Σάββατο 17 Μαΐου 2008

Ναύλοι-φωτιά αδειάζουν το... πορτοφόλι εκατοντάδων εργαζομένων, που διακινούνται καθημερινά με πλοία από Σαλαμίνα προς Πειραιά .

Example Ύστερα από μια «γενναία» αύξηση 200%, που έγινε πριν από δύο χρόνια, μόλις η κυβέρνηση έκανε την περίφημη «απελευθέρωση», και τη προηγουμένη εβδομάδα αύξηση 15% , αναμένονται το επόμενο διάστημα νέες αυξήσεις.
«Η σύνδεση Σαλαμίνας - Περάματος είναι μια καθημερινή αστική μετακίνηση που αφορά χιλιάδες εργαζομένους και είναι απαράδεκτο να έχει ενταχθεί σε καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης», ανέφερε στο «Εθνος», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας, Νίκος Ευθυμίου.
«Η δυσαρέσκεια των πολιτών από τις συνεχιζόμενες αυξήσεις είναι μεγάλη», τόνισε ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, ο οποίος όπως ανέφερε στο «Εθνος», θα συγκαλέσει άμεσα ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των δημάρχων και των φορέων της περιοχής, για να αναζητήσουν από κοινού λύσεις για το θέμα.
  • Περισσοτερα κλικ εδω

  • Σχόλια:
    Βαθιά το «χέρι» στην τσέπη αναγκάζονται να βάζουν χιλιάδες κάτοικοι της Σαλαμίνας που διακινούνται καθημερινά από και προς τον Πειραιά για τη δουλειά τους. Η Ομοσπονδία Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας, που εκπροσωπεί τους 200.000 κατοίκους της Σαλαμίνας, και όχι μόνο, έχει επισημάνει ότι «το 80% του εργατικού δυναμικού της Σαλαμίνας απασχολείται έξω από το νησί».
    Η σημασία της γραμμής αποτυπώνεται από στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τα οποία προκύπτει ότι στη γραμμή Περάματος - Σαλαμίνας διακινήθηκαν το 2007 8.523.873 επιβάτες (καταγράφτηκε αύξηση 4,4% σε σχέση με το 2006) και 3.108.138 ΙΧ, σε σταθερή ανά μήνα βάση, χωρίς έντονη διαφοροποίηση κατά περιόδους.
    Ο ναύλος για τη γραμμή Σαλαμίνας - Πειραιά κοστίζει 2,60 ευρώ ανά διαδρομή, ενώ για τη γραμμή Σαλαμίνα - Περάματος και μετά την αύξηση την προηγουμένη εβδομάδα κοστίζει 0,80 ευρώ για τον επιβάτη και 4,50 ευρώ για το μικρό ΙΧ και πληρώνουν και η επιβάτες και οδηγός του ΙΧ ξεχωριστό εισιτήριο, δηλαδή , ένα ΙΧ μικρό κάτω των 4,50 μέτρων με δυο επιβαίνοντες πληρώνει 5,70 ευρώ.
    Χρησιμοποιηθήκαν συνεντεύξεις από το «Έθνος»
     
    καποια καραβακια δεν εχουν και μετρα ασφαλειας,(εξοδους διαφυγης) αν γινει κατι ,τοτε κλαφτα!!!!!
     
    νταβατζηδες. Καντε τη γεφυρα να γλιτωσουμε
     
    Δημοσίευση σχολίου

    Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





    << Αρχική σελίδα

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

    salamispress