Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Βαμμένο με αίμα το μεροκάματο των εργατών στη Ζώνη Περάματος…. 33.000 ατυχήματα από το 2000 έως 2005

salamispress Το μεροκάματο στη Ζώνη είναι βαμμένο με αίμα. Το τραγικό ατύχημα που σημειώθηκε χθες στο Πέραμα, όταν το δεξαμενόπλοιο «Φρέντσιπ Γκαζ» τυλίχτηκε στις φλόγες ύστερα από έκρηξη, έρχεται να προστεθεί σε έναν μακρύ κατάλογο αντίστοιχων περιστατικών που έθεσαν σε κίνδυνο ή στέρησαν τη ζωή από ανθρώπους που δούλευαν για να βγάλουν τα προς το ζην.
Μια πρόχειρη στατιστική αποδεικνύει πως τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος συντελείται ένα σοβαρό ατύχημα, ένα φρικιαστικό έγκλημα κατά πολλούς, αφού τα συνδικάτα μιλούν για ανύπαρκτους ελέγχους και ελλιπή μέτρα ασφαλείας.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, την πενταετία 2000-2005 στην Ελλάδα έλαβαν χώρα περισσότερα από 33.000 εργατικά ατυχήματα, εκ των οποίων τα 851 ήταν θανατηφόρα. Αυτό μάλλον αποτελεί εξωραϊσμένη εικόνα της πραγματικότητας, καθώς, όπως διαπιστώνεται, στη χώρα μας υφίσταται σοβαρό έλλειμμα στην καταγραφή των εργατικών ατυχημάτων, με αποτέλεσμα ο ακριβής αριθμός των θυμάτων να παραμένει άγνωστος.
Το δυστύχημα που σημάδεψε τη Ζώνη του Περάματος ήταν αναμφισβήτητα αυτό που σημειώθηκε στο δεξαμενόπλοιο «Ανατζελ Γκρέιτνες», το οποίο τη δεκαετία του 80 έγινε ο τάφος για 16 εργάτες. Από τη δεκαετία του 80 μέχρι σήμερα, όπως φαίνεται, δεν έχουν αλλάξει πολλά.... Κατερίνα Ροββά "ΕΘΝΟΣ"
Στους πόσους νεκρούς μηδενίζουμε το κοντέρ του θανάτου? Πότε επιτέλους θα σταματήσουν οι μπίζνες του κράτους με εφοπλιστάκια και εργολάβους Χάρους? Όκτω άνθρωποι έλοιωσαν χτές ζωντανοί ενώ δούλευαν...Απο: ΣτΣ

Σχόλια:
Την ώρα που κάποιοι κατέβαιναν τα σκαλοπάτια του προεδρικού μεγάρου, για να γιορτάσουν την 34η επέτειο της δημοκρατίας μέσα στη χλιδή, κάποιοι άλλοι στο Πέραμα κατέβαιναν τα σκαλοπάτια του Αδη. Την ώρα που κάποιες κυρίες αντάλλαζαν μεταξύ τους κομπλιμέντα για τα φορέματα και τα κοσμήματά τους, κάποιες άλλες περίμεναν με αγωνία να δουν αν οι δικοί τους άνθρωποι θα είναι μέσα στους επιζώντες.
Γι αυτήν την τόσο μεγάλη τραγωδία στη ναυπηγοεπισκευαστική, που δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία, Τα περισσότερα ΜΜΕ δεν αφιέρωσαν παρά μερικές αράδες;। Με εξαίρεση, και εδώ πρέπει να τις αναφέρουμε, τις «Αυγή», «Metro» και «Ριζοσπάστη», καμία δεν έκανε την είδηση πρώτο θέμα। Μερικές μάλιστα δεν αναφέρουν καν την είδηση στην πρώτη σελίδα. Αν σκοτωνόταν σε ατύχημα ο σκύλος του Κωστέτσου ή τραυματιζόταν το παιδί ενός πολιτικού, θα ήταν σίγουρα πρώτη είδηση.
Σε προηγούμενο άρθρο ανέφερα πως αν δεν κάνουμε κάτι, οι άνθρωποι αυτοί που κατευθύνουν τις τύχες του τόπου μας (πολιτικοί και «μεγαλο»-δημοσιογράφοι ) θα κάνουν τα παιδιά μας κιμά ή θα τα εξαναγκάσουν να εκπορνευθούν για να επιβιώσουν». Όταν 9 ή 10 ζωές στο Πέραμα και στη Δραπετσώνα, γι αυτούς τους κυρίους δεν έχουν καμία αξία, είναι να φεύγουμε από αυτή τη χώρα, εκτός κι αν μπορούμε να διώξουμε αυτούς και αυτό, το είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξαρτάται από εμάς.
Αν οι εφημερίδες που δεν ανέφεραν στην πρώτη σελίδα τίποτα, εξακολουθούν να πουλάνε στο Πέραμα έστω και ένα φύλλο, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Αλέξανδρος Πιστοφίδης
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress