Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Από το Γραφείο τύπου του Δήμου Σαλαμίνας

Example Η Δημοτική αρχή του κ. Σπυρίδωνα Σοφρά συνεχίζει τις προσπάθειές της για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος της επέκτασης των ρυμοτομικών σχεδίων του τόπου μας, που εκκρεμεί εδώ και χρόνια.
Συγκεκριμένα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20/5/2008 ψηφίστηκε η ανάρτηση των σχεδίων των πράξεων εφαρμογής των εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων Β΄ κατοικίας των περιοχών Aγία Παρασκευή, Βροντού, Μέτωπο Παραλίας, (πρόκειται για το τμήμα ανάμεσα στη Λεωφ. Αιαντείου και τη θάλασσα) Κατσούλι, Ντοροτό.
  • Περισσοτερα... κλικ εδω

  • Σχόλια:
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
    ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ B΄ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ



    Η Δημοτική αρχή του κ. Σπυρίδωνα Σοφρά συνεχίζει τις προσπάθειές της για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος της επέκτασης των ρυμοτομικών σχεδίων του τόπου μας, που εκκρεμεί εδώ και χρόνια.

    Συγκεκριμένα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20/5/2008 ψηφίστηκε η ανάρτηση των σχεδίων των πράξεων εφαρμογής των εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων Β΄ κατοικίας των περιοχών Aγία Παρασκευή, Βροντού, Μέτωπο Παραλίας, (πρόκειται για το τμήμα ανάμεσα στη Λεωφ. Αιαντείου και τη θάλασσα) Κατσούλι, Ντοροτό.

    Τα σχέδια των πράξεων εφαρμογής των ανωτέρω περιοχών θα αναρτηθούν στο Δημοτικό κατάστημα από 1 μέχρι 30 Ιουνίου 2008, όπου θα μπορούν οι συμπολίτες που έχουν ιδιοκτησίες στις παραπάνω περιοχές να λάβουν γνώση των προτεινόμενων ρυθμίσεων και να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις.

    Όπως ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Νίκος Κουτσούκος, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ανάρτησης θα γίνει εξέταση των ενστάσεων που τυχόν θα υποβληθούν και στη συνέχεια θα γίνει κύρωση των πράξεων εφαρμογής των ανωτέρω περιοχών. Η όλη διαδικασίας αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα περίπου έτος.

    Η εξέλιξη αυτή στα ρυμοτομικά σχέδια των παραπάνω περιοχών, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των διαδικασιών ανάρτησης των πράξεων εφαρμογής των ρυμοτομικών σχεδίων των περιοχών Ψιλής Άμμου, Στενό, Ηλιακτή, Μπατσί, Μπλε Λιμάνι, Ρέστη, Άγιος Γεώργιος και Ξένο που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, σημαίνει ότι όλες οι παραπάνω περιοχές θα ενταχθούν πλήρως στο σχέδιο Β΄ κατοικίας και οι συμπολίτες θα μπορούν να αξιοποιήσουν νόμιμα τις περιουσίες τους.





    ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

    Κατά τη συνεδρίασή του Συμβουλίου της 20/5/2008 ψηφίστηκε η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο Οικοδομικό Τετράγωνο 170, στην περιοχή Άγιος Αθανάσιος, και καθορίστηκαν οι όροι δόμησής του.

    Η απόφαση αυτή είναι, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Σοφράς, η απαρχή της κατασκευής κολυμβητηρίου στη συγκεκριμένη περιοχή, ενός ακόμη έργου που ονειρεύεται η Σαλαμίνα και που έχει απασχολήσει το Δήμο εδώ και πολλά χρόνια χωρίς μέχρι σήμερα να έχει δοθεί λύση.

    Ήδη ο Δήμος Σαλαμίνας βρίσκεται στο στάδιο σύνταξης της σχετικής μελέτης και ευελπιστεί ότι θα εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κονδύλια ώστε το έργο να αρχίσει όσο το δυνατόν συντομότερα.



    ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ

    Το Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας αποφάσισε πρόσφατα, και μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Σπυρίδωνα Σοφρά, τη μετακίνηση του περιπτέρου από την πλατεία Ηρώων, η εγκατάσταση του οποίου στη συγκεκριμένη θέση είχε προκαλέσει πολλά αρνητικά σχόλια.

    Το συγκεκριμένο περίπτερο θα τοποθετηθεί σε άλλη παραπλήσια θέση που δεν θα θίγει την εικόνα της πλατείας Ηρώων και των μνημείων της.


    ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

    Η Δημοτική Αρχή του κ. Σπύρου Σοφρά, προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, προχωρά στην ανάθεση σύνταξης ολοκληρωμένης μελέτης διαχείρισης απορριμμάτων.

    Η μελέτη θα εκπονηθεί σε δύο στάδια και θα περιλαμβάνει έξι υπομελέτες:

    Το α΄ στάδιο περιλαμβάνει την εκπόνηση και παράδοση στο Δήμο των εξής δύο πρώτων υπομελετών:

    1. Γενικό πλαίσιο εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων.
    2. Αποτίμηση και περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος ανακύκλωσης συσκευασιών και χαρτιού που εκτελείται ήδη στο Δήμο μας.

    Το β΄στάδιο περιλαμβάνει την εκπόνηση και παράδοση των υπολοίπων τεσσάρων υπομελετών, με τις οποίες θα διερευνηθεί η υλοποίηση των παρακάτω προγραμμάτων:

    1. Εναλλακτικής διαχείρισης των οργανικών απορριμμάτων με τη μέθοδο της οικιακής κομποστοποίησης.
    2. Εναλλακτικής διαχείρισης των πράσινων αποβλήτων (κλαδιά, φύλλα, χόρτα) στο Δήμο Σαλαμίνας.
    3. Εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
    4. Εναλλακτικής διαχείρισης άλλων υλικών.

    Η παραπάνω μελέτη, η ανάθεση της οποίας εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.


    ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

    Ο Δήμος Σαλαμίνας, στα πλαίσια της κοινωνικής παροχής του προς τους δημότες, οργανώνει για πρώτη φορά πρόγραμμα θερινής ημερήσιας δημιουργικής απασχόλησης για μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων.

    Το πρόγραμμα, που θα διαρκέσει από 23/6/2008 μέχρι 18/7/2008 καθημερινά από 08.00 μέχρι 15.00 (εκτός Σαββάτου και Κυριακής), απευθύνεται κυρίως σε παιδιά εργαζόμενων γονέων αλλά και σε παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα καλοκαιρινών διακοπών και περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, εκδρομές, αθλητικές και θαλάσσιες δραστηριότητες, διάφορες ομαδικές εργασίες και κατασκευές, ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές εκδηλώσεις, παιχνίδια, ευαισθητοποίηση απέναντι στο περιβάλλον κ.ά.

    Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Γραφείο Αντιδημάρχων του Δήμου Σαλαμίνας (τηλ. 210 4646130 και 210 4646020) από 8.30 μέχρι 14.30 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής.


    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Η «Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος» του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Επαρχίας Σαλαμίνας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Η προστασία των δασών μας».

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008, ημέρα που έχει χαρακτηριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 8 το βράδυ στην αίθουσα «Δημ. Μπόγρης» του Δημαρχείου Σαλαμίνας.

    Ομιλητής θα είναι ο δασολόγος κ. Ευάγγελος Αποστόλου.

    Ανακύκλωση και Κομποστοποίηση στο Δήμο Σαλαμίνος

    Μία νέα εποχή για τη διαχείριση απορριμμάτων στο Δήμο

    Τη Δευτέρα 26 Μαΐου και ώρα 7.30 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Δημ. Μπόγρης» του Δημαρχιακού Μεγάρου εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος «κομποστοποίηση στο Δήμο Σαλαμίνας», που διοργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης.

    Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Αλαΐσκας, ενώ ακολούθησε ομιλία του Δημάρχου Σαλαμίνας, κυρίου Σπυρίδωνα Σοφρά, σχετικά με τις δράσεις του Δήμου που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και που προγραμματίζονται στον τομέα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης.

    Ακολούθησαν ομιλίες του κ. Φίλιππου Κυρκίτσου, Προέδρου της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, με θέμα την «Εναλλακτική Διαχείριση Απορριμμάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και της υπεύθυνης του προγράμματος κ. Μαρίας Καμπούρη οποία παρουσίασε το πρόγραμμα και τα οφέλη που αναμένεται να προκύψουν για το Δήμο Σαλαμίνας.

    Στα πλαίσια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν και άλλες εκδηλώσεις με ειδικότερη θεματολογία, καθώς και η παρουσίαση του κάδου κομποστοποίησης.

    Το πρόγραμμα προβλέπει επίσης διοργάνωση ημερίδων και παρουσιάσεων, δωρεάν διανομή κάδων κομποστοποίησης κήπου, συνεχή υποστήριξη των πολιτών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, δημιουργία και διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου – αφίσας και ηλεκτρονικού περιοδικού και συμμετοχή σε δράσεις του δήμου.

    Στόχοι του προγράμματος «Ανακύκλωση και Κομποστοποίηση στο Δήμο Σαλαμίνος» είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών της Σαλαμίνας πάνω σε θέματα εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων και κομποστοποίησης, η μείωση των απορριμμάτων, η ανάδειξη των ευκαιριών απασχόλησης που προκύπτουν απ’ αυτό καθώς και το επιπρόσθετο όφελος της παραγωγής του δικού τους λιπάσματος απ’ όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

    Από το Γραφείο τύπου του Δήμου Σαλαμίνος
     
    Δημοσίευση σχολίου

    Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





    << Αρχική σελίδα

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

    salamispress