Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Κατάσχεση «μαμούθ» 130 τόνων ακατάλληλων τροφίμων - Δέσμευση πάνω από 20 τόνους ηλιελαίου σε εργοστάσιο Ελαιουργίας στον Πειραιά

Oι ελεγκτές της Νομαρχίας Περιαιά στα πλαίσια της μάχης που δίνουν για την προστασία της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών από την νέα διατροφική απειλή, με το μολυσμένο ηλιέλαιο, εντόπισαν σήμερα 20,4 τόνους ηλιελαίου στο εργοστάσιο ελαιουργίας Ελαιουργία Περαιώς Α.Ε.Β.Ε. που βρίσκεται στην οδό Υμηττού 91-93 στα Καμίνια, ενώ άλλα 2.266 λίτρα εντοπίστηκαν σε καταστήματα εστίασης του ευρύτερου Πειραιά.
5.400 κιλά φέτας ΠΟΠ ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ από αιγοπρόβειο γάλα, καθώς το προϊόν μετά από χημικό εργαστηριακό έλεγχο βρέθηκε μη κανονικό ως προς την σύνθεσή του γιατί είχε παρασκευαστεί από μίγμα αιγοπρόβειου - αγελαδινού γάλακτος και όχι αποκλειστικά από πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας για την φέτα ΠΟΠ.
138 κιλά γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ, βιολογικής γεωργίας, στην οποία μετά από εργαστηριακό έλεγχο ανιχνεύτηκε δείγμα ναταμυκίνης (αντιβιοτικό) και σορβικό κάλλιο (συντηρητικό), πρόσθετα των οποίων η χρήση απαγορεύεται στην «Γραβιέρα Κρήτης» η οποία είναι προϊόν ΠΟΠ.
salamispress , ενημέρωση με ονόματα

Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress