Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

Έρχεται η επιτροπή…. θα λύσει όλα τα προβλήματα στο λατομείο Σαλαμίνας ???

Έρχεται η επιτροπή να λύσει όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την αλλαγή του διαχειριστή στο λατομείο στην θέση Γούβα – Μπατσί Σαλαμίνας .
Μόλις μάθουμε τα πρόσωπα της επιτροπής θα τα ανακοινώσουμε .
Πάντως χρειάζεται επιτροπή να μας διαβεβαιώσει ότι 30 φορτηγά την ημέρα μεταφέρουν εκτός Σαλαμίνας πέτρα από το λατομείο ???

Σχόλια:
Τουλάχιστον 100 φορτηγά την ημέρα βγαίνουν εκτός νησιού. Τι πιο εύκολο απο τα γίνει η επαλήθευση απο τα ειστήρια του πορθμείου (και τα δύο πορθμεία όμως).
Όσο για την επιτροπή μόνο αν απαρτίζεται από επιστημονικό προσωπικό του ΕΜΠ μπορεί να είναι έγκυρη.
Τέλος πρέπει να τονίσουμε ότι δεν όρισαν το χρονικό όριο που θα έχει αυτή η επιτροπή για δημοσίευση των αποτελεσμάτων της. Αλλιώς μιλάμε αόριστα.
 
Περιμένουμε και την δική σας παρέμβαση και στείλτε μας περισσότερες πληροφορίες για δημοσίευση να μάθουν οι πολίτες της Σαλαμίνας τη συμβαίνει και να ενημερωθούν για το λατομείο Σαλαμίνας και τα δικαιώματα τους .
Και τα ονόματα της επιτροπής όποιος τα γνωρίζει να μας τα στείλει.
salamispress
 
Μόνο μια επιτροπή διεκδίκησης θα είχε νόημα και οχι μια επιτροπή διερεύνησης οπως αυτή που προτάθηκε απο τη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι πολιτικό όργανο δεν είναι τεχνικό επιμελητήριο ούτε Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
 
Η συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Πέμπτη 17-7-2008 για το λατομείο στο Μπατσί θα μπορούσε να είχε το τίτλο(οσον αφορά τους συμβούλους της πλειοψηφίας) "ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ"
 
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ... 1.ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ. 2.ΑΝ ΟΧΙ ,ΤΟΤΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ. 3.ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ! 4.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ! 5.ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΔΙΑΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Η ΠΥΡΟΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ(ΒΛΕΠΕ ΑΜΒΟΥΡΓΟ).
 
Κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε με στοιχεία:
Σύμφωνα με τον Κανονισμό Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών, ΥΑ 11-5 Η/Φ/17402/1984 ΦΕΚ 931/Β/1984 (31-12-1984) ο έλεγχος της τήρησης των διατάξεων του παραπάνω κανονισμού ασκείται από την αρμόδια Επιθεώρηση Μεταλλείων που οφείλει να επιθεωρεί όλα τα έργα, να δίνει τις κατάλληλες εντολές και να επιβάλλει τις από τον νόμο ανάλογες κυρώσεις.
Οι σχετικοί έλεγχοι πρέπει να γίνονται από Διπλ. Μηχανικούς Μεταλλείων - Μεταλλουργούς, οι οποίοι σε ειδικές περιπτώσεις συνδράμονται από τεχνικούς άλλους ειδικοτήτων με ανώτερη, το λιγότερο, στάθμη εκπαίδευσης που υπηρετούν στην πιο πάνω υπηρεσία. Σε περίπτωση αδυναμίας μετά από αίτηση του Επιθεωρητή Μεταλλείων, οι έλεγχοι αρμοδιότητας Επιθεώρησης Μεταλλείων, μπορούν να γίνονται και από Τεχνικούς, ανάλογων όπως παραπάνω προσόντων, του Υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, με απόφαση του οικείου Υπουργού.
Αναρρωτιέμαι,ως απλός πολίτης γνωρίζω καλύτερα τους νόμους από τους Δημοτικούς μας Άρχοντες??
Για ποια επιτροπή μιλάμε???
Τα γνωρίζει όλα αυτά που συζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο, ο αρμόδιος Επιθεωρητής Μεταλλείων???
Δεν το πιστεύω, απλά όλα αυτά γίνονται για λαϊκή κατανάλωση.
 
Συγνωμη ανωνυμε στην αρχη τα πηγες καλα με τις πληροφοριες που μας εδωσες ,μετα την γκρινια και την αμφισβητηση/απαξιωση τι την ηθελες?
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress