βάζουμε και λίγο νερό, ούτε για στείρωση, ούτε για τίποτα άλλο αν δεν υπάρχουν επιτροπές κι αν ο δήμος δεν είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα. Μα κ. Κιλτίδη, πόσοι δήμοι είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα ? Πόσοι δήμοι έχουν υποδομές για εξειδικευμένα άτομα για την περισυλλογή, πόσοι έχουν την δυνατότητα να κάνουν κυνοκομεία με τις προδιαγραφές που πρέπει ? Και πόσο ο νόμος δίνει τις προϋποθέσεις για επιβολή και είσπραξη προστίμων από τους παραβάτες ?

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΊΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ. Φέτος έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα από το υπουργείο ή ακόμα ψάχνετε κονδύλια ? Τα ζώα το ξέρουν πως το πρόγραμμα ΘΑ εφαρμοσθεί ώστε να σταματήσουν να πολλαπλασιάζονται, οι πολίτες άκουσαν ποτέ πληροφορίες για τα δικαιώματα των αδέσποτων, για το πως δεν πρέπει να αφήνουν τα σκυλιά τους να γεννούν στις αυλές και μετά από 40 μέρες να τα βγάζουν κατά κοπάδια 8,9 μαζί δίπλα στους κάδους των σκουπιδιών, διαπαιδαγωγήθηκαν ποτέ να μην πετούν ζωντανά τα κουτάβια και τα γατάκια στους κάδους των σκουπιδιών κλεισμένα σε πλαστικές σακούλες ?

    Σίγουρα όμως έχουν ακούσει την μια εκ των κυριών επί χρόνια και με τις φιλίες που διαθέτει να βγαίνει στα κανάλια και να μιλάει για ΕΞΑΓΩΓΕΣ, ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ και να μαίνεται κατά κάποιων που υιοθετούν ζώα στο εξωτερικό, να τονίζει ότι με τη δική της παρέμβαση διορθώθηκαν σημαντικές διατάξεις του νόμου.....

    Το ξέρετε ότι εμείς εδώ και ένα μήνα και χθες πολύ περισσότερο δεχόμαστε απειλές κατά της ζωής μας ? Η Γιάννα Γαλανού που μας ονομάζει ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΤΙ ΕΜΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΧΙΛΙΆΔΕΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ, περηφανεύεται μέσα από τις σελίδες της για την καλή επικοινωνία που έχει μαζί σας και ωθεί τους αναγνώστες της να φθάνουν στο σημείο να μας απειλούν "όπου τις βρούμε, θα τις τσακίσουμε."
    Δεν σας θεωρούμε υπεύθυνο για τα λεγόμενα των ανωτέρω, αλλά πιστεύουμε πως έχει καλλιεργηθεί ένα κλίμα εμφυλιακής αντιπαράθεσης και δίνεται η εντύπωση ότι εσείς είστε με το μέρος της μίας παράταξης και οι άλλοι ............ είναι οι ανθέλληνες και οι εξαγωγείς. Αυτό θέλετε να υποστηρίξετε .......? Σας εκφράζει αυτή η δημιουργία δύο αντίπαλων ομάδων........?
     
    Και συνέχεια....
    Δεν θέλετε να είστε ο υφυπουργός όλων των Ελλήνων, ο αρμόδιος να ρυθμίσει και να εξαλείψει το φαινόμενο αυτής της αντιπαράθεσης ? Όταν γίνεται λόγος για υιοθεσίες στο εξωτερικό και ο κ. Φωτεινόπουλος αντιπαραθέτει καταγγελία για 200.000 σκυλιά που στάλθηκαν στο εξωτερικό μέσα στα δύο τελευταία χρόνια και για κάποια κυρία στη Χαλκίδα που (καταστράφηκε) γιατί οι Γερμανοί δεν θα της δίνουν τα 5000 ή 6000ευρώ το χρόνο ..... αμέσως γίνονται οι πιο απλοί συσχετισμοί ότι αυτοί που υιοθετούν σκυλιά στο εξωτερικό έχουν σχέση μ΄αυτούς τους αριθμούς. Αν πράγματι υπάρχει μία τέτοια σοβαρή καταγγελία για 200000 σκυλιά γιατί δεν έχει κατατεθεί στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω........? Είναι κάτι που όλοι οι ζωόφιλοι θα ενδιαφέρονταν να μάθουν περί τίνος πρόκειται. Και πράγματι μέσα στις επόμενες μέρες θα περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη ιδιαίτερα για την υπόθεση των 200000 σκυλιών. Είναι σίγουρα κάτι που δεν μπορεί να μείνει στην αφάνεια και σίγουρα υπάρχουν σοβαρά στοιχεία γι αυτό, γιατί πώς αλλιώς θα αναφερόταν από υπάλληλο του Υπουργείου σας ?

    Εσείς γνωρίζετε ποιες είμαστε ? Ασφαλώς και όχι αν και πολλές φορές η Ομάδα έχει στείλει επιστολές ζητώντας βοήθεια. Πριν κλείσουμε λοιπόν αυτήν την επιστολή θα σας πούμε τι έργο έχει κάνει μέχρι τώρα η Ομάδα μας. Έχουν στειρωθεί πάρα πολλά ζώα, έχουν τοποθετηθεί ποτίστρες και ταίστρες στους δρόμους, έχουν τύχει κτηνιατρικής περίθαλψης εκατοντάδες ζώα, έχουν σταλεί υπομνήματα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που ζητάμε την επιτακτική ανάγκη εφαρμογής όλων των σχετικών νόμων, έχει σταλεί πρόταση καθιέρωσης μαθήματος ζωοφιλίας στο Υπουργείο Παιδείας, είχε κάνει πρόταση στον μακαριστό αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο να υπάρχει τέτοιο μάθημα και στα κατηχητικά της εκκλησίας κι έχουμε στην διάθεση όποιου ενδιαφέρεται τα σχετικά έγγραφα και τις απαντήσεις των ανωτέρω. Έχει παρέμβει στον χώρο του Ναυστάθμου και του Παλάσκα και με τη βοήθεια των εκάστοτε διοικήσεων όλοι ομολογούν ότι είναι αξιέπαινη η κατάσταση των ζώων στους χώρους αυτούς. Έχει διοργανώσει με τη συμπαράσταση του Δήμου ημερίδα ενημερωτική και υπάρχει γι’ αυτό επαινετικό σχόλια στο περιοδικό ΓΑΒ και σε τοπικές εφημερίδες, έχει εκδώσει έντυπο υλικό ενημέρωσης για το τι πρέπει να γνωρίζει κανείς για τα δικαιώματα των αδέσποτων ζώων, έχει παρέμβει σε κακοποιήσεις ζώων από πολίτες και καθημερινά δέχεται τηλεφωνήματα για βοήθεια.

    Δηλώνουμε όμως τώρα, ότι και με το σημερινό περί καταγγελίας και με όλα τα υπόλοιπα, ξεπεράστηκαν τα όρια αντοχής μας, ΖΗΤΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ να αναλάβετε εσείς ΤΩΡΑ ΠΙΑ, να αναλάβει το υπουργείο σας τα αδέσποτα της Σαλαμίνας. Να δημιουργήσετε υποδομές στους Δήμους της Σαλαμίνας και να αρχίσει άμεσα η ανθρωπιστική διαχείριση των αδέσποτων ζώων του νησιού.

    Εμείς, αν τώρα αρχίσετε πράγματι να ασχολείσθε μα τα αδέσποτα, θα είμαστε δίπλα σας, γιατί πράγματι αγαπάμε τα ζώα και θέλουμε να γίνει αυτό που ορίζουν οι Νόμοι. Θα σας επισημάνουμε μόνο πως στη Σαλαμίνα υπάρχουν περίπου 4000 αδέσποτα σκυλιά που συνεχώς αυξάνουν γιατί οι φυλές των παραθεριστών κάθε καλοκαίρι, Πάσχα και Χριστούγεννα εισάγουν στο νησί σκυλιά τα οποία φεύγοντας εγκαταλείπουν εδώ.

    Πιστεύουμε πως με τις γνώσεις και κυρίως με την εμπειρία που έχουμε θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε σημαντικά αν εσείς αποφασίσετε να κάνετε κάτι.
    Ζητάμε την ουσιαστική σας βοήθεια
    Περιμένουμε απάντηση

    Η γραμματέας Η Πρόεδρος
    Αθηνά Τσάκαλου Νάντια Ζόμπολα
     
    Παρακαλώ να διορθώσετε . Στην επιστολή που στέλνουμε στον Κιλτίδι δεν υπάρχουν 2 σχόλια. Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο είναι απλά η συνέχεια της επιστολής.
    Ευχαριστώ
    Αθηνά Τσάκαλου
     
    Δημοσίευση σχολίου

    Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





    << Αρχική σελίδα

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

    salamispress