Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Δηλητηριάζουν καθημερινά Σαλαμίνα και Ελευσίνα τα νεκροταφεία πλοίων

Τοξικές βόμβες που δηλητηριάζουν καθημερινά τη θάλασσα αποτελούν τα νεκρoταφεία πλοίων που λειτουργούν στις ακτές του Σαρωνικού και ειδικότερα στην Ελευσίνα και τη Σαλαμίνα.
«Τα παλαιότερα πλοία περιέχουν πολλά επικίνδυνα υλικά: αμίαντο, ΡCΒs, κασσίτερο και μεγάλες ποσότητες λάσπης πετρελαίου. Ζητάμε να σταματήσει η εσκεμμένη δηλητηρίαση της θάλασσας με τοξικές ουσίες, καθώς όλοι γνωρίζουν πως είναι επικίνδυνες, την ώρα μάλιστα που ήδη παρέχονται επαρκείς εναλλακτικές λύσεις», λέει ο περιβαλλοντολόγος κ. Φίλιππος Κυρκίτσος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης. «Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν τέτοιου είδους εγκαταστάσεις σε κατοικημένες περιοχές, όπως είναι η Ελευσίνα ή η Σαλαμίνα. Οι δείκτες καθαρότητας των νερών σε αυτή την πλευρά του Σαρωνικού, όπως οι συγκεντρώσεις φωσφορικών, αζώτου, νιτρικών, κολοβακτηριοειδών, είναι επιβαρημένοι, όπως έδειξαν όλες οι έρευνες που έχουν διεξαχθεί στην περιοχή».
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χρήστος Μανωλάς - ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια:
Απ΄ό,τι φαίνεται το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. δε βλέπει οράματα...
ΛΕΜΟΝΙ
 
Ρε Λεμόνι, μη μπερδεύεις τα μικρόβια με τα χημικά απόβλητα!
Και μη μας παρουσιάζεις το ΠΑΚΟΕ σαν το FDA!!
 
Αναφέρομαι στα κολοβακτηριοειδή, όσο για το ΠΑΚΟΕ,έχει επανειλημμένα δικαιωθεί στο παρελθόν. Δεν είμαι "θαυμαστής" του,δε μπορώ όμως και να αγνοήσω τα πορίσματά του, τη στιγμή που, αν ισχύουν,κινδυνεύει η δημόσια υγεία.
Λεμόνι
 
Το ΠΑΚΟΕ πουλάει αγάπη για το περιβάλλον και παίρνει ωραία και καλά τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Λεφτά όμως για πιστοποίηση των μετρήσεων του δε φαίνεται να διαθέτει. Η περιβαλλοντική επιβάρυνση είναι ορατή από τον οποιονδήποτε, δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι ένα παλιό πλοίο απελευθερώνει τοξικές ενώσεις. Άλλο όμως να το κάνεις με επίφαση επιστημονικότητας.
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress