Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Η εταιρεία «ΑΝΟΔΙΚΗ» παραβιάζει τις συλλογικές συμβάσεις,τρομοκρατεί και απειλεί εργαζόμενους στο Θριάσιο νοσοκομείο .

salamispressΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η εταιρεία «ΑΝΟΔΙΚΗ» και οι θυγατρικές της, που έχουν αναλάβει την καθαριότητα, την φύλαξη και την σίτιση στο Θριάσιο νοσοκομείο, παραβιάζουν συστηματικά τις συλλογικές συμβάσεις και ακόμα και την εργατική νομοθεσία, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.
Η εταιρεία δεν εφαρμόζει τις συλλογικές συμβάσεις των αντιστοίχων κλάδων και δεν καταβάλει την νόμιμη προσαύξηση για τις Κυριακές, αργίες και την νυχτερινή εργασία.
Ενώ οι εργαζόμενοι δουλεύουν για 8 ή και περισσότερες ώρες, η εταιρεία, σε πολλές περιπτώσεις, δηλώνει στο ΙΚΑ ότι εργάζονται 4 ώρες για να μην τους κολλάει βαρύ – ανθυγιεινό ένσημο. Συχνά υποχρεώνει τους εργαζόμενους να εργάζονται και στα ρεπό τους, χωρίς να τους πληρώνει.
Η εταιρεία και οι εκπρόσωποι της έχουν επιβάλει καθεστώς τρομοκρατίας ενώ έχουν απολυθεί, στο παρελθόν, εργαζόμενες που είχαν καταγγείλει τις παρανομίες στην επιθεώρηση εργασίας.
Το πιο πρόσφατο κρούσμα εργοδοτικής τρομοκρατίας ήταν η εκδικητική μετακίνηση δύο τραπεζοκόμων του ιδιωτικού συνεργείου από το Θριάσιο νοσοκομείο στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ» (στα Μελίσσια), ώστε να εξαναγκαστούν σε παραίτηση. Οι δύο τραπεζοκόμες είχαν διαμαρτυρηθεί για την συστηματική παραβίαση των δικαιωμάτων.
Η μία από τις δύο εργαζόμενες προσέφυγε στην τοπική Επιθεώρηση Εργασίας, καταγγέλλοντας το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργεί η εταιρεία., και εκκρεμεί η εξέταση της υπόθεσης.
Οι εκπρόσωποι της εταιρείας απείλησαν και τις υπόλοιπες τραπεζοκόμες ότι θα μετακινηθούν σε άλλο νοσοκομείο, αν συνεχίσουν να διαμαρτύρονται για την παραβίαση των δικαιωμάτων τους.
Η εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία βασίζεται και ενθαρρύνεται από την στάση της κυβέρνησης, και συγκεκριμένα του υπουργού υγείας, και της διοίκησης του νοσοκομείου, που αφήνουν ανενόχλητη την εταιρεία να παραβιάζει την εργατική νομοθεσία, να απειλεί και να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους.
Η κυβέρνηση και η διοίκηση του νοσοκομείου «αδιαφορούν» για τις συνεχείς καταγγελίες των εργαζομένων, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο, που έχουν επιβεβαιωθεί από προηγούμενες αποφάσεις της Επιθεώρησης Εργασίας και την Έκθεση Αποτελεσμάτων Τακτικού Ελέγχου των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Φ.675.06/2480/29-3-07).
Παρέμβαση στην διοίκηση του νοσοκομείου και στην εκπρόσωπο της εταιρείας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Γ.Γκιόκα, στα πλαίσια περιοδείας στο Θριάσιο νοσοκομείο, την Παρασκευή 4 Ιουλίου.
Aπο: Αχτιδική Επιτροπή Θριάσιου – Μεγαρίδας

Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress