Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

ΖΟΈΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ... animal trafficking και τις σχετικές ανακρίσεις από την INTEΡΠOΛ

salamispressΤο έγγραφο που αποδεικνύει ότι κάποια από τα 102 κατασχεθέντα σκυλιά στην Ανκόνα ανήκαν στο ΖΟΕΣ, της Σαλαμίνας.
  • κλικ εδω

  • Αγνοούσα το περιστατικό της ανάμειξης του ΖΟΕΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ στην υπόθεση της Ανκόνα με την κατηγορία του animal trafficking και τις σχετικές ανακρίσεις από την INTERPOL. Αν το γνώριζα φυσικά δεν θα τους είχα δώσει ζώα γιά υιοθεσία, ούτε Καλημέρα δεν θα είχα ...;
    Και μιά και κάτι είπε γιά Δήμαρχο, εγώ ρωτώ. Ο Δήμαρχος δεν έπρεπε να ενημερώσει τον κόσμο γιά το θέμα της Ανκόνα μέσα από ένα φυλλάδιο, να ξέρουμε ...; Γιατί αντ' αυτού τους έκανε παράτες και ημερίδες και αναδείκνυε το φιλοζωϊκό τους έργο, δίνοντας του και την σφραγίδα της εμπιστοσύνης του Δήμου? Ούτε ξέρω πως λέγεται ο Δήμαρχος, ούτε με νοιάζει να μάθω, ούτε ψηφίζω εδώ, ούτε θα μείνω γιά πάντα στη Σαλαμίνα. Όποιος και να είναι όμως, όφειλε σαν κάτοικο Σαλαμίνας να με είχε ενημερώσει, γιά να μην κλαίω τώρα τα ζώα μου. Αυτά γιά την ώρα ...;
    10/7/08 Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ: Ξαφνικά πληροφορούμαι από την Ελληνική πρεσβεία της Ρώμης, πως τα 59 από αυτά αποδόθηκαν ή θ' αποδοθούν στους "κατόχους" τους.
    17/7/08 ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Ποιός παινεύει τη νύφη? Η μάνα της η τσιμπλού!
  • Περισσοτερα στο: yiannas.pblogs.gr κλικ εδω

  • Απο: yiannas galanou http://yiannas.pblogs.gr

    Σχόλια:
    Ιδού η επιστολή που έλαβα σχετικά.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Αγαπητή κα Γαλανού,

    Σε συνέχεια και της σημερινής τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, σας γνωρίζω τα ακόλουθα :

    Όπως μας γνωρίσετε το Επίτιμο Προξενείο της Αγκώνας, η Εισαγγελία Ανκώνας, με σχετικό διάταγμα από 24.6.2008 αποδέσμευσε 59 σκύλους, γεγονός για το οποίο ενημέρωσε του ιδιοκτήτες τους.

    Το Διάταγμα της Εισαγγελίας αναφέρει ότι, μετά την έρευνα που έγινε στην Ελλάδα, αποδείχθηκε η γνησιότητα των διαβατηρίων και των microchips που έφεραν πάνω τους τα συγκεκριμένα σκυλιά.

    Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε το Επίτιμο Προξενείο Ανκώνας στα τηλέφωνα : 0039071-2410816, 00393287687115 και στο ΦΑΧ 0039 07156260.

    Μαρία Θεοδώρου Σύμβουλος Πρεσβείας Α

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Και ερωτώ. Γιατί άτομα που ασχολούνται με την υπόθεση, είχαν πλήρη άγνοια του γεγονότος?

    Γιατί τόση μυστικότης?

    Γιατί αποδόθησαν τα 59 σκυλιά τη στιγμή που το Υπουργείο Γεωργίας έστειλε νέα έγγραφα και στοιχεία?

    Μήπως άργησαν να φτάσουν τα έγγραφα αυτά στον προορισμό τους, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών?

    Στάλθηκαν μέσω του Προξενείου της Ανκόνα? Απεδόθησαν εγκαίρως?

    Γιατί ενώ ο Ελληνικός Νόμος απαγορεύει την εξαγωγή αδέσποτων προς ξένους Φιλοζωϊκούς Συλλόγους, τα σκυλιά "αποδίδονται" στους ιδιοκτήτες τους?

    Πολύ περισσότερο δε σε Συλλόγους όπως ο Σύλλογος " Die Arche", μετά το περιστατικό της εύρεσης των 71 μισοπεθαμένων σκυλιών σε κυνοκομείο τους? (Βλέπε το "Να που πάνε τα σκυλιά της Ελλάδας")!

    Ποιοί Δήμαρχοι βρέθηκαν να υπογράψουν εκ των υστέρων, χαρτιά που νομιμοποιούν εξαγωγή και υιοθεσίες, τη στιγμή που ως γνωστόν δεν υπάρχουν παρά σε ελάχιστους Δήμους - κι αν υπάρχουν - φάκελοι αδέσποτων και έγγραφα υιοθεσιών?

    Ποιοί Νομοκτηνίατροι βρέθηκαν να βάλουν εκ των υστέρων υπογραφές σε έγγραφα που "καίνε", γιατί η υπόθεση ήταν ήδη γνωστή?

    Ή μήπως τελικά δεν βρέθηκαν Νομοκτηνίατροι να υπογράψουν και τα έγγραφα ήταν ελλειπή?

    Ποιές ενέργειες κάνει τώρα το Υπουργείο γι' αυτήν την υπόθεση?

    Πληροφοριακά προσθέτω μέρος δήλωσης της κυρίας Γκαραγκούνη, προέδρου της ομοσπονδίας Φιλοζωϊκών Σωματείων, που έχω ήδη παρουσιάσει παλιότερα και αφορά το συγκεκριμένο θέμα ...

    "Επειδή, για άλλη μια φορά ρεζιλευτήκαμε διεθνώς μετά τη σύλληψη από τις Λιμενικές Αρχές της Ανκόνα, Ιταλίας, ενός, από τις χιλιάδες των διακινουμένων παράνομων φορτίων, με 102 σκυλιά, μετά από δική μας καταγγελία, και αφού προηγουμένως, παρά την ειδοποίηση προς το Λιμεναρχείο και τον Εισαγγελέα Ηγουμενίτσας, το φορτίο είχε αφεθή ελεύθερο να συνεχίσει το ταξίδι προς Γερμανία,

    Επειδή οι εξαγωγείς έχουν βάλει τα «μεγάλα μέσα» προς τους αρμοδίους και πιέζουν , με αποτέλεσμα στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών, όπως οι ίδιοι αναφέρουν στα επισυναπτόμενα έγγραφα , να παρέμβει ώστε η κ. Σπυριδούλα Κροκίδη , πρόξενος επί τιμή της Ελλάδος στην Ανκόνα, αγνοώντας τις αντίθετες οδηγίες του αρμόδιου Υπουργείου, να ζητήσει επίσημα από το Δικαστήριο της Ανκόνα την απόδοση των κατασχεθέντων ζώων στους εξαγωγείς, κατά παράβαση του Ν.3170/2003 και του Ευρ.Κανον.998/2003,"...

    Εν αναμονή των απαντήσεων, αυτές οι πρώτες ερωτήσεις, εν αρχή...

    Ευχαριστώ πολύ.
    http://yiannas.pblogs.gr

     
    Την απάντηση για όλες τις μπαρούφες τη δίνει ο Σωμερίτης, καταξιωμένος δημοσιογράφος. Μήπως και αυτός είναι στο κόλπο;

    Αντισκυλικός δικομματισμός

    Ριχάρδος Σωμερίτης

    Μπορεί να μην το γνωρίζατε αλλά τα αδέσποτα ελληνοπρεπή σκυλιά προστατεύονται από το κράτος με αξιοθαύμαστη προσοχή, όταν αποφεύγουν τις φόλες και τις ρόδες, φυσικά. Το διαπίστωσα διαβάζοντας πρόσφατη εγκύκλιο του κ. Κιλτίδη, υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης. Μπορεί η εγκύκλιος αυτή να είναι συνταγμένη σε κουτσά ελληνικά, αυτό όμως που θέλει να μας πει το λέει.

    Με αναφορά σε έναν Νόμο 3170/2003 μάς πληροφορεί ότι κάθε έλληνας πολίτης δικαιούται να έχει ως δύο το πολύ κατοικίδια ζώα. Συνεπώς, σε περίπτωση κατά την οποία η γάτα σας ή η σκύλα σας γεννήσει, προσοχή: είστε παράνομοι. Εκτός αν συσκευάσετε τα παραπανίσια ζωντανά και τα στείλετε στον μπόγια υφυπουργό. Ευτυχώς ο κ. Κιλτίδης δεν προχώρησε και στον αριθμό των παιδιών που δικαιούμαστε να έχουμε. Αν αντέγραφε την Κίνα, που είναι και της μόδας, θα μας επέτρεπε μόνο ένα. Αλλά εμείς είμαστε δημοκράτες και ανθρωπιστές. Ετσι γατοσκυλάκια μπορούμε να έχουμε δύο.

    Φυσικά, ο σχετικός νόμος, που διαστρεβλώθηκε από τον κ. υφυπουργό, συντάχθηκε για να επιτρέψει στους φιλόζωους να έχουν ως δύο ζωντανά στα διαμερίσματα πολυκατοικιών όπου μένουν ενώ παλαιότερα η κατοχή τους απαγορευόταν από τους κανονισμούς. Αλλά ο κ. Κιλτίδης κατάλαβε το πράγμα αλλιώς. Και φέουδο να έχεις, δύο γατόσκυλα δικαιούσαι. Συνεπώς, μόνο με δύο μπορείς να ταξιδεύεις.

    Το μπορείς είναι φυσικά μια κουβέντα (πανάκριβη, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Ευρώπη δεν υπάρχει για τα κατοικίδια. Ο κάτοχός τους οφείλει (σωστό) να διαθέτει τα σχετικά έγγραφα που πιστοποιούν την κυριότητά του (αλλά απαγορεύεται η συλλογική κατοχή και αποστολή) ενώ οφείλει ταυτόχρονα να υπογράφει στο λιμάνι ή στο αεροδρόμιο υπεύθυνη δήλωση ότι θα τα φέρει πίσω, όπως έκαναν οι Κουβανέζοι για τους αθλητές τους. Και αν θέλει να τα εμπιστευτεί σε δικό του άνθρωπο στο εξωτερικό; Τότε μπλέκει. Διότι στόχος του κ. Κιλτίδη είναι να προστατεύσει τα ελληνικά αδέσποτα από τους μισερούς ξένους οι οποίοι με τη βοήθεια σκοτεινών ανθρώπων, δήθεν φιλοζώων, καταλήγουν στη φαρμακοβιομηχανία ή σε ερευνητικά κέντρα... Με άλλα λόγια, Μακεδονία και εδώ. Και ελληνοσκυλισμός.

    Διαβάζοντας την Κιλτίδειο εγκύκλιο κατάλαβα ότι οι διωκτικές αρχές, που τα κάνουν γενικώς θάλασσα, έχουν εντοπίσει στα χαρτιά μια τεραστίων διαστάσεων οργανωμένη αλλά από αγνώστους εξαγωγή αδέσποτων δήθεν για υιοθεσία, και στην πραγματικότητα για εμπόριο θανάτου. Τέτοιο εμπόριο ίσως υπάρχει, αλλά καμία σύλληψη λαθρέμπορου σκυλιών και γατιών δεν είναι γνωστή. Το μόνο γνωστό είναι ότι κάποιοι ισχυρίζονται αναπόδεικτα διάφορα. Και ότι συνήθως καταγγέλλουν συλλόγους φιλοζώων που προσπαθούν να σώσουν αδέσποτα με υιοθεσίες στο εξωτερικό και ας προσφέρουν αποδείξεις για αυτό, και ας ανήκουν πολλά μέλη τους σε πασίγνωστες, πολύ πλούσιες οικογένειες οι οποίες μπορεί- υπόθεση εργασίας- να πίνουν το αίμα του λαού αλλά όχι και των τετράποδων φίλων μας.

    Παλαιότερα ένας άλλος «φιλόζωος» του ίδιου υπουργείου, πασόκος εκείνος, είχε ετοιμάσει προεδρικό διάταγμα το οποίο προέβλεπε ένοπλα σαφάρι στους δρόμους της πρωτεύουσας αν ο μπόγιας συναντούσε στο έργο του αντίσταση από τα θύματά του. Να υποθέσω ότι ο αντισκυλικός δικομματισμός καλά κρατεί;
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ
    6/7/08 01:11
     
    Επιφυλάσσομαι γιά το μέλλον, να ασχοληθώ και με το κείμενο του κ. Σωμερίτη, όταν θα έχω τον χρόνο, όπως ήδη έκανα και με κείμενα της δημοσιογράφου κ. Λίνας Γιάνναρου.
    Μπορείτε ν' αναζητήσετε τα δύο σχετικά θέματα στο blog μου αν ενδιαφέρεστε. Έχετε υπομονή!
    Την Καλησπέρα μου.
    yiannas galanou
     
    Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ποιός Σωμερίτης και ποιός Δήμαρχος; Οι κυρίες να μας απαντήσουνε ευθέως, στέλουνε σκυλιά στο εξωτερικό; Έχουνε σκυλιά στην Ανκόνα στην Ιταλία; Έχουνε φακέλους με φωτογραφίες γιά τα σκυλιά που μαζεύουνε όλη μέρα και δεν τα ξαναβλέπουμε; Να μας τους δείξουνε. Ότι άλλο και να πούνε, δεν μας ενδιαφέρει.
    Οδυσσέας Μανιάτης.
     
    Την κ Μαιρα την είδα κι εγώ στο Δημαρχείο. Είχε ένα σκυλάκι μαζί της. Πρώτη φορά θα μπήκε στο Δημαρχείο σκυλί. 'Ομως κοπελιά η φωτογραφία δεν μπορεί να είναι από την Ανκόνα, από πίσω από τις κυρίες γράφη Δήμος Αθηναίων. Να τη διορθώσεις. Πάντως σημασία έχουνε όχι οι φωτογραφίες μα αυτά που λεσ. Να μιλήσουνε οι υπεύθυνοι να μας πούνε. Τα σκυλάκια που δώσαμε να πάνε σε καλά σπίτια, τι απογίνανε; Εμείς έχουμε κρατήσει φωτογραφίες από κάτι σκυλάκια κι άμα δείξουνε τους φακέλους θα ψάξουμε και τα δικά μας. Να μας πούνε και γιά την Ιταλία πόσα δικά μας ήτανε εκεί και πού πηγαίνανε.
    Θα περιμένουμε να μάθουμε. Κι από σένα κοπελιά.
    Μεγαρίτης
     
    Δημοσίευση σχολίου

    Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





    << Αρχική σελίδα

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

    salamispress