Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

1-07-2008 Έλεγχοι της Νομαρχίας Πειραιά σε 54 ακτές κολύμβησης του Πειραιά και των νησιών του Αργοσαρωνικού

Example Κατάλληλες για κολύμβηση βρέθηκαν μετά τους ελέγχους της Νομαρχίας Πειραιά και οι 54 ακτές κολύμβησης του Πειραιά και των νησιών του Αργοσαρωνικού από τις οποίες ελήφθησαν δείγματα για εργαστηριακή ανάλυση σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αρμόδιας υπηρεσίας του Κράτους.
Συγκεκριμένα οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγειονομικών Ελέγχων της Νομαρχίας Πειραιά, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας των πολιτών, προχώρησαν στη λήψη δειγμάτων θαλασσινού νερού από ακτές κολύμβησης του Πειραιά, της Σαλαμίνας, του Αγκιστρίου, της Αίγινας, των Σπετσών, των Μεθάνων, του Πόρου και της Τροιζήνας, τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακό έλεγχο στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) του Υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με τις εργαστηριακές αναλύσεις του ΚΕΔΥ όλα τα δείγματα βρέθηκαν εντός των επιθυμητών ορίων που θέτει η νομοθεσία για διάφορους δείκτες (π.χ. ολικά κολοβακτηριοειδή, σαλμονέλες, εντερόκοκους, κλπ).
(τα αποτελέσματα του Κεντρικόυ Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) του Υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι και τα 9 δείγματα θαλασσινού νερού που ελήφθησαν απο Σαλαμίνα βρέθηκαν εντός των επιθυμητών ορίων)
1.ΒΑΣΙΛΙΚΑ 2.ΣΠΙΘΑΡΙ 3.ΠΛΑΖ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 4.ΝΑΤΟ 5.ΓΥΑΛΑ 6.ΑΙΑΣ ΚΛΑΜΠ 7.ΔΕΗ 8.ΚΑΤΣΟΥΛΙ 9.ΣΕΛΗΝΙΑ

  • Δελτιο Τυπου κλικ εδω

  • Σχόλια:
    Μπορείτε να μου εξηγήσετε πως γίνεται τα δείγματα νερού από το κόλπο Σαλαμίνας να είναι μια χαρά ενώ μέσα στο κόλπο καταλήγουν εκατοντάδες βόθροι!!!!!!. Όσο αφορά στα Σελήνια υπάρχει μια ναυπηγοεπισκευαστική εγκατάσταση η οποία δεν έχει και ‘λουλούδια ‘ για κατάλοιπα
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΡΙΑ!!!!!!
     
    MEΓΑΛΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ , ΠΑΚΟΕ Κ.Α. ΠΙΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΑΠΌ ΌΛΟΥΣ.
    ΜΗΠΩΣ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ .
    ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ,ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΟΥΜΕ.
     
    Τα όρια τα αναφέρει στο δελτίο του το ΠΑΚΟΕ είναι, ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ ΟΡΙΟ 100/100 ml νερού
    και ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΟΕΙΔΗ ΟΡΙΟ 500/100 ml νερού , αλλά όχι το ΝΕΟ δελτίο, το παλιό του 2007 γιατί το ΝΕΟ δελτίο δεν μας δίνει καθόλου τιμές , απλά μας λέει ότι η 5 από της 10 παραλίες είναι μολυσμένες με αριθμό παθογόνων κολοβακτηριδίων δέκα φορές πάνω από το ανώτατο επιτρεπτό όριο (250 κολοβακτηρίδια στα 100 ml νερού).
    Και εντάξει ας υποθέσουμε ότι στα Βασιλικά και Φανερωμένη είναι (250) το ίδιο είναι και στη Κακηβίγλα και στο Αιάντειο .
    Και γιατί της Νομαρχίας οι μετρήσεις είναι κάτω από το όριο αλλά και οι μετρήσεις της Διεθνής Επιτροπής , τις υποψηφιότητες οι οποίες είχαν πλήρη συμμόρφωση με τα Κριτήρια του Προγράμματος ”Γαλάζιες Σημαίες” μας δείχνουν ότι είναι κάτω από το όριο .

    Το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι το ΠΑΚΟΕ δεν έκανε δειγματοληψία σε όλες τις παραλίες που αναγράφει παρά μόνο από μια και έβγαλε τα συμπεράσματα της .
    Αλλά ανά πάσα στιγμήν θέλει μπορεί να μας στείλει τα δείγματα των 10 παραλιών και εμείς θα τα ανάρτήσουμε . salamispress
     
    Δημοσίευση σχολίου

    Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





    << Αρχική σελίδα

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

    salamispress