Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Αποχέτευση Σαλαμίνας... Αυτογελοιοποίηση της ΕΥΔΑΠ και λοιπών

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά την απόφαση της ΕΥΔΑΠ να αποσύρει τους δύο εκπροσώπους της από την επιτροπή επίβλεψης του έργου της αποχέτευσης, τους οποίους η ίδια είχε ορίσει μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Σπυρίδων Σοφράς επισημαίνει τα εξής:
«Οι αντιφατικές και αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις της ΕΥΔΑΠ οδηγούν στην αυτογελοιοποίηση της».
Καμία απόφαση της ΕΥΔΑΠ δεν μπορεί να διακόψει την πορεία της Σαλαμίνας προς το μέλλον και να σταματήσει ένα έργο το οποίο ήταν το όνειρο όλων μας για πολλά χρόνια.
Η δήλωση της ΕΥΔΑΠ ότι δεν θα παραλάβει το έργο δεν έχει καμία βάση γιατί η ΕΥΔΑΠ είναι υποχρεωμένη να το κάνει. Αυτό προβλέπεται από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αναφέρει επί λέξει τα εξής:
«Εφόσον δε η ΕΥΔΑΠ παραμένει ο τελικός αποδέκτης του έργου, υποχρεούται, ενόψει και της ανατεθειμένης εκ του νόμου γενικότερης αποστολής της, που συνίσταται στην παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, να διαθέσει την απαιτούμενη για τη λειτουργία του έργου τεχνογνωσία, οποιεσδήποτε και αν είναι οι τεχνικές του ιδιαιτερότητες εφόσον αυτό παρίσταται αναγκαίο για την διασφάλιση του δημοσίου ενδιαφέροντος, το οποίο εν προκειμένω συνίσταται στην προστασία εννόμων αγαθών ζωτικής σημασίας, ήτοι της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος».
Παραμένει, προς το παρόν, αναπάντητο το ερώτημα από ποια γεγονότα ωθούμενη η ΕΥΔΑΠ συνεχίζει την προσπάθειά της να εμποδίσει την εκτέλεση ενός έργου ιστορικής σημασίας για το νησί, ενώ θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για τη συντομότερη αποπεράτωσή του.
Ως προς την πολεμική που συνεχίζει να ασκεί μια μικρή μερίδα του τοπικού τύπου απέναντι στο έργο, επισημαίνει ότι όλοι αυτοί στήριζαν τις ελπίδες τους να μη γίνει το έργο αρχικά στην ΕΥΠΑΠ, στη συνέχεια στους Ελεγκτές της Δημόσια Διοίκησης, μετά στις ακυρώσεις των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από την Περιφέρεια, έπειτα στο Ελεγκτικό Συνέδριο και σήμερα πάλι στην ΕΥΔΑΠ. Πανηγύρισαν την απόφασή του σε πρώτο βαθμό και τα «έβαψαν τα μαύρα» όταν σε δεύτερο βαθμό ο Δήμος δικαιώθηκε.
Σήμερα απορούν γι’ αυτήν την απόφαση και προσπαθούν να βρουν παρανομίες και παρατυπίες στο έργο. Αλήθεια πιστεύουν ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο εξέδωσε παράνομη απόφαση; Γιατί δεν έχουν το θάρρος να το υποστηρίξουν φανερά; Ακόμη προχωρούν σε σύγκριση τιμών με παρόμοια έργα σε άλλους Δήμους ή με το έργο στα Παλούκια χωρίς να γνωρίζουν τι προβλέπει η μελέτη κάθε περίπτωσης. Σύντομα θα πάρουν απάντηση και γι’ αυτές τις αιτιάσεις.
Σ’ όλους τους παραπάνω ταιριάζει ο χαρακτηρισμός του κοινού συκοφάντη. Καλεί τέλος τους δημότες να μη δίνουν βάση σε αυτά τα δημοσιεύματα γιατί οι συντάκτες τους δεν κόπτονται για την αλήθεια και τη νομιμότητα αλλά για να εξυπηρετήσουν άλλους σκοπούς. Σκοπός τους είναι για να βλάψουν τη σημερινή Δημοτική Αρχή αδιαφορώντας για το καλό του τόπου μας.
Απο: Γραφείο τύπου Δήμου Σαλαμίνας
  • Περισσότερα Δελτία Τύπου ... κλικ εδω

  • Σχόλια:
    Σε ένα έργο δεν έχει σημασία πόση είναι η έκπτωση που δίνει ο εργολάβος αλλά πόσο τελικά στοιχίζει το έργο.
    Στα Παλούκια π.χ. ο εργολάβος έδωσε μεγάλη έκπτωση αλλά ακόμη και σήμερα, 15 χρόνια μετά, το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και ο Δήμος, δηλαδή οι δημότες, συνεχίζουν να πληρώνουν.
     
    Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας στη Λάρισα
    Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Σπυρίδων Σοφράς παρέστη την Πέμπτη 15/5/2008 στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Αχιλλείου, πολιούχου και προστάτη της Λάρισας, προσκεκλημένος του συμπατριώτη Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.
    Οι εκδηλώσεις έγιναν με ιδιαίτερη λαμπρότητα αφού σε αυτές συμμετείχαν ο Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης κ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, πλήθος Μητροπολιτών της ελληνικής επικράτειας, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και των κομμάτων και πολλοί επίσημοι.
    Από : Γραφείο Τύπου του Δήμου Σαλαμίνας
     
    ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ
    Την Παρασκευή 18 Απριλίου 2008 και ώρα 18.30 έγινε στο ΚΑΠΗ Αιαντείου και παρουσία της κας Μίνας Μπούτση, ευχέλαιο από τον π. Τιμόθεο, ομιλία και παζάρι με απόλυτη επιτυχία.
    Την Τρίτη 22 Απριλίου 2008 και ώρα 17.30 το ΚΑΠΗ Αιαντείου παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου και της Κοινωνικής Λειτουργού, επισκέφτηκε το Γηροκομείο της Ι.Μ. Φανερωμένης ανταλλάσσοντας θερμές ευχές για το Πάσχα με τις τρόφιμές του στις οποίες πρόσφερε τσουρέκια, κουλούρια και δώρα.
    Από : Γραφείο Τύπου του Δήμου Σαλαμίνας
     
    Διαμαρτυρία για τις ιχθυοκαλλιέργειες
    Την Κυριακή 11 Μαΐου 2008


    Ο Δήμος Σαλαμίνας, μετά από απόφαση και πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Σπυρίδωνα Σοφρά, διοργάνωσε Πανσαλαμίνια αγωνιστική κινητοποίηση με σκοπό την απομάκρυνση των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας που λειτουργούν στις ακτές της Σαλαμίνας και τη μη αδειοδότηση παρόμοιας δραστηριότητας στη θέση Φόκα Κανακίων.
    Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σε εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας της 16ης Απριλίου 2008 η οποία ήταν η έκτη κατά σειρά τα τελευταία χρόνια για το πρόβλημα των ιχθυοκαλλιεργειών στα διοικητικά όρια του Δήμου Σαλαμίνας. Για το ίδιο θέμα η Νομαρχία Πειραιά δεν έχει εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που υποβλήθηκε για τη συγκεκριμένη μονάδα και ζητά να ολοκληρωθεί ο χωροταξικός σχεδιασμός για τον καθορισμό περιοχών οργανωμένης ανάπτυξης ιχθυοκαλλιεργειών σύμφωνα με το Ν. 2742/1999.

    Παρά ταύτα οι αρμόδιοι φορείς (ΥΠΕΧΩΔΕ και Περιφέρεια Αττικής) συνεχίζουν να παραχωρούν νέες άδειες λειτουργίας ιχθυοκαλλιεργειών στις ακτές του Δήμου αν και ο αριθμός των ήδη λειτουργούντων είναι υπερβολικός και δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με την έκταση τους.

    Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα την, για πρώτη φορά, δυναμική αντίδραση του Δήμου η οποία θα έχει οπωσδήποτε και συνέχεια μέχρις ότου να αναγνωριστεί στο Δήμο Σαλαμίνας το δικαίωμα να έχει άποψη για όσα συμβαίνουν στα διοικητικά του όρια.

    Μετά τη συγκέντρωση στην παραλία της Σαλαμίνας οι συγκεντρωμένοι, με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Σπυρίδωνα Σοφρά, επιβιβάστηκαν σε πλοιάρια που έφεραν μαύρες σημαίες και έπλευσαν στη θέση Φόκα όπου πρόκειται να εγκατασταθεί μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας και εξέφρασαν την αντίθεσή τους σ’ αυτό. Στην πορεία περικύκλωσαν συμβολικά μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας που λειτουργούν ήδη στις τοποθεσίες Θυνιό και Πυριακόνι διαμαρτυρόμενοι έτσι για την ανεξέλεγκτη λειτουργία ιχθυοκαλλιεργειών στις ακτές της Σαλαμίνας παρά τη θέληση του λαού της.

    Αξίζει να τονιστεί ότι οι νότιες ακτές του νησιού στις οποίες λειτουργούν οι μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας χαρακτηρίζονται από φυσικό κάλλος, εκτείνονται σε συνέχεια του δάσους των Κανακίων, του μεγαλύτερου εναπομείναντος δάσους ολόκληρης της Αττικής, και βρίσκονται πολύ κοντά σε περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (Σπήλαιο Ευριπίδη, Ανάκτορα του Αίαντα, Μονή Αγίου Νικολάου κ.ά.).
    Από : Γραφείο Τύπου του Δήμου Σαλαμίνας
     
    Δημοσίευση σχολίου

    Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





    << Αρχική σελίδα

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

    salamispress