Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Βομβαρδίσουν την Σαλαμίνα Καθημερινός οι Εταιρίες Σταθερής Τηλεφωνίας

salamispress Δέχομαι καθημερινός 3-4 τηλεφωνήματα τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες από ιδιωτικές εταιρίες τηλεφωνίας και ιντερνετ , ενημερώνουν ότι στο δικό τους δίκτυο δεν πληρώνουμε πάγιο ΟΤΕ και μας προσφέρουν ταχύτητες 24 Mbps.

Θέλω να ρωτήσω εάν έχει συνδεθεί κάποιος στην Σαλαμίνα αυτές τις μέρες να μας ενημερώσει για την ποιότητα και εάν πράγματι η ταχύτητες είναι 24 Mbps.
Απο: Δημητρης Σαλαμινα

  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: Δημητρης Σαλαμινα

  • Σχόλια:
    Η ταχύτητα που λένε για 24 Mbps είναι σωστή. Αυτή εξαρτάται από την απόσταση της σύνδεσης από το τηλεφωνικό κέντρο. Αν π.χ. απέχεις μέχρι 1 χλμ. από το τηλεφωνικό κέντρο, η ταχύτητά σου -η ονομαστική-θα είναι όντως 24 mbps. Όσο όμως απομακρύνεσαι η ταχύτητα πέφτει, με εκθετικό μάλιστα τρόπο- αποτέλεσμα, οτι όταν φτάσεις στα όρια κάλυψης του κέντρου η ταχύτητά σου μπορεί να φτάσει και τα 10Mbps. Βέβαια όλα αυτά είναι "μέχρι", όπως όλοι λένε. Ο λόγος είναι οτι η σύνδεση που μας δίνουν ΔΕΝ είναι αφοσιωμένη σε εμάς αλλά διαμοιράζεται. Στην Ελλάδα καμμιά εταιρεία δεν δεσμεύεται από quality of service agreement που να έχει ποινικές ρήτρες. Έτσι ο ΟΤΕ μας μιλάει για 1 Mbps (σε καμμία μέτρηση δεν έχει φτάσει η σύνδεση σε οτι λένε), η Forthnet για μέχρι 24 κλπ΄ Πάντως, από τις πέραν του ΟΤΕ εταιρείες, μόνο η Forthnet έχει πλέον ιδιόκτητο δίκτυο στη Σαλαμίνα και μόνο για τις περιοχές γύρω από το κέντρο της Κούλουρης (τα τηλέφωνα 210464ΧΧΧΧ και 210465ΧΧΧΧ)
     
    1ον. Στο 1 χλμ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να εχεις 24Μbps.Μετα τα πρωτα 500 μετρα αποστασης απο το κεντρο του οτε που σε εξυπηρετει υπολογισε απωλεια ταχυτητας περιπου 4Μbps για καθε 500 μετρα.
    Απο το link που ακολουθει θα παρεις μια ιδεα
    http://img518.imageshack.us/img518/4305/73268505yz8.jpg
    Οπως ευκολα διακρινεις στα ορια αποστασης του κεντρου σου (που μπορει να ειναι και 3-3,5 χλμ)δεν ωφελει να βάλεις "εως 25Μbps" γιατι η ταχυητητα που θα εχεις μπορει να φτασει μεχρι και τα 5Mbps η οποια καλυπτεται και με τις ταχυτητες που προσφερει το απλο adsl(πανω απο 8Μbps λεγεται adsl2+).
    Η ταχυτητα που θα συγχρονισει το router/modem εξαρταται απο την ποιότητα της γραμμής μέχρι το σπίτι αλλά και μέσα σ'αυτο (καλωδιώσεις)καθως και απο την απόσταση από το κέντρο του ΟΤΕ που σε εξυπηρετει.
    2ον. Καμμιά εταιρεία στο κόσμο δεν δεσμεύεται από "quality of service agreement"που να έχει ποινικές ρήτρες οσον αφορα την ταχυτητα του adsl..Για εγγυημενες ταχυτητες υπαρχουν τα μισθωμενα κυκλωματα των οποιων η τιμη ειναι υπερπολλαπλασια της τιμης μιας γραμμής adsl και ασφαλως δεν συνιστάται για οικιακη χρηση.
     
    Ωραία όλα αυτά και ευχαριστώ για την ενημέρωση αλλά δεν μου απαντάει στην ερώτηση μου , υπάρχει κάποιος που να έχει συνδεθεί στο ιδιόκτητο δίκτυο της ΧΟΛ η στη ΦΟΡΘΝΕΤ , να μας ενημερώσει για ποιότητα και ταχύτητα στην περιοχή του .
    Δημητρης Σαλαμινα
     
    Δημοσίευση σχολίου

    Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





    << Αρχική σελίδα

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

    salamispress