Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Μετά το κλείσιμο του Αρτοποιείου στην Λ.Ιπποκράτους , τώρα έχουμε Λουκέτο σε επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία μίνι μάρκετ στη Σαλαμίνα

Απαράδεκτες για τη δημόσια υγεία εικόνες αντίκρισαν οι επόπτες δημόσιας υγείας της Νομαρχίας Πειραιά κατά τη διάρκεια υγειονομικού ελέγχου που πραγματοποίησαν σε μίνι μάρκετ στη Σαλαμίνα.
Πρόκειται συγκεκριμένα για το κατάστημα του κ. Ιωάννη Φυτούση που βρίσκεται στις εργατικές κατοικίες στην περιοχή Ρέστη στον Δήμο Σαλαμίνας, στο οποίο σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας των ελεγκτών της Νομαρχίας, επικρατούσε ακαθαρσία, ρυπαρότητα, δυσοσμία και ακαταστασία, ενώ διαπιστώθηκε και η ύπαρξη εντόμων υγειονομικής σημασίας, περιττωμάτων τρωκτικών ακόμα και κατοικίδιου ζώου.
Λόγω των ακατάλληλων υγειονομικών συνθηκών που επικρατούσαν στον χώρο οι ελεγκτές της Νομαρχίας προχώρησαν στην κατάσχεση περίπου 3.000 τεμαχίων διαφόρων τυποποιημένων προϊόντων και 100 κιλών διαφόρων ειδών οπωροκηπευτικών.
Για την προστασία της δημόσιας υγείας ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας προχώρησε στην έκδοση απόφασης προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας του «ακάθαρτου» μίνι μάρκετ, η οποία διαβιβάστηκε για την εκτέλεσή της στο Α.Τ. και στον Δήμο Σαλαμίνας.

Σχόλια:
Κατασχέθηκαν και σαρακοστιανά στη Σαλαμίνα
Ακατάλληλα κρέατα και σαρακοστιανά, βάρους περίπου ενός τόνου, κατέσχεσε η Νομαρχία Πειραιά.
Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι κτηνίατροι της Νομαρχίας κατέσχεσαν τη Δευτέρα 3 Μαρτίου 900 κιλά ακατάλληλα για κατανάλωση διάφορα σαρακοστιανά και κρέατα στην περιοχή της Σαλαμίνας.
Ειδικότερα κατασχέθηκαν :
400 κιλά σουπιές, καλαμάρια, χταπόδια, από το ιχθυοπωλείο του Παν. Θεοχάρη στην ιχθυαγορά Σαλαμίνας, τα οποία αν και ήταν νωπά φυλάσσονταν στην κατάψυξη
500 κιλά νωπά κρέατα, βόεια και χοιρινά, από το κατάστημα του Λουκά Αναστασίου στη Σαλαμίνα με λήξη ορίου συντήρησης
Για τις παραπάνω υποθέσεις ενημερώνεται ο αρμόδιος εισαγγελέας Πειραιά.
Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα (Φεβρουάριο) η κτηνιατρική υπηρεσία της Νομαρχίας Πειραιά πραγματοποίησε συνολικά κατασχέσεις 6,5 τόνων ακατάλληλων προϊόντων στέλνοντας στην εισαγγελία 11 επιχειρήσεις για παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress