Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Τ Α * Ν Α Ρ Κ Ω Τ Ι Κ Α * Δ Ε Ν * Ε Ι Ν Α Ι * Δ Ι Ε Ξ Ο Δ Ο Σ * Ε Ι Ν Α Ι * Θ Α Ν Α Τ Ο Σ * ! ! !

Example Είναι γεγονός ότι, στις μέρες μας, υπάρχει αύξηση του αριθμού των ατόμων που παίρνουν ναρκωτικά. Οι χρήστες ζουν στον ίδιο κόσμο με μας, είναι διπλανοί μας, ο γιός ή η κόρη ενός φίλου μας, ένας συνάδελφος. Τους συναντάμε καθημερινά χωρίς να το ξέρουμε. Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο ψυχολογικό προφίλ που οδηγεί ένα νέο στα ναρκωτικά.

Πως γίνεται κανείς χρήστης ναρκωτικών
Μετά από πληθώρα επιστημονικών αναλύσεων και ερευνών, έχει εξαχθεί πλήθος συμπερασμάτων σχετικά με τους λόγους που οδηγούν κάποιο να γίνει χρήστης ναρκωτικών.

* Μπορεί κάποιος να επικαλεστεί τις πολύ γρήγορες μεταβολές στον τρόπο ζωής την απώλεια των παλαιών ιδεωδών και των κλασσικών μέσων προστασίας από το άγχος τη βία και τη νευρική κατάπτωση, μέσων όπως οι δεσμοί με την οικογένεια, τη γειτονιά, τις ιδεολογίες, τις θρησκείες, δεσμοί εθνικιστικοί κλπ.
* Μερικοί κοινωνιολόγοι διαπιστώνουν ότι γίνεται πιο εύκολα τοξικομανής ο μη ενταγμένος σε μια κοινωνία.
* Η μόδα, η μίμηση των άλλων είναι επίσης λόγοι που συχνά επικαλούνται οι χρήστες για να εξηγήσουν τη συμπεριφορά τους.
* Αλλοι επικαλούνται λόγους πιο προσωπικούς, όπως η επιθυμία για πιο έντονη ζωή ή για καλύτερη γνωριμία με τους εαυτούς μας, που γίνεται δήθεν με τα ναρκωτικά. Η περιέργεια ή η αναζήτηση εμπειριών είναι επίσης άλλοι λόγοι.

Ο Χ Ι * Σ Τ Ο Ν * Θ Α Ν Α Τ Ο * Ν Α Ι * Σ Τ Η Ν * Ζ Ω Η

Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress