Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΩΝ

γράφω, άρα..e-πάρχω!
Σχολιάσετε ότι θέλετε εσείς καταγγελίες, πληροφορίες και ότι πέφτει στην αντίληψή σας κλικ στο <σχόλια> και δημοσιεύστε το , εδώ και τώρα .

Σχόλια:
Προς Δήμαρχο Σαλαμίνας:
Πότε θα πληρώσετε τους υπάλληλους της ΔΕΠΑΣ είναι 6 μήνες απλήρωτη , μήπως γιαυτό δεν εμφανίζεται η Πρόεδρος .
 
Θέλω να καταγγείλω την παράνομη εκμετάλλευση των ημιαπασχόληση υπαλλήλων στον Δήμο Σαλαμίνας , μας πληρώνουν για τέσσερις ώρες εργασίας και δουλεύουμε πάνω από έξι ώρες κάθε μέρα .
ημι-υπάλληλος
 
Τι μετράει πιο πολύ; Η επιθυμίες και οι ανάγκες των κατοίκων και παραθεριστών μιας περιοχής ή τα συμφέροντα κάποιων επιχειρηματιών; Σίγουρα το δεύτερο. Ποιος το λέει αυτό; Ο περιφερειάρχης και η κρατική γραφειοκρατία που έδωσε άδεια λειτουργίας σε ιχθυοτροφείο στα Κανάκια . Συγκεκριμένα στη θέση «Φώκα», στον όρμο που βρίσκεται δεξιά από την μεγάλη παραλία στα Κανάκια πρόκειται να εγκατασταθεί ένα ακόμα ιχθυοτροφείο γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σύσσωμων των κατοίκων. Ο τοπικός σύλλογος παρευρέθηκε την προηγούμενη Τετάρτη στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σαλαμίνας από το οποίο απέσπασε ψήφισμα που απορρίπτει την δημιουργία ιχθυοτροφείου στη συγκεκριμένη περιοχή. Η ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων και επισκεπτών της Σαλαμίνας στις παραλίες του νησιού για κολύμπι, ψάρεμα, παιχνίδι και απόλαυση της φυσικής ομορφιάς, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι βλέπετε ευτελή ζητήματα απέναντι στην επιχειρηματικότητα και το κέρδος. Τι σημασία έχει όμως κι αν η άδεια είναι νόμιμη και με τη βούλα του κράτους; Οι κάτοικοι στα Κανάκια είναι αποφασισμένοι να το εμποδίσουν και σε αυτό πρέπει να βρουν ενεργούς συμπαραστάτες όσο δυνατό περισσότερους από εμάς που ζούμε στο νησί…
 
Ρύπανση από πετρελαιοειδή μαύρα και ιριδίζοντα εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες χθες Σάββατο, στη θαλάσσια περιοχή Περάματος, η οποία λόγω των ΝΑ ανέμων έντασης 3bf που έπνεαν στην περιοχή διασπάστηκε σε τρία τμήματα, το πρώτο ανατολικά της Επισκευαστικής Ζώνης Περάματος 200 τ.μ. περίπου από μαύρα πετρελαιοειδή, το δεύτερο μπροστά των ιδιωτικών ναυπηγείων 100 τ.μ. περίπου από μαύρα πετρελαιοειδή και το τρίτο τμήμα στο δίαυλο Περάματος - Σαλαμίνας 200 τ.μ. περίπου από ιριδίζοντα πετρελαιοειδή.

Από τα ιδιωτικά ναυπηγεία και Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε. ξεκίνησαν εργασίες απορρύπανσης με χρήση ελαιόφιλων υλικών και σκάφος περισυλλογής.

Περί ώρα 20:15 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απορρύπανσης με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Από τη Λιμενική Αρχή Περάματος, που διενεργεί την προανάκριση, ελήφθησαν δείγματα πετρελαιοειδών από τα πλοία της περιοχής.
 
Η χώρα μας είναι η μόνη ανάμεσα σε 141 κράτη που αποβλήθηκε από τα κριτήρια Κιότο, καθώς δεν έπεισε για την εγκυρότητα του συστήματος μέτρησης και καταγραφής των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Sofia
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress