Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ .... απο ΖΟΕΣ

Επειδή η τελευταία ανακοίνωση της ΖΟΕΣ λόγω της λακωνικότητάς της χρησιμοποιήθηκε από κάποιους ως απόδειξη ότι η ΖΟΕΣ ψεύδεται ,επανερχόμαστε και συμπληρώνουμε.
Η ΖΟΕΣ διευκρινίζει ότι κανένα σκυλί της αποστολής ζώων για υιοθεσία στο εξωτερικό , που κατόπιν καταγγελίας σταμάτησαν στην Ανκόνα δεν ανήκει στην ομάδα μας υπό την έννοιαν της ιδιοκτησίας, εν τούτοις κάποια απ΄αυτά προέρχονταν από το Δήμο Σαλαμίνας και φροντίζονταν από άτομα τα οποία γνωρίζουμε και των οποίων αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε το ζωοφιλικό έργο και την αναμφισβήτητη προσφορά .
Επισημαίνουμε ότι κατόπιν εντελεχούς ερεύνης των δικαστικών Ιταλικών Αρχών και της Ιντερπόλ επί ένα και πλέον έτος διεπιστώθη η αβασιμότητα των καταγγελιών και ήδη με δικαστική απόφαση έχει διαταχθεί τα ζώα να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τους αλλοδαπούς ιδιοκτήτες τους.
Τις συκοφαντίες που διατυπώθηκαν για την ομάδα και τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου, σύντομα θα χρειαστεί αυτοί που τις διέδωσαν και όσοι τους παροτρύνουν να το κάνουν να τις αποδείξουν και ενώπιον των δικαστικών αρχών.
Προς το παρόν ας μας αποδείξουν εμπράκτως το δικό τους ζωοφιλικό έργο με στοιχεία όπως εμείς μπορούμε ανά πάσα στιγμή να αποδείξουμε , προσκομίζοντας τα παραστατικά που πιστοποιούν τις στειρώσεις, τους εμβολιασμούς ,τις χειρουργικές επεμβάσεις , αλλά και την αποτελεσματική παρέμβασή μας σε περιπτώσεις κακοποιήσεως ζώων , ενημέρωσης κλπ ,αφού προηγουμένως μας γνωστοποιήσουν την ταυτότητά τους. Ανώνυμοι κύριοι και κυρίες , που λασπολογούν μέσω του διαδικτύου δεν επιτρέπουμε να γίνουν τιμητές του έργου μας και των προθέσεων τόσο των δικών μας όσο και των ευαισθητοποιημένων φιλόζωων που μας βοηθούν θυσιάζοντας χρόνο και χρήμα.

Με εκτίμηση
Η πρόεδρος: Νάντια Ζόμπολα , Η Γραμματέας: Αθηνά Τσάκαλου
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: ΖΟΕΣ

  • Σχόλια:
    που κατόπιν καταγγελίας σταμάτησαν στην Ανκόνα δεν ανήκει στην ομάδα μας υπό την έννοιαν της ιδιοκτησίας, εν τούτοις κάποια απ΄αυτά προέρχονταν από το Δήμο Σαλαμίνας και φροντίζονταν από άτομα τα οποία γνωρίζουμε και των οποίων αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε το ζωοφιλικό έργο και την αναμφισβήτητη προσφορά.
    ++++++++++++++++

    Δεν προβλέπεται από το Νόμο αδέσποτο ζώο να "ανήκει" σε Σωματείο παρά μόνο σε φυσικό πρόσωπο, πάψτε να παραπληροφορείτε τους ανθρώπους που δεν είναι, στον ίδιο βαθμό με σας, ενημερωμένοι! Δηλαδή ο ΖΟΕΣ - μας λέτε - ΔΕΝ εμπλέκεται επειδή το τάδε ζώο δεν είχε σημανθεί στο όνομα της κ. Τσάκαλου, π.χ., ή της κ. Ζόμπολα που είναι εκλεγμένα μέλη του ΖΟΕΣ. Δεκτόν! Όμως δεν έχει ευθύνη που τα ζώα που κατασχέθηκαν, αποδείχθηκε ότι "ανήκαν" σε άτομα των οποίων το "ζωοφιλικό έργο" και "αναγνωρίζετε" και "τιμάτε" αλλά είναι κάτοικοι ΑΛΛΗΣ περιοχής??? Δηλαδή το βρίσκετε εσείς πολύ λογικό εγώ που ζω στα Εξάρχεια να "φροντίζω" ζώο στην Σαλαμίνα?
    Και δεύτερο ερώτημα: Αφού μου "ανήκει" πώς και βρέθηκε στην Ανκόνα? Τι πήγε να κάνει εκεί, διακοπές?
    Έτσι αντιλαμβάνεσθε εσείς τον όρο "ιδιοκτησία" και "ανήκω"?

    Υ.Γ. Ρωτώ αν και γνωρίζω τις απαντήσεις, τα γράφω μήπως και προβληματιστεί κανένας ανυποψίαστος... Κανένα ζώο δεν "ανήκε" στις κυρίες που αναφέρονται στο έγγραφο του Δημάρχου. "Ανήκε" υπό την έννοια, μόνον, του ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο θα ενεργούσε ως διαμεσολαβητής και έτσι θα έπαυε το ζώο να "ανήκει" εκεί και θα "ανήκε" αλλού, όμως αυτές τις διαδικασίες τις ρυθμίζει ένας Νόμος. Καλός ή κακός, αλλάξτε τον! Εως τότε όμως μην τον παραβιάζετε! Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΝΑΝΙΑ! Και οι νόμοι που ψηφίζονται πρέπει να τηρούνται! Όχι όταν αφορούν την προστασία του Leo, έτσι? Αλλά και όταν αφορούν τη δράση σας!
     
    Kαλό μεσημέρι!
    Ενημερώθηκα από την ιστοσελίδα σας γιά την... Διευκρίνηση της Ανακοίνωσης και επιφυλάσσομαι να απαντήσω.
    Σας γράφω όμως κυρίως γιά να σας πω πως έγινε κάποιο λάθος στην τελευταία γραμμή της εγγραφής, καθ' ότι γραμματέας του ΖΟΕΣ είναι η κ. Τσάκαλου και πρόεδρος η κ. Ζόμπολα.

    Επίσης ευχαριστώ τον ανώνυμο (-η) σχολιαστή γιά το ενδιαφέρον του γιά την υπόθεση και την προσπάθεια του να μας επισημάνει κάποια ενδιαφέροντα σημεία της τελευταίας Ανακοίνωσης ΖΟΕΣ.
    yiannas galanou.
     
    Το λάθος διορθώθηκε , ευχαριστώ salamispress .
     
    Πάψτε να υποτιμάτε τη νοημοσύνη του κόσμου εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι δεν γνωρίζουν, και είναι απολύτως φυσικό, τη σχετική νομοθεσία ΚΑΙ ΤΗ ΘΛΙΒΕΡΉ ΚΑΙ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    Λέτε πως τα σκυλιά ήταν απο τη Σαλαμίνα (που ξέρουμε και μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν ήταν) και υιοθετήθηκαν για να σταλούν στη συνέχεια στη Γερμανία απο τις "σεβαστές" φιλόζωες κυρίες΄για ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Κατασχέθηκαν στην Ανκόνα, πρωταρχικά για τις απαράδεκτες απο κάθε άποψη συνθήκες μεταφοράς (102 σκυλιά, μεταξύ τους πολλά κουτάβια, λυτά και χύμα ανάμεσα στα πόδια αλόγων, μέσα σε τεράστια τρέηλερ σε ένα ταξίδι ημερών για πολλά, πρίν φθάσουν στην Ανκόνα - αποδεδειγμένο ότι υπήρχαν σκυλιά απο Ηράκλειο Κρήτης, απο Ιωάννινα, απο Αθήνα και απο Πάτρα). Αλλά και για παράβαση του Ευρωπαικου Κανονισμού 998/2003 που σαφώς ορίζει ότι ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΖΩΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι τα συνοδευτικά έγγραφα των ζώων αυτών ήταν απο ελλειπή έως ανύπαρκτα. Καταπέλτης είναι η έκθεση του Νομοκτηνιάτρου Ηγουμενίτσας, ο οποίος είχε ειδοποιηθεί και έλεγξε το φορτίο απο τα παράθυρα λόγω αδυναμίας μετακίνησης και ανοίγματος των τρέηλερ, για την κατάσταση που επικρατούσε μέσα. Καταπέλτες είναι και οι εκθέσεις της Αστυνομίας της Ανκόνα (ΝΑΣ) και του Εισαγγελέα που έλεγξε τα συνοδευτικά έγγραφα. Γι΄αυτό και διατάχτηκε έρευνα απο την Ιντερπόλ Ευρώπης. Στην Ελλάδα, μετά τις ανακρίσεις, η αντίστοιχη Υπηρεσία πρότεινε τη παραπομπή των εμπλεκομένων στον Εισαγγελέα.
    Στην Ιταλία, η Ιταλική Δικαιοσύνη, προφανώς παραπλανήθηκε απο στοιχεία που κατατέθηκαν ένα χρόνο μετά απο τους εμπλεκομένους, μεταξύ των οποίων είναι και αυτά τα περίφημα έγγραφα κάποιων Δημοτικών Αρχών, τα οποία, κατά παράβαση της Εθνικής Νομοθεσίας, βεβαιώνουν ότι εγκρίνουν την εξαγωγή αδέσποτων της περιοχής τους, μέσω συγκεκριμμένων προσώπων που αναφέρονται σαν ιδιοκτήτες, σε Φιλοζωϊκά Σωματεία του Εξωτερικού "για να υιοθετηθούν - αν και όποτε - στη Γερμανία".

    ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΕΣ.
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΒΑΡΎΝΕΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

    ΜΗ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ. ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗ ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ.
     
    Δημοσίευση σχολίου

    Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





    << Αρχική σελίδα

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

    salamispress