Πέμπτη 1 Μαΐου 2008

Ψυττάλεια - λυματολάσπη - τοξική βόμβα - SOS

ExampleΣτο Πέραμα «κλαίνε» όχι για το έργο, αλλά γιατί η βρώμα από τα κανάλια του βιολογικού καθαρισμού δεν τους αφήνει να ανασάνουν.
Ο δήμαρχος Περάματος Γ. Γλύκας τον περασμένο Μάιο κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την περιβαλλοντική υποβάθμιση της πόλης του. Προσβλέπει στα αντισταθμιστικά οφέλη και απαιτεί να δοθεί άμεσα λύση. Την έντονη μυρωδιά, πάντως, βιώνουν η Σαλαμίνα, η Δραπετσώνα και το Κερατσίνι .

( Εμεις στη Σαλαμινα τη κανουμε κύριοι του Δημοτικου Συμβουλιου και τοπικη φορεις, Αναπτυξιακος, τοπικη Βουλευτες, Εκλησιες, τη περιμενουμε, Ξυπνήστε οχι αυριο "ΤΩΡΑ")

ExampleΗ μονάδα ξήρανσης εγκαινιάζεται το 2007, υστερα από αρκετά προβλήματα, λειτουργεί κανονικά (;) εδώ και 4 μήνες. Ομως, στο νησί έχουν ήδη συσσωρευθεί εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι επικίνδυνης λυματολάσπης!!!
Ιδιαίτερα τοξική η λυματολάσπη περιέχει ιδιαίτερα τοξικές και καρκινογόνες ουσίες. Μόλυβδο, κάδμιο, νικέλιο, αμίαντο, παθογόνους μικροοργανισμούς και βακτηρίδια υπεύθυνα για ηπατίτιδες και άλλα νοσήματα. Ομως, επεξεργασμένη θα μπορούσε να μας γλιτώσει από πολλά εκατομμύρια ευρώ που τώρα πηγαίνουν στις τσέπες επιχειρηματιών, δίχως ως φαίνεται την παραμικρή διασφάλιση για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον!

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, Γ. Καρυστιάνος, μας διαβεβαιώνει ότι όλα είναι υπό έλεγχο στην Ψυττάλεια και ότι «η λυματολάσπη μετά την ασβεστοποίηση είναι ανενεργή».
Εμείς ρωτάμε των Γ. Καρυστιάνο θα έφερνε την οικογένεια του να μείνει στο Πέραμα απέναντι στην Ψυτταλεια , ΟΧΙ βεβαία τρελός είναι .

Δεν πάει άλλο δεν μπορούμε να περιμένομε άλλο δεν μπορεί μερικοί επιχειρηματίες να πλουτίζουν εις βάρος των πολλών, δίχως την παραμικρή διασφάλιση της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος ! salamispress

Σχόλια:
Απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση στους αρμοδίους να περάσουν μαζί μας, στη Σαλαμίνα,στο Κερατσίνι, στη Δραπετσώνα, στο Πέραμα το φετινό καλοκαίρι και να απολαύσουν την ευωδία που εκλύουν οι πάνω από 300.000 τόνοι της παράνομα αποθηκευμένης λυματολάσπης .
Κυριακή Π.
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress