Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο στο Πέραμα, 5 εργάτες αγνοούμενοι

salamispress Έκρηξη, συνοδευόμενη από πυρκαγιά, σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι σε δεξαμενόπλοιο στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, με 5 εργάτες να αγνοούνται μέχρι στιγμής.
Η έκρηξη έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια εργασιών στα αμπάρια του πλοίου, αμέσως προκλήθηκε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να σπεύσουν στην περιοχή 6 οχήματα της Πυροσβεστικής με 18 άνδρες, 2 πυροσβεστικά πλοιάρια του Λιμενικού Σώματος και ρυμουλκά πλοία, προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο.
Στα παρελκόμενα του ατυχήματος η εξαφάνιση 5 εργατών, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή εν ώρα εργασίας, όπως επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος του Ταμείου Μετάλλου, Σωτήρης Πουλικογιάννης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Flash.
Ο κ. Πουλικογιάννης επισήμανε, παράλληλα, ότι το ατύχημα ίσως να οφείλεται στην εντεινόμενη πίεση από τους ακτοπλόους για γρήγορη επισκευή των «σωμάτων» των πλοίων, καθώς η όποια καθυστέρηση συνεπάγεται απώλειες μεγάλων χρηματικών ποσών.
Απο: newsnow.gr
-------------------------------------------
24/07/08 >> 23:00
Δύο νεκροί έχουν ανασυρθεί από το πλοίο "Friendshipgas", στο Πέραμα, στο οποίο εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι έκρηξη και πυρκαγιά. Ο ένας είναι πιθανότατα μέλος του πληρώματος και συγκεκριμένα ο υποπλοίαρχος του πλοίου, ενώ δεν έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα του δεύτερου.
Εξάλλου, σύμφωνα με τις καταστάσεις που έχει καταθέσει στο τοπικό λιμεναρχείο η εταιρεία εργασιών, καθώς και από μαρτυρίες συγγενών των εργαζομένων, ακόμη επτά εργαζόμενοι, πέντε Ελληνες και δύο αλλοδαποί, είναι αγνοούμενοι.
-------------------------------------------
25/07/08 >> 20:30
Οργή και θρήνος για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα με 8 νεκρούς και 4 τραυματίες. Εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη κήρυξαν τριήμερη απεργία έως την Κυριακή, ενώ σήμερα το πρωί στο στο λιμάνι του Πειραιά επικράτησε ένταση όταν επιχειρώντας να συναντήσουν τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ξήλωσαν κάγκελα και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας τραυματίστηκαν 8 αστυνομικοί και 5 λιμενικοί.
Τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και από εμάς . salamispress

Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress