Σάββατο 17 Μαΐου 2008

Λογοτέχνες… για κλάματα & Λογοτεχνικοί Διαγωνισμοί !

Kαταγγελία
Φίλοι που ζείτε στην όμορφη Ελλάδα! Στην χιλιοπαινεμένη αυτή χώρα! Ανοίξτε τα θολά σας μάτια… κι ακούστε όσα έχω να σας πω.
Τελευταία όλο και ξεφυτρώνουν σαν τα μανιταράκια «άνθρωποι» των Τεχνών και των Γραμμάτων που χρησιμοποιούν το όρο «λογοτέχνες» όχι γιατί πραγματικά είναι, μα γιατί προσπαθούν με τα λεφτά του απλού κοσμάκη να βγάλουν κέρδος. Όμως για όλα αυτά… φταίμε μονάχα εμείς! Οι απλοί πολίτες που δε μιλάμε. Ήρθε η ώρα να μιλήσω λοιπόν… Και θα μιλήσω, όπως πρέπει να μιλήσω!!
9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007 στην Σαλαμίνα ο κύριος Κουμπάτης Κων/νος διοργανώνει μια εκδήλωση και για τα αποτελέσματα του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού «Το Καφενείο των Ιδεών, μη κερδοσκοπικός οργανισμός» . ‘Όμως μας χρεώνει το ένα βραβείο 10 ευρώ! «Μα είναι για τα τυπογραφικά έξοδα!» Μας είπε… Τα πληρώνουμε (σαν χαζές όλες) του δίνω 50 ευρώ(!) και μου δίνει τα 5 βραβεία και μία απόδειξη αθεώρητη εντελώς, από ένα απλό μη θεωρημένο μπλοκάκι και μια δυσανάγνωστη υπογραφή!
  • Για την συνέχεια της Καταγγελίας κλικ εδώ

  • Σχόλια:
    συνέχεια της Καταγγελίας

    5 ΜΑΪΟΥ 2008 Κερατσίνι, στο Πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη ο κύριος Τραΐφόρος Στέλιος διοργανώνει τα αποτελέσματα του 8ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της Εταιρίας Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου. Έχω πάρει 2 βραβεία όμως στο ένα είναι λάθος γραμμένο το επώνυμό μου. Δείχνω το βραβείο το ίδιο βράδυ της εκδήλωσης στον κύριο Τραΐφόρο. Με κοιτάει στα μάτια και μου λέει: «Μην ανησυχείς παιδί μου. Θα στο διορθώσουμε το λάθος. Θα σου στείλουμε άλλο.» Αυτό το είπε γιατί ήταν μπροστά ο κόσμος! Την επόμενη μέρα του τηλεφωνώ και το μόνο που μου είπε ήταν: «Διόρθωσε το με μαρκαδοράκι!» Αυτή ήταν η απάντηση του Πρόεδρου της Εταιρίας Τεχνών & Πολιτισμού!
    Αργότερα, τηλεφώνησα στο Δήμο Κερατσινίου και έμαθα πως ο κύριος Τραΐφόρος Στέλιος παίρνει κάποιο ποσό από το Δήμο για να καλύψει τα έξοδα της εκδήλωσης. Όμως στην μικρή αίθουσα του Κέντρου Μελίνα Μερκούρη, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση υπήρχε μόνο ένα τραπεζάκι στη γωνία με ένα πρόχειρο ζαρωμένο τραπεζομάντιλο και επάνω σ’ αυτό τα βραβεία! Και ένα χαρτόνι κρεμασμένο στην πίσω κουρτίνα που έγραφε: 8ος ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ.
    Για ποια έξοδα λοιπόν, δίνει χρήματα ο Δήμος στον κύριο Τραΐφόρο; Αφού ούτε μια ανθοδέσμη, ούτε ένα αξιοπρεπή στολισμό δεν είχε φροντίσει να φτιάξει!
    Πληρώνουν λοιπόν οι Δήμοι αλόγιστα (σχεδόν οι περισσότεροι Δήμοι της Ελλάδας) από την τσέπη του κοσμάκη που πεινάει, για να έχουμε τέτοιου είδους καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και να βάζουν τα χρήματα στη τσέπη οι «υποτιθέμενοι» Λογοτέχνες Προεδροι.
    Μήπως οι Δήμοι πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί, να ελέγχουν και να επιτηρούν τους «μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ή εταιρίες» για να μην κερδοσκοπούν αλόγιστα εις βάρος των πολιτών;
    Μήπως οι πολίτες της παινεμένης αυτής χώρας, πρέπει σιγά-σιγά να αρχίσουν να ξεσηκώνονται, να διεκδικούν, να μιλάνε, να καταγγέλλουν; Να μην αφήνουν τους λογοτέχνες με τα αγνά αισθήματα να αλωνίζουν;
    Πρέπει να γίνονται λογοτεχνικοί διαγωνισμοί. Δε λέω να μη γίνονται. Να γίνονται εκδηλώσεις, γιατί η Τέχνη είναι ΔΥΝΑΜΗ. Όχι όμως αλόγιστα. Όχι να κερδοσκοπούν κάποιοι εις βάρος του πολίτη. Και μάλιστα του Λογοτέχνη Πολίτη!
    ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ
     
    Δημοσίευση σχολίου

    Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





    << Αρχική σελίδα

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

    salamispress