Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Σκύλα και Χάρυβδη στο δρόμο για την Ακρόπολη

salamispress Ζούνε οι ξένοι το μύθο τους εδώ Κάρολε, Σκύλα και Χάρυβδη ο δρόμος για την Ακρόπολη . . .
Ορίστε λοιπόν τι καλούνται οι τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια του Πειραιά να προσπελάσουν εδώ και πάρα πολλούς μήνες στο δρόμο για την Ακρόπολη. Τι κι αν δεν πάει καιρός που σχίζόντουσαν όλοι για τους δύσμοιρους τουρίστες και την δυνατότητα τους να επισκεφτονται την Ακρόπολή . . .

Στον Πειραιά λοιπόν, στην Ακτή Μιαούλη, απέναντι από τον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνα ένα «τρενάκι» μαζί με μία συστάδα ταμπέλες έχουν αποκλείσει το πεζοδρόμιο. Ανάπηροι, καροτσάκια δεν χωρούν πρέπει να κατέβουν υποχρεωτικά στην άσφαλτο!!!Κι επειδή κάποιοι έχουν ύψος πάνω από 1,80m πρέπει ναι μεν να κοιτούν κάτω την κοφτερή σιδερένια βάση της κάμερας της τροχαίας στο πεζοδρόμιο, πρέπει όμως ταυτόχρονα να κοιτούν και τις ταμπέλες στο ύψος του κεφαλιού τους.Ζούνε οι ξένοι το μύθο τους, Σκύλα και Χάρυβδη το μέρος, ή το πόδι θα σκίσουν ή καρούμπαλο θα αποκτήσουν . . .
Διαβάστε περισσότερα στο http://korydallos.blogspot.com/2009/03/blog-post_31.html

ΑΣΥΔΟΤΗ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΠΡΑΒΩΝ... Βάλανε φωτιά για 2η φορά σε αγωνιστή για το περιβάλλον στη Γκιώνα.

salamispress Ένα συγκλονιστικό γεγονός ξύπνησε σήμερα τα ξημερώματα τους λιγοστούς κατοίκους της Καλοσκοπής Γραβιάς Φωκίδας, που είναι χτισμένη στις πλαγιές της Γκιώνας.

Θρασύδειλοι εμπρηστές, κρυμμένοι στο σκοτάδι, έβαλαν για δεύτερη φορά φωτιά στο σπίτι του μέλους της Κίνησης για τη Σωτηρία της Γκιώνας Στέφανου Κόλλια, για να ολοκληρώσουν την καταστροφή του πρώτου εμπρησμού. Ο Στέφανος είναι ένας από τους ελάχιστους νέους, που απαρνήθηκαν την Αθήνα και γύρισαν στην περιφέρεια, όπου έγινε μόνιμος κάτοικος Καλοσκοπής.

Οι φλόγες τύλιξαν γρήγορα το σπίτι και λίγες ώρες ήταν αρκετές για να καταστραφεί ολοσχερώς.

Η καταστροφή, που ξεκίνησε σήμερα τα χαράματα, έγινε αντιληπτή τυχαία από κάτοικο της περιοχής, που εκείνη της ώρα είχε βγει από το σπίτι του. Έντρομος ενημέρωσε την πυροσβεστική, ξύπνησε και κινητοποίησε αμέσως τους περίοικους, ενώ γρήγορα όλο το χωριό έσπευσε επί τόπου για να βοηθήσει στο σβήσιμο της πυρκαγιάς.

Έτσι, αποτράπηκε τουλάχιστον η επέκταση στα γύρω σπίτια, κάποια εκ των οποίων είχαν στην αυλή δεξαμενές πετρελαίου και γκαζιού και αποσοβήθηκε ένα άλλο ολοκαύτωμα της ηρωικής «Κουκουβίστας», σαν αυτό που είχαν κάνει οι φασίστες κατακτητές το 1944.

Ευτυχώς, κανείς δεν ήταν μέσα στο σπίτι, καθώς ο Στέφανος έλειπε για λόγους υγείας στην Αθήνα. Όπως φαίνεται όμως ο αγώνας του για την σωτηρία της Γκιώνας, από την αλόγιστη εκμετάλλευση των μεταλλείων, ήταν πολύ σημαντικός για να θελήσουν κάποιοι να τον εκφοβίσουν ώστε να του κλείσουν το στόμα.

Η Πυροσβεστική και η αστυνομία, που ειδοποιήθηκαν, έφτασαν όταν ήταν πια αργά, γιατί τα οχήματα ξεκίνησαν από την ’μφισσα και το Πολύδροσο.

Η Αστυνομία διενεργούσε και διενεργεί έρευνα για την ταυτότητα των δραστών, οι έρευνες όμως αυτές δεν πλησίασαν κανέναν από τους φυσικούς τρομοκράτες, που αποθρασύνθηκαν και ξαναχτύπησαν ολοκληρώνοντας την καταστροφή.

Όμως για μας είναι γνωστοί... Τουλάχιστον οι ηθικοί αυτουργοί.

Δεν είναι τυχαίο, που οι τρομοκράτες θρασύδειλοι εμπρηστές «χτύπησαν» μετά από συγκεντρώσεις των κατοίκων της περιοχής ενάντια στην ασυδοσία των μεταλλείων.

Δεν είναι τυχαίο, που πριν μερικές μέρες η «Κίνηση για τη σωτηρία της Γκιώνας» κατέθεσε ένσταση κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας «ΕΛΜΙΝ Α.Ε.» συμφερόντων Βαρδινογιάννη.

Αποκορύφωμα η «αυθόρμητη» κινητοποίηση δεκάδων εργαζομένων της εταιρείας S&B και υπεργολάβων, στα πλαίσια της συγκέντρωσης στον Αποστολιά Φωκίδας στις 14 Δεκέμβρη 2008, με πληρωμένα τα έξοδα μετακίνησης για αρκετούς.

Στοχοποιούν τους υπερασπιστές της Γκιώνας, για να μπορέσουν άνετα να ρίξουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και στο περιβάλλον.

Φυσικοί αυτουργοί είναι εκείνοι οι θρασύδειλοι τρομοκράτες, που πιστεύουν ότι οι αγώνες σταματούν με μια πυρκαγιά, πως πάνω από τα συντρίμμια των πατρογονικών εστιών τα στόματα σφραγίζουν και δεν είναι η οργή αυτή που δυναμώνει την πάλη.

Όμως οι κάτοικοι της Καλοσκοπής και των χωριών της Γκιώνας έχουν διαφορετική άποψη. Μια βουβή οργή έχει ήδη ξεσπάσει, που θα γίνει αγανάκτηση και αγώνας.

Ήδη πολλοί προτρέπουν την «Κίνηση για τη σωτηρία της Γκιώνας» να οργανώσει πορεία διαμαρτυρίας. Γι αυτούς τους λόγους συνεδριάζει απόψε η συντονιστική επιτροπή των χωριών.
Γκιώνα, 30 Μαρτίου 2009
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΚΙΩΝΑΣ, giona.oros@yahoo.gr

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙ ΚΗΣ

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη εργαζομένων του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής
Το νεοσυσταθέν Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε την πρώτη Σύσκεψη εργαζομένων την Κυριακή 15 Μαρτίου 2009.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εμποροϋπάλληλοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι από την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν για την αναγκαιότητα για την μαζικοποίηση του νέου Σωματείου, ιδιαίτερα ενόψει και της σημερινής οικονομικής κρίσης, που αυξάνει την εργοδοτική τρομοκρατία και επιθετικότητα σε βάρος των εργαζομένων. Η επίθεση των μεγαλοεπιχειρηματιών εκφράζεται και στην περιοχή του Θριασίου με απολύσεις, περικοπές σε μισθούς και απλήρωτες υπερωρίες.

Υπήρξε κοινή συμφωνία όλων των εργαζομένων ότι για την κρίση ευθύνονται οι μεγαλοεπιχειρηματίες και ότι αυτοί πρέπει να πληρώσουν και τις συνέπειες της κρίσης.

Επίσης συζητήθηκε ο σκοπός και ο ρόλος του Σωματείου. Ο σκοπός του είναι να ενημερώνει τους εργαζόμενους για τα δικαιώματά τους, μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά, και μαζί τους να τα διεκδικούν. Κι όχι μόνο να διεκδικούν να εφαρμόζονται όσα δικαιώματα έχουν κατακτήσει μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι αλλά και την διεύρυνση των δικαιωμάτων ώστε να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες των εςργαζομένων.

Λαμβάνοντας υπόψη την σημερινή άσχημη κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος, στο οποίο το έχουν οδηγήσει οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, αποφασίστηκε το Σωματείο μας να οργανώνει τον αγώνα όλων των εργαζομένων του κλάδου ενάντια στην εκμετάλλευση από τους εργοδότες, που αξιοποιούν την κρίση για να καταργήσουν τα εργατικά δικαιώματα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα για τον βαθμό εκμετάλλευσης από τους εργοδότες, η οποία δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά τώρα οι μεγαλοεπιχειρηματίες την εντείνουν για να ξεπεράσει τη δική τους κρίση, είναι οι εμπειρίες που μετέφεραν συναδέλφοι που εργάζονται σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών. Κατήγγειλαν την εργοδοσία για υπογραφή συμβάσεων ορισμένου χρόνου αγνώστου ημερομηνίας λήξης, την εντατικοποίηση της εργασίας, την τρομοκρατία που ασκεί στους εργαζόμενους απειλώντας τους με απολύσεις στις οποίες προχωρά ανενόχλητη όποτε την συμφέρει, πετώντας τους εργαζόμενους στο δρόμο.

Οι παρόντες εργαζόμενοι δεσμεύτηκαν ότι όλοι μαζί θα βοηθήσουν ώστε να μαζικοποιηθεί γρήγορα το Σωματείο, για να μπορεί να οργανώνει τον αγώνα και την διεκδίκηση των εργαζομένων. Έδωσαν το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού για την Πανεργατική Απεργία, την Πέμπτη 2 Απριλίου .
Απο: idiotikoi_ypalliloi@hotmail.com

Invitation to join www.allvoices.com. It’s a citizen journalist site.

Tara Marinello
Tue, Mar 31, 2009 at 2:22 PM
To: salamispress@gmail.com

Hi , I came across your blog at Blogger.com. It is very well written and interesting. I like how you display the topics. If you are interested, I would like to extend an invitation to join www.allvoices.com. It’s a citizen journalist site. We discuss, debate and write about everything under the sun here. The site has a lot of people who are passionate about writing and use this as a tool to make a difference.
Thanks, Tara

ΑΠΑΝΤΗΣΗ… από SALAMINA BLOGGERS για το Περιοδικό LIFO

salamispress Προς: Εκδότη - Διευθυντή, Στάθη Τσαγκαρουσιάνο του περιοδικού Lifo
και τον Αρχισυντάκτη: M. Hulot


Ευχαριστώ για την διαφήμιση που κάνατε στο νησί μας την Σαλαμίνα .

Αλλά εκτός από αυτά που αναφέρατε ότι είδατε στην μονοήμερη εκδρομή σας στο νησί μας παραλείψατε τα πιο σημαντικά , αυτά που βλέπουν οι 150.000 επισκέπτες του καλοκαιριού .

salamispress Και ξεκινάμε με την αρχή της εκδρομή σας ,
Παραλείψατε , το ότι όταν φτάσατε στο πορθμείο στο Πέραμα δεν περιμένατε καθόλου να μπείτε στα νέας γενιάς Ferry Boat που αριθμούν πάνω από 35 και δεν τα βρίσκεις πουθενά αλλού στην Ελλάδα αλλά ίσος και στον υπόλοιπο πλανήτη .

Φτάνοντας στα Παλούκια της Σαλαμίνας παραλείψατε να αναφέρετε ότι το λιμάνι είναι ένα από τα πιο καθαρά και όμορφα λιμάνια της Ελλάδος παρόλο που έχει την δεύτερη σε (κίνηση οχημάτων) στην Ελλάδα , επίσης ότι τα μαζικά μέσα μεταφοράς των επιβατών βρίσκονται στα 30 με 50 βήματα από τα Ferry Boat και τα καραβάκια που έχουν δρομολόγια από και προς Πέραμα και το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά .

Φτάνοντας στην πρωτεύουσα, Κούλουρη , παραλείψατε την παραλία με τους χώρους άθλησης με τις παιδικές χαρές και το σιντριβάνι που καθόμαστε και πίνουμε τον καφέ μας μέσα στο πράσινο και δίπλα στην θάλασσα .

salamispressΦεύγοντας από την πρωτεύουσα και συνεχίζοντας για Φανερωμένη παραλείψατε το Ευριπίδειο Θέατρο (χωρητικότητας 3.500 καθισιών χτισμένο μέσα στην πλαγιά του Λόφου Πατρίς), και το μικρό γραφικό εκκλησάκι την Πανάγια την Ελευθερώτρια στην κορφή του λόφου που έχει γίνει σήμα κατατεθέν της Σαλαμίνας .

Για την περιοχή της Φανερωμένης δεν θα σας γράψουμε τη παραλείψατε το ξέρουν ήδη οι χιλιάδες επισκέπτες που την επισκέπτονται κάθε χρόνο .

salamispressΞεκινώντας την περιπλάνησή σας στην άλλη πλευρά του νησιού από τη λεωφόρο Αιαντείου που οδηγεί στην Κακή Βίγλα και μέχρι τα Περιστέρια , παραλείψατε το στολίδι του νησιού μας το Δημαρχιακό Μέγαρο , ένα κλασικό μέγαρο που δεύτερο δεν υπάρχει αλλού .

Ταξιδεύοντας προς Περιστέρια παραλείψατε να μας περιγράψετε όλα τα όμορφα πράσινα γράφηκα λιμανάκια που συναντήσατε μέχρι τα Περιστέρια αλλά και τις όμορφες παραλίες με τα γαλανά νερά τους .

Ίσως την επόμενη φορά που θα έρθετε στο νησί μας να περάσετε από το δημαρχιακό μέγαρο για τον απαραίτητο καφέ σας, κατά όπως θα το έχετε συνηθίσει , και εμείς οι κουλουριώτες το ξέρουμε , νηστικό αρκούδι δεν χορεύει , χορεύει ???
salamispress

Η απάντηση αυτή θα σταλεί στο e-mail του περιοδικού Lifo
ΔΥΟ ΔΕΚΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Εκδότης - Διευθυντής: Στάθης Τσαγκαρουσιάνος
Διεύθυνση Έκδοσης: Κατερίνα Ι. Ανέστη
Σύμβουλος Έκδοσης: Μιχάλης Μιχαήλ
Διευθυντής Λειτουργιών: Γιώργος Σιμάτος
Art Director: Στάθης Μητρόπουλος
Αρχισυντάκτης: M. Hulot
Βουλής 22 Σύνταγμα, 105 63 , Αθήνα
e-mail info@lifo.gr, τηλ. 210 3254 290, fax 210 3249 785

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Πλανήτης Σαλαμίνα: Στα μετόπισθεν του κόσμου

salamispress Αρθρο του LifO για τη Σαλαμίνα
Το πιο σουρεαλιστικό νησί απέχει μόλις 15 λεπτά από το Πέραμα και δεν είναι άλλο από τη Σαλαμίνα. Ο Μ. Ηulot αφηγείται όσα αλλόκοσμα είδε παρέα με το φωτογράφο Σπύρο Στάβερη στο «ένδοξο» νησί που παραμένει ακαταμάχητα παρακμιακό.

"Οι δυο πλευρές του παραλιακού δρόμου που οδηγεί στο μοναστήρι της Φανερωμένης είναι σπαρμένες με ασφόδελους και το τοπίο -επιτέλους!- αρχίζει να θυμίζει νησί. Πεύκα (γεμάτα κουκούλια), χαμόσπιτα, ανθισμένες αμυγδαλιές, πράσινες πλαγιές με κίτρινα αγριολούλουδα και η θάλασσα που έχει μια ασυνήθιστη ηρεμία."


Στο τελευταίο LifO υπήρξε το άρθρο που θα δείτε στο πιο κάτω link.
Αναρτήστε το να δούμε τί έχουν να πουν οι ίδιοι οι Σαλαμίνιοι; http://www.lifo.gr/content/i151/x8/1284

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η... ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 2 / 04 / 2009
Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνος συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε – Α.Δ.Ε.Δ.Υ την ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

με κυρίαρχα αιτήματα :
- ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
- ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
- ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της Σαλαμίνας να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 π.μ στο Εργατικό Κέντρο.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Επεισόδιο στον Αίαντα Σαλαμίνας

salamispress Επεισόδιο προκλήθηκε στην προπόνηση του Αίαντα Σαλαμίνας όταν ήρθαν στα χέρια και αντάλλαξαν βαριές κουβέντες οι Παναγιώτης Καραχάλιος και Γιώργος Καλλιπολίτης.
Ο Καλλιπολίτης έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Καραχάλιο με αποτέλεσμα ο δεύτερος να αντιδράσει και εκνευρισμένος χτύπησε τον συμαίκτη του. Ο τεχνικός του Αίαντα Ηλίας Φυντάνης έδωσε τέλος στην διαμάχη των δύο παικτών στέλνοντας τους στα αποδυτήρια. Επίσης, ο Φυντάνης ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι αρχικά προγραμματισμένες για τη Δευτέρα πληρωμές, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των παικτών.
Δεν θα διεξαχθεί ο αγώνας Αιολικός - Αίας Σαλαμίνας λόγω παραίτησης των γηπεδούχων από το πρωτάθλημα.

Ασφυκτικές πιέσεις για αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων στη Σαλαμίνα

salamispress Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 1998 έως το 2003 συντάχθηκαν στο πλαίσιο της διαδικασίας του Εθνικού Κτηματολογίου 350 δασικοί χάρτες για έκταση 7.000.000 στρεμμάτων και κάλυπταν πολλούς δήμους σε διάφορες περιοχές της χώρας όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διεκδικήσεων και καταπατήσεων. Ενδεικτικά στην Αττική στους δήμους Χαλανδρίου, Χολαργού, Αγ. Παρασκευής, Βύρωνα, Γέρακα, Ψυχικού, Φιλοθέης, Αμαρουσίου, Παιανίας, Σπάτων, Λούτσας. Ακόμα σε πολλά νησιά, όπου επίσης η οικιστική πίεση είναι μεγάλη, όπως τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Σύρο, τη Μήλο, τη Σίφνο, και την Κίμωλο.

Τα προβλήματα που αναδείχθηκαν ήταν τεράστια. «Στη Σαλαμίνα, για παράδειγμα, η μισή περίπου έκταση διεκδικείται από το ελληνικό Δημόσιο καθώς είναι δασική» τονίζει ο κ. Χλύκας που έχει αναλάβει τη χαρτογράφηση της συγκεκριμένης περιοχής. Περίπου 3.500 πολίτες κατέθεσαν ενστάσεις αντιδρώντας σε όσα είχαν καταγραφεί στους χάρτες.

Οι χάρτες αυτοί όμως δεν αναρτήθηκαν ούτε κυρώθηκαν ποτέ, καθώς άλλαξε η δασική νομοθεσία και άρα έπρεπε να διορθωθούν...
περισσότερες πληροφορίες : http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_29/03/2009_309305

Αλλάξτε τα ρολόγια σας μία ώρα μπροστά απο σήμερα

salamispress
Άλλαξε η ώρα και από τις 3 τα ξημερώματα μπήκαμε στην θερινή ώρα γυρνώντας τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά.
Το μέτρο αυτό, θα ισχύσει από σήμερα 29 Μαρτίου μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (25/10/2009) και εφαρμόζεται και στα 27 κράτη - μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης.


ΜΟΟΙΙΙ ΠΟΟΟ ΠΟΟΟ ΠΙΟς ΣΗΚΏΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ???

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Η ώρα της Γης.... και της Σαλαμίνας (-) (-) (-)

salamispress
Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΔΕΗ ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ Ή ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΙΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΗΤΟΥΣ ???

salamispressΦίλες και φίλοι.
Μέσα σε όλα τα συμβαίνοντα γύρω μας, δύο πράγματα ξεχωρίζουν κατά την άποψή μου.
Το ενα είναι η συνέχιση του έργου της αποχέτευσης παρά τα όσα λέγονται και γράφονται και το άλλο είναι η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά για την διοικητική υπαγωγή πλέον της Ρεβυθούσας και του Μακρονησίου στο Δήμο Σαλαμίνος.
Θεωρώ και τα δύο πολύ σημαντικά για το νησί μας.

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ: Το σημαντικότερο έργο υποδομής που έχει γινεί ποτέ στηΣαλαμίνα. Πολλά έχουν ακουστεί, γραφτεί και εξακολουθούν να λέγονται και να γράφονται.
Μίζες , κολητοί εργολάβοι , έκπτωση 1% , σύστημα VACUUM. Σίγουρα κάποια δόση αλήθειας θα υπάρχει, διότι έργο χωρίς μίζα στην Ελλάδα δεν γίνεται. Το σημαντικό όμως είναι ότι το έργο εκτελείται και μάλιστα με πολύ γρήγορους ρυθμούς.
Δεν ξέρω αν στο τέλος κληθούμε σαν δημότες να πληρώσουμε το παραπάνω κόστος του VACUUM, αλλά το έργο εκτελείται και κάποια στιγμή θα τελειώσει.
Και μαζί με το έργο θα σταματήσουν και οι χείμαροι σκατού που πέφτουν στους δρόμους του νησιού και καταλήγουν στη θάλασσα. Αρα δύο καλά.
Βελτίωση της ποιότητας ζωής και προστασία του θαλασίου περιβάλλοντος.
Τώρα , αν θέλουμε να μάθουμε αν πέσανε μίζες, ας ζητήσουμε τα Πόθεν Έσχες των Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων που πέρασαν τα τελευταία 20 χρόνια.
Πιστεύω ότι θα έχει πολύ πλάκα. ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ!!!!!!!!

ΡΕΒΥΘΟΥΣΑ: σημαντικότατη η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά να υπάγει διοικητικά πλέον την Ρεβυθούσα και το Μακρονήσι εκεί που ανήκουν φυσικά, στο Δήμο Σαλαμίνος και οχι στο Δήμο Μεγαρέων.
Τί σημαίνει για μας όμως αυτή η απόφαση;
Έσοδα και οφέλη για το νησί μας.
Τα έσοδα που εισέπραται τόσα χρόνια ο Δήμος Μεγαρέων, τώρα θα εισπράτονται απο το δικό μας Δήμο.
Οι προσλήψεις προσωπικού στις μονάδες της Ρεβυθούσας,τώρα πρέπει να γίνονται απο τους κατοίκους του Δήμου μας , και οχι απο τα Μέγαρα.
Τα έσοδα απο την Ρεβυθούσα θα είναι ένας τεράστιος μοχλός ανάπτυξης του νησιού μας, στα χέρια της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.
Αρκεί βέβαια η Δημοτική Αρχή να χρησιμοποιεί τα έσοδα για έργα υποδομής και ανάπτυξης και όχι για μικροκομματικά οφέλη και μιζούλες.
Και καλό θα ήταν πιστεύω να επαναφέρουμε το αίτημα των κατοίκων του νησιού μας, για τοποθέτηση Φυσικού Αερίου και στα δικά μας σπίτια.
Αυτό όμως φίλοι θα το συζητήσουμε στο επόμενο άρθρο μου.
Ο ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΗΣ
Υ.Γ για κάποιους που λένε ότι δεν τους λέω προτάσεις.

Ειμαι 36 ετών. Δεν ξέρω που να καταταγώ στους νέους ή στους παπούδες ???

salamispress Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτηση
Θέλοντας να βάλω έναν προβληματισμό στην κουβέντα θα έλεγα ότι η κοινωνία μας απλά κοιμάτε. Κοιμάτε τον ύπνο του βολεμένου. Ίσως η οικονομική κρίση μας κάνει όλους να αλλάξουμε. Ίσως να είναι η ευκαιρία μας να αφυπνιστούμε. Ειμαι 36 ετών. Δεν ξέρω που να καταταγώ στους νέους ή στους παπούδες? Έχω πάει δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, πανεπιστήμιο και την τυχή μου μέσα μου λείπουν κάποια χρόνια από την ζωή μου. Μάλλον θα είναι αυτά του καναπέ. Μάλλον θα είναι αυτά που έλεγα ωχ αδελφέ. Ίσως να ήρθε η ώρα να κάνουμε όλοι μας την αυτοκριτική μας. Να αφυπνιστούμε και με απλά πράγματα να αλλάξουμε το σπίτι μας, το νησί που ζούμε και τελικά το μέλλον μας. Πρώτα το δικό μας και μετά των παιδιών μας. Η επανάσταση μπορεί να γίνει και με απλά πράγματα που μπορεί ο καθένας μας να κάνει στην ζωή του.
Ο/Η Ανώνυμος

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Tριμελής ομάδα του 2ου Λυκείου Σαλαμίνας θα συμμετάσχει στην 7η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών «EUSO 2009»

salamispress ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής που διοργάνωσαν το 1ο και το 2ο Λύκειο Σαλαμίνας την Τρίτη 24/3/2009 στην αίθουσα «Δημ. Μπόγρης» του Δημαρχείου Σαλαμίνας, ο Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Σοφράς επιβράβευσε τους τις μαθήτριες Ευαγγελία Κουκάκη και Ευαγγελία Ρεντούμη καθώς και το μαθητή Πάικο Χαλκιά του 2ου Λυκείου Σαλαμίνας για την επιτυχία τους στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό «EUSO 2009», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009 και στον οποίο κατέκτησαν την πρώτη θέση με δεύτερη την ομάδα του Κολεγίου Ψυχικού.

Μετά την επιτυχία αυτή η τριμελής ομάδα του 2ου Λυκείου θα συμμετάσχει στην 7η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών «EUSO 2009», που θα πραγματοποιηθεί από 29/3 – 5/4/2009 στην Μούρθια της Ισπανίας.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Σπυρίδων Σοφράς αφού συνεχάρη τους μαθητές για την επιτυχία τους, τους συνέστησε να συνεχίσουν την προσπάθειά τους με τον ίδιο ζήλο και παρέδωσε στους ίδιους και το συνοδό τους καθηγητή τα εισιτήρια για την μετάβασή τους στην ισπανική πόλη ευχόμενος κάθε επιτυχία στη νέα τους προσπάθεια.
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σαλαμίνας
---------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Επαρχίας Σαλαμίνας, θέλοντας να συμβάλλει στην Παγκόσμια προσπάθεια για την κλιματική αλλαγή και τις δυσμενείς συνέπειες που αυτή επιφέρει στον άνθρωπο, στη φύση και το περιβάλλον, απευθύνει έκκληση και καλεί τους Δήμους του νησιού μας, τις Διευθύνσεις όλων των Σχολείων, τις Δημόσιες και Ιδιωτικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, τους καταστηματάρχες και κάθε πολίτη αυτού του νησιού

«ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ» στις 28 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο και από ώρα 20.30 μέχρι 21.30.
Συμμετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια για τη σωτηρία του Περιβάλλοντος.
«Μην το ξεχάσεις, είναι σημαντικό».

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Μίνι συμφωνία ΟΛΠ - Δήμου Περάματος

salamispressΕπίσημη ανακοίνωση από τον ΟΛΠ αναμένεται, η οποία και θα αναφέρεται στις πρόσφατες συζητήσεις μεταξύ του δημάρχου Περάματος, Ι. Γλύκα, και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΠ, Νίκου Αναστασόπουλου, σχετικά με τα αιτήματα που έχει εγείρει απέναντι στον ΟΛΠ ο Δήμος.

salamispress Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ΟΛΠ στο πλαίσιο άσκησης κοινωνικής πολιτικής, πρόκειται να παραχωρήσει στο Δήμο έκταση 60 στρεμμάτων με στόχο την ανέγερση δημοτικού γηροκομείου, ενώ εξεταστέο είναι και το θέμα της απόδοσης μέρους των λιμενικών τελών που εισπράττει ο ΟΛΠ από τον προβλήτα που αποπλέουν τα φέρι για την Σαλαμίνα.
Κατά πληροφορίες, η πλευρά του ΟΛΠ δεν φαίνεται διατεθειμένη να παραχωρήσει μέρος των συγκεκριμένων τελών, ενώ αναζητείται άλλη λύση η οποία θα στοχεύει, σε ικανοποίηση του αιτήματος τησ Δημοτικής Αρχής.
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος την περασμένη εβδομάδα είχε προβεί σε δυναμική κινητοποίηση αποκλείοντας το πορθμείο αλλά και το τελωνείο του εμπορικού λιμανιού, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στην ευρύτερη περιοχή, δυσκολίες στη συγκοινωνιακή σύνδεση της Σαλαμίνας αλλά και έμφραγμα σε λειτουργίες του εμπορικού λιμανιού, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα την παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής και τη διενέργεια έρευνας για την απόδοση ευθυνών από την πλευρά της ΕΛΑΣ.
Απο: ektelonistis.blogspot.com

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ….. Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ....... salamispress

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την πρόσφατη ίδρυση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ , ως επιχειρησιακού συνδικαλιστικού οργάνου . Το σωματείο ιδρύθηκε για να έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι μια συλλογική έκφραση , συσπείρωση και εκπροσώπηση , όπως και σε εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις και κλάδους . Αυτή η συλλογικότητα είναι ο μονός αποτελεσματικός τρόπος για να υπερασπίσουμε ως εργαζόμενοι τα δικαιώματα μας , για να βελτιώσουμε την οικονομική και εργασιακή μας κατάσταση . Όσο κι αν οι εργοδότες , οι διάφοροι διευθυντές , μάνατζερ κλπ. προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο , δεν υπάρχουν <<ατομικές λύσεις >> στα μεγάλα και καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε . Είναι επιτακτική ανάγκη σε συνθήκες οικονομικής κρίσης να προτάξει το συνδικαλιστικό κίνημα άλλες μορφές διεκδίκησης που θα ενώνουν , θα συσπειρώνουν , θα δίνουν ελπίδα και προοπτική νίκης . Βασικός μας στόχος θα πρέπει να είναι η πλατιά συμμετοχή των εργαζομένων στη λήψη των αποφάσεων και φυσικά και στους αγώνες . Η οικονομική κρίση εξαθλιώνει μέρα με τη μέρα τα νοικοκυριά και δημιουργεί το εύφλεκτο υλικό για νέους αγώνες . Το σωματείο απευθύνετε σε όλους τους συναδέλφους , είτε είναι αόριστου χρόνου είτε συμβασιούχοι . Γιατί όλοι εμείς με την κοινή εργασία και προσπάθεια μας , είμαστε αυτοί που παράγουμε τα τελικά αποτελέσματα των εταιρειών . Γι αυτό τα συμφέροντα μας {καλύτεροι μισθοί , σταθερή δουλειά , ωράριο κλπ.} είναι κοινά και μόνο όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τα προασπίσουμε .
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες , δεν υπάρχει κανένας μεσσίας που θα υπερασπιστεί την θέση μας , για εμάς χωρίς εμάς . Σωματείο σημαίνει συμμετοχή – όχι ανάθεση της λύσης των προβλημάτων σε κάποιους <<ειδικούς>> . Σας καλούμε όλους να γραφτείτε μέλη για να δυναμώσει και να γίνει αποτελεσματική αυτή η προσπάθεια . Όλοι μαζί να προβληματιστούμε , να συζητήσουμε , να συσπειρωθούμε .
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ
Email: idiotikoi_ypalliloi@hotmail.com τηλ.6976066458,6944823318.


ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟN ΔΡΟΜΟ ΑΡΠΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑ… salamispress

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

salamispress ΣΑΛΑΜΙΝΑ - 26/3/09 - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔIΚΤYΟ

Επειδή η σιωπή μπορεί θεωρηθεί ενοχή, και όχι προσπάθεια αποφυγής επαναλήψεων, ζητάμε την κατανόησή σας, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε τις θέσεις μας, που είχαμε έγκαιρα δημοσιοποιήσει γιατί κάποιοι, που φαίνεται ότι έχουν κάνει στόχο την ΟΕΕΣΣ, δεν τις έχουν προσέξει. Έχουν αναρτηθεί ερωτήσεις για τις θέσεις της ΟΕΕΣΣ στο θέμα του αποκλεισμού του πορθμείου στο Πέραμα και την απουσία της από τις πρωτοβουλίες των δημάρχων της Σαλαμίνας. Οι θέσεις μας που δημοσιοποιήθηκαν και αναρτήθηκαν στις 11.3.2003 και 16.3.2009 στο salamispress.blog είναι:

ΣΑΛΑΜΙΝΑ - 11/3/09 - ∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Αποκλεισμός πορθμείου Περάματος

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας, μετά από αίτημά του, συνάντησε τον Δήμαρχο Περάματος κ. Γ. Γλύκα εχθές Τρίτη 10.3.09 με στόχο την συζήτηση του θέματος σχετικά με τον αναγγελθέντα αποκλεισμό του πορθμείου Περάματος από τον Δήμο Περάματος.
Στην συνάντηση αυτή το προεδρείο ενημερώθηκε αναλυτικά για τις θέσεις του Δήμου Περάματος και αντηλλάγησαν απόψεις τόσο όσον αφορά την διεκδίκηση όσο και την επιλογή του αποκλεισμού του πορθμείου σαν μέτρο πίεσης προς τον ΟΛΠ.
Στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας μας στις 11.3.09 έγινε ενημέρωση από το προεδρείο για το περιεχόμενο της συνάντησης με τον Δήμαρχο Περάματος κ. Γλύκα και στην συνέχεια μετά από ανταλλαγή απόψεων προβληματισμού
και καταλήξαμε στις πιο κάτω εκτιμήσεις. Η Ομοσπονδία μας, ομόφωνα συμπαρίσταται στην δίκαιη διεκδίκηση του Δήμου Περάματος, για να αποδίδεται σε εκείνον το τέλος που παρακρατείτε υπέρ του ΟΛΠ στα εισιτήρια του πορθμείου Περάματος ‐ Σαλαμίνας.
Θεωρεί ότι είναι άδικο ο Δήμος Περάματος που δέχεται την σημαντική περιβαλλοντική μόλυνση και κυκλοφοριακή συμφόρηση από την διέλευση των εκατομμυρίων αυτοκινήτων που διακινούνται ετησίως στο μοναδικό οδικό άξονα του Δήμου προς και από την Σαλαμίνα, να μην εισπράττει κανένα αντισταθμιστικό τέλος.
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Περάματος για αποκλεισμό πέντε ημερών, του πορθμείου στο Πέραμα, με το ενδεχόμενο παράτασής του, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την αδυναμία μετακίνησης χιλιάδων εργαζομένων και όχι μόνο, από και προς την Σαλαμίνα και με άμεσο κίνδυνο την οικονομική ασφυξία της ήδη δοκιμαζόμενης οικονομίας του νησιού. Θεωρούμε ότι η διάρκεια εφαρμογής του αποκλεισμού είναι ιδιαίτερα σκληρή και θα οδηγήσει σε μια αντιπαλότητα την κοινωνία του νησιού με την Δημοτική Αρχή του Περάματος γιατί καθιστά στόχο τους πολίτες που μετακινούνται και όχι την διοίκηση του ΟΛΠ που κωφεύει στο δίκαιο αίτημα του Περαματιώτικου λαού.
Καλούμε την διοίκηση του ΟΛΠ να εκτιμήσει την κατάσταση των εντάσεων που σίγουρα πρόκειται να επικρατήσουν το επόμενο διάστημα με αποκλειστικά υπεύθυνη την αδιάλλακτη στάση της και να προχωρήσει, στην απόδοση αυτού του τέλους στον
Δήμο Περάματος προκειμένου να ικανοποιηθεί το δίκαιο αυτό αίτημα της τοπικής κοινωνίας.
Καλούμε την Δημοτική αρχή Περάματος να επανεκτιμήσει την διάρκεια του αποκλεισμού, να τον μετατρέψει σε συμβολικό ολιγόωρο και από κοινού με την αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς φορείς της Σαλαμίνας να γίνει προγραμματισμός κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων με αποκλεισμό ευαίσθητων και σημαντικών τομέων λειτουργίας του ΟΛΠ, μέχρι να υποχρεωθεί και να ικανοποίηση το δίκαιο αίτημα του λαού του Περάματος και να αποδίδει πλέον στον Δήμο το τέλος που εισπράττει από το πορθμείο Περάματος – Σαλαμίνας.

ΣΑΛΑΜΙΝΑ - 16/3/09 - ΔΕΛΤΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΕΕΣΣ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΡΘΜΕΙΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες δεχόμαστε έντονα ερωτήματα γιατί δεν συμμετείχαμε στην επιτροπή Αυτοδιοίκησης και φορέων της Σαλαμίνας που επισκέφτηκε την Τετάρτη 11.3.09 τον Δήμαρχο Περάματος για το γνωστό θέμα του αποκλεισμού του πορθμείου.
Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους υπεύθυνα, ότι η ΟΕΕΣΣ δεν ενημερώθηκε και δεν προσκλήθηκε από κανένα για να συμμετάσχει στη συνάντηση αυτή.
Θεωρούμε ότι η απάντηση στα ερωτήματα αυτά μπορεί και πρέπει να δοθεί από τον Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Σοφρά, και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας το οποίο αποφάσισε στις 6.3.09 την συγκρότηση της επιτροπής.
Σίγουρα η ευθύνη δεν ανήκει στην ΟΕΕΣΣ. Περιμένουμε και εμείς μαζί με όλους αυτούς που μας ρωτούν να μάθουμε τον λόγο του αποκλεισμού μας από την επιτροπή αυτή.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τον διαχειριστή του Βlog για την εκ νέου ανάρτηση των θέσεών μας.
Θέλουμε να πληροφορήσουμε τους αναγνώστες σας ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://oeesalaminas.blogspot.com/ δημοσιεύονται οι θέσεις της ΟΕΕΣΣ.
Από το Γραφείο Τύπου της ΟΕΕΣΣ

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΛΑΣΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ‘ΧΕΙ ΟΡΙΑ... Ιωάννης Τσαβαρής Υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας

salamispress ΣΑΛΑΜΙΝΑ - 25/3/09
Προς άρσην κάθε παρεξηγήσεως κι επειδή τα σχόλια σας θα πρέπει να γίνονται επί πραγματικών γεγονότων, σας ενημερώνω τα εξής:

α) ΠΟΤΕ μέχρι ΣΗΜΕΡΑ δεν είχα ή δεν έχω κατηγορηθεί, ή μου είχε ή μου έχει ασκηθεί δίωξη από την Ελληνική δικαιοσύνη σε βαθμό ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ.

β) ΠΟΤΕ μέχρι ΣΗΜΕΡΑ, δεν είχα ή δεν έχω καταδικαστεί για οποιοδήποτε αδίκημα έστω και για 1 ημέρα, από την Ελληνική δικαιοσύνη.

γ) Δεν είχα και φυσικά δεν έχω καμία υπόθεση που να εκκρεμεί σε πειθαρχικό συμβούλιο ή στην Ελληνική δικαιοσύνη για υπηρεσιακούς λόγους.

δ) Στην υπόθεση εις την οποία αναφέρονται κάποιοι “ανώνυμοι”, είτε από άγνοια, είτα από παραπληροφόρηση, είτε από σκοπιμότητα, & η οποία θα εκδικάζετο στις 23-03-2009, έχω να σας ενημερώσω τα εξής:

- Τον Φεβρουάριο του 2004, ο Νομάρχης Πειραιά, μετά την από εισήγηση της Δ/σης Μεταφορών (στην οποία υπηρετώ ως υπάλληλος), εγκρίνει την λειτουργία συνεργείου αυτοκινήτων με την ειδικότητα φανοποιείου στην οδό Πρωτοπαπαδάκη 31 & Φλέμινγκ στον Δήμο Αγ.. Ι. Ρέντη, με εκμεταλλευτή τον κ. Τσακηράκη Δημήτριο.

- Την απόφαση αυτή του Νομάρχη Πειραιά, λίγους μήνες μετά, την προσβάλλει και τελικά την ακυρώνει ο Γ.Γ. της Περιφέρειας για λόγους “ενδεχόμενης ηχορύπανσης κατά την λειτουργία του συνεργείου”.

- Κατά της απόφασης του Γ.Γ. της Περιφέρειας, ο κ. Τσακηράκης Δημήτριος προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και το 2006 εκδίδεται η υπ’ αριθμ. 2703 απόφαση του ΣτΕ που αφενός μεν ακυρώνει την απόφαση του Γ.Γ.. της Περιφέρειας και επαναφέρει έτσι σε ισχύ την απόφαση του Νομάρχη Πειραιά, αφετέρου δικαιώνει απόλυτα την Διεύθυνση Μεταφορών για την ορθότητα της εισήγησης για την λειτουργία σου εν λόγω συνεργείου, το οποίο έκτοτε λειτουργεί νόμιμα έως σήμερα.

Το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι από το 2004 και με αφορμή την ακύρωση της απόφασης του Νομάρχη Πειραιά από τον Γ.Γ. της Περιφέρειας, ενεπλάκησαν στην υπόθεση οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης και χωρίς να περιμένουν την εξέλιξη της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, υπέβαλλαν μηνυτήρια αναφορά και στην εξέλιξη της η υπόθεση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μου ασκηθεί δίωξη από τον Εισαγγελέα Πειραιά σε βαθμό Πλημμελήματος, διότι κακώς εισηγήθηκα στον Νομάρχη Πειραιά την λειτουργία του συνεργείου!!!

Επειδή η υπόθεση είναι απόλυτα διαυγής, είμαι πεπεισμένος τόσο εγώ όσο και ο συνήγορός μου, γνωστός Σαλαμίνιος ποινικολόγος κ. Γιώργος Παπανικολάου, ότι αυτή θα έχει αίσιο τέλος στις 3/6/2009, στενοχωρώντας ενδεχομένως αυτούς που προσπάθησαν μετά την αποτυχημένη σωματική μου εξόντωση, την άλλη μια φορά ηθική μου σπίλωση.

Μετά τιμής
Γιάννης Τσαβαρής,Υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας , Τηλ: 6977 508 907


Υ.Γ. Όσο για την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, δεν ζητήθηκε από την δική μας πλευρά.

ΛΟΡΔΟΙ, ΚΟΝΤΕΣΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΔΩΝ

salamispress Γειά σας φίλοι και φίλες.
Με αφορμή τα γεγονότα στο πορθμείο και τα σχόλια που έγιναν τις τελευταίες μέρες στα θέματα που αναρτήθηκαν στο blog , θα ήθελα να πω και εγω δύο λόγια.
Είδα στους σχολιασμούς των θεμάτων πολλούς , μάλλον νέους , να έχουν μπουχτήσει απο τους τσακωμούς 7-8 παππούδων ή μπαρμπάδων , όπως τους αποκαλούν , που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η θεσούλα τους, πως να πάρουνε καμία μιζούλα, και άλλα τέτοια ωραία.
Μαζί και εγώ λοιπόν με αυτούς , μπούχτησα απο την μαγκιά σας παπούδια, μπούχτησα απο την ξεφτίλα σας να σκύβετε την τρυφερή μεσούλα σας, σε όποιον σας δίνει 50 και 100 ευρώ συνδρομή, στα κόμματα σας και στις εφημερίδες σας, ψευτοπολιτικάντηδες της πεντάρας και άνανδροι δημοσιογραφίσκοι.

Μπούχτησα απο το σκατό που τρέχει στους δρόμους του νησιού, γιατί κάποιοι Λόρδοι και κάποιες Κοντέσσες, θέλουν να προσωμοιάσουν το νησί μας με το Παρίσι του 17ου αιώνα, φορούν ακριβά αρώματα αλλά τα σκατά τους τα πετούν απο τα παράθυρα.

Μπούχτησα απο την απραξία. Όπου δεν υπάρχει μίζα, δεν γίνεται τίποτα.
Και όταν κάτι πάει να γίνει, πάλι η μίζα είναι το κυρίαρχο και οχι η επίλυση του προβλήματος.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
Ήρθε η ώρα αποτυχημένοι μπαρμπάδες να πάρετε τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Ο διαιτητής σας έδειξε κόκκινη κάρτα. ΑΠΟΒΑΛΕΣΤΕ.
Σας βαρεθήκαμε. Ας μπεί και κανένας νέος στην θέση σας, μπας και αλάξει κάτι.
Έστω και λίγο, αλλά κάτι να αλάξει.
Νέες ιδέες υπάρχουν.
Νέοι άνθρωποι με φοβερά προσόντα, υπάρχουν.
Ας τους αξιοποιήσουμε.
Ας ακούσουμε τις φωνές τους μέσα απο το blog αυτό, τις ιδέες τους.

Θέλουμε να διαβάζουμε ιδέες και προτάσεις , και οχι 7-8 μπαρμπάδες να τσακώνονται μεταξύ τους και να βρίζουν όποιον καταθέτει κάποια διαφορετική άποψη.

Αλλά όπως κάποιος φίλος έγραψε: ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ.
Ο ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΗΣ

25 Μαρτίου 1821, Ελευθερία η Θάνατος , η Σαλαμίνα Θυμάται .

salamispress Απομνημονεύματα Στρατηγού Μακρυγιάννη

«Εκεί που ΄φκιανα τις θέσεις στους Μύλους, ήρθε ο Ντερνύς να με ιδεί.
Μου λέγει:
Τι κάνεις αυτού; Αυτές οι θέσεις είναι αδύνατες·
τι πόλεμο θα κάνετε με τον Μπραΐμη αυτού;
Του λέγω:
Είναι αδύνατες οι θέσεις κι εμείς.
Όμως είναι δυνατός ο Θεός που μας προστατεύει,
και θα δείξουμε την τύχη μας σ΄ αυτές τις θέσεις τις αδύνατες.
Κι αν είμαστε ολίγοι στο πλήθος του Μπραΐμη, παρηγοριόμαστε μ΄ έναν τρόπο·
ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθε και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε.
Τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν.
Και όταν κάνουν αυτήνη την απόφαση, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν.
Η θέση όπου είμαστε σήμερα εδώ είναι τοιούτη.
Και θα ιδούμε την τύχη μας οι αδύνατοι με τους δυνατούς.»

salamispress Η δημοτική ποίηση βάζει στο στόμα του Κιουταχή τους παρακάτω στίχους
« Χωριά και κάμποι και βουνά και όλα τα μοναστήρια Διάβηκα ,
τα πάτησα και τά καμα όλα στάχτη,
Μα η Παναγιά της Κούλουρης , το Μέγα μοναστήρι ,
Οπούχει εξήντα σήμαντρα κι είκοσι τρεις καμπάνες με δεσποτάδες ιερείς με ψάλτες ενενήντα ,
Στέκεται και με πολεμά δεν φίνει να την πάρω ,
Δεκάξι φόρμους έκανα κι εικοσιενιά γιουρούσια .
Μα η φωτιά της μ’ έκαψε και φεύγω την αφήνω »

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

salamispress ΣΑΛΑΜΙΝΑ - 23/3/09 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ομοσπονδία Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας, καλεί τους κατοίκους της Σαλαμίνας και όχι μόνον να συμμετάσχουν το Σάββατο 28/3/09 στην ΩΡΑ της ΓΗΣ, σβήνοντας τα φώτα και κάθε ηλεκτρική συσκευή για μία ώρα από τις 8:30 έως 9:30 το βράδυ.

Έχουμε υποχρέωση να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να υποστηρίξουμε κάθε προσπάθεια που έχει σαν σκοπό την σωτηρία του περιβάλλοντος που τόσο βάναυσα θυσιάζεται κάθε στιγμή στο βωμό της δήθεν ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού.
Η ΩΡΑ της ΓΗΣ είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης.

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Νίκος Ράπτης... για το άνοιγμα της γραμμής Σαλαμίνας – Περάματος

salamispressΠορθμείο Σαλαμίνας – Περάματος: Σημαντική η μηνυτήρια αναφορά κατά του κ.Γλύκα που κατάθεσαν ο επικεφαλής της παράταξης Πρώτα η Σαλαμίνα κ. Νίκος Ράπτης και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Στάμος Μπακαούκας και Ισίδωρος Τσούτσουρας για το άνοιγμα της γραμμής .

Σημαντικότατη κρίθηκε από τα πλέον επίσημα και αρμόδια «χείλη» η μηνυτήρια αναφορά η οποία έγινε στις 21/3/09, πρωτεργάτης της οποίας ήταν ο Νίκος Ράπτης, για το παράνομο της ενέργειας αποκλεισμού του νησιού μας. Η μηνυτήρια αναφορά διαφοροποιείται σε δύο βασικότατα σημεία σε σχέση με τις ενέργειες του Δήμου,

1. Εγκαλεί για την ποινική δίωξη των δραστών και απευθύνεται προσωπικά κατά του κ.Γλύκα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μηνυτήρια αναφορά του Δήμου ήταν κατά αγνώστων και όχι επώνυμα κατά του Δημάρχου Περάματος.

2. Ζητάει από τον εισαγγελέα να ελεγχθούν πειθαρχικά και ποινικά οι Δικαστικές και Διοικητικές αρχές οι οποίες παρόλο που ήξεραν το παράνομο και καταχρηστικό χαρακτήρα της ενέργειας του αποκλεισμού του πορθμείου δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια.

Με θέση ευθύνης έναντι στο λαό του νησιού μας ο κ. Νίκος Ράπτης υποψήφιος δήμαρχος Σαλαμίνας και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι με την ενέργεια τους συνέβαλαν τα μέγιστα για τη λύση της πολιορκίας του νησιού.

Σαλαμίνα 23/3/09 Γραφείο τύπου του Συνδυασμού Πρώτα η Σαλαμίνα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ... δημοτικό σχολείο Παλουκίων Σαλαμίνας

salamispress Με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, το Δημοτικό Σχολείο Παλουκίων σας προσκαλεί τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009 και ώρα 19.00 μ.μ. στην αίθουσα Δημ. Μπόγρη του Δημαρχιακού Μεγάρου Σαλαμίνας, στην εκδήλωση που διοργανώνει, με θέμα:

ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ)
160 χρόνια από το θάνατό του


Ομιλητής: ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Συμμετέχει η χορωδία του Δημ. Σχολείου Παλουκίων. Διευθύνει η μουσικός κ. Ε. Νάννου.

Οι εκπαιδευτικοί
Η Δ/ντρια του Σχολείου Ελένη Γκανά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

salamispress Ο ΣΥΡΙΖΑ, στέκεται με όλες του τις δυνάμεις στο πλάι του Δήμου και των κατοίκων του Περάματος, που διεκδικούν το αυτονόητο, απέναντι στην αποικιοκρατική λογική και συμπεριφορά του Ο.Λ.Π. και στην αδιαφορία της κυβέρνησης.

Ο αγώνας αυτός, πρέπει να δικαιωθεί.

Θα πρέπει κυβέρνηση και Ο.Λ.Π., να σταματήσουν το κρυφτούλι και να ικανοποιήσουν τα χρόνια αιτήματα του λαού του Περάματος. Την ίδια στιγμή που χαρίζουν σημαντικό τμήμα της ακτογραμμής στην COSCO, για τη δημιουργία μιας ακόμη προβλήτας, κάτι που δεν πρέπει να επιτρέψουμε, διεκδικώντας την παραχώρηση του χώρου στο Δήμο, παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν πως η κατάσταση στο Πέραμα δεν πάει άλλο.

Το Πέραμα με ένα και μοναδικό δρόμο, αποτέλεσμα και αυτό της αδιαφορίας της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, εξυπηρετεί τη Σαλαμίνα και το Ναύσταθμο του Πολεμικού Ναυτικού, με 10 εκατομμύρια διελεύσεις αυτοκινήτων το χρόνο, με αποτέλεσμα τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση, χωρίς το παραμικρό όφελος για την πόλη του Περάματος.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, πρέπει να σταματήσει.
-Να αποδοθούν χωρίς καμία καθυστέρηση τα € 17.000.000 από αντιρρυπαντικά και δημοτικά τέλη, που ο Ο.Λ.Π. οφείλει από το 1996 έως σήμερα, στο Δήμο Περάματος

-Ο Δήμος Περάματος, να εισπράττει το τέλος εισιτηρίων, από το Πορθμείο των FERRY BOATS, τέλος που σήμερα εισπράττει ο Ο.Λ.Π. και που ανήκει στην πόλη του Περάματος, λόγω της σημαντικής επιβάρυνσης που δέχεται από την διέλευση εκατομμυρίων αυτοκινήτων και να κατασκευαστεί επιτέλους το δεύτερο οδικό δίκτυο, που θα δώσει ανάσα στην πόλη του Περάματος.

Διεκδικούμε ταυτόχρονα, τη μείωση της τιμής των εισιτήριων στο πορθμείο, που σήμερα είναι αναλογικά τα ακριβότερα σε όλη την Ελλάδα, χάρισμα στους πλοιοκτήτες και μια ακόμη δυσβάστακτη επιβάρυνση για τους εργαζόμενους, τους κατοίκους της Σαλαμίνας και των γύρω Δήμων.

Στεκόμαστε απέναντι στις πολιτικές, που βάζουν τα κέρδη πάνω από τις ανάγκες των ανθρώπων. Μαζί με τους κατοίκους, διεκδικούμε το μέλλον του Περάματος, τη ζωή για την πόλη.
23-03-2009 Το Γραφείο Τύπου

Αποκλείουν από σήμερα στις 8 το πρωί και για δύο εικοσιτετράωρα το τελωνείο στο Ν. Ικόνιο, ο Δήμος Περάματος με τη συμπαράσταση των δήμων Σαλαμίνας

salamispress Κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους που οδηγούν στο Πέραμα, λόγω του αποκλεισμού του τελωνείου στο Νέο Ικόνιο από το δήμο Περάματος με τη συμπαράσταση των δήμων Σαλαμίνας και Αμπελακίων.

Μετ' εμποδίων η κίνηση και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Δημοκρατίας καθώς και στην έξοδο του Σχιστού, στον κόμβο Σκλαβενίτη.
Οι δήμοι διαμαρτύρονται επειδή ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά αρνείται να παραχωρήσει στο Πέραμα το ειδικό τέλος που εισπράττει μέσω των εισιτηρίων του πορθμείου.

Επίσης ο ΟΛΠ προτίθεται να δημιουργήσει τρίτη προβλήτα στην περιοχή.
Σε ανάλογη κίνηση αναμένεται να προχωρήσουν και την Τρίτη.
Απο:skai.gr

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

22/3/09 21:07 ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΟΡΘΜΕΙΟ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ???

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΟΡΘΜΕΙΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΝΑ ΦΥΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ..
22/3/09 21:07
----------------------------------------------------------------
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΡΘΜΕΙΟΥ
Ο Δήμος Περάματος, συνεχίζει τις δυναμικές κινητοποιήσεις, συνεχίζοντας τον αποκλεισμό του Πορθμείου Περάματος ανά τακτά χρονικά διαστήματα και με κατάληψη των εκδοτηρίων, μη επιτρέποντας από τον ΟΛΠ να κερδίσει άλλο από το Πέραμα, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων προς τη Σαλαμίνα. Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται με τον αποκλεισμό του Τελωνείου στο Ν. Ικόνιο την Δευτέρα 23/03/09 και την Τρίτη 24/03/09.
----------------------------------------------------------------
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 22/03/09: ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΣΤΟ Ν.ΙΚΟΝΙΟ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ & ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ.
Στον αποκλεισμό του Τελωνείου στο Ν. Ικόνιο Δευτέρα 23/03/09 και Τρίτη 24/03/09, προχωράει ο Δήμος Περάματος, με την συμπαράσταση των Δήμων Σαλαμίνας και Αμπελακίων. Συνεχίζοντας δυναμικά τον αγώνα ενάντια στις αποικιοκρατικές λογικές του ΟΛΠ και της Κεντρικής Διοίκησης, που επιβαρύνουν το Πέραμα, με την διέλευση εκατομμυρίων αυτοκινήτων από ένα και μοναδικό δρόμο...
----------------------------------------------------------------

Xαίρομαι που οι πολιτικοί μας άρχοντες αποφάσισαν να χαλάσουν το πρωινο του δικού τους Σαββάτου για τη δική μας διευκόλυνση...

salamispress Ο/Η Ανώνυμος είπε... 21/3/09 12:18
χαίρομαι που οι πολιτικόί μας άρχοντες αποφάσισαν να χαλάσουν το πρωινο του δικού τους Σαββάτου για τη δική μας διευκόλυνση...Μπράβο...Και μην αρχίσετε πάλι να τσακώνεστε σαν τα κοκόρια γιατί θα σταματήσω να μπαίνω στο ρημαδο-μπλόγκ χαζο παπούδων. Δέκα μέρες τώρα τσακώνονται 5 - 10 άνθρωποι και η ουσία έχει παραχωρήσει τη θέση της σε Νάνους, Τζάβα Μάγκες, και μη Σόφρονες. Αν κάποιος γράψει κάτι ουσιαστικό που έχει σχέση με το ίδιο το νησί και τη βελτίωσή του,πρωτοβουλίες των νέων (αναδάσωση στους μύλους), Wi-fi από το δήμο προς εμάς τους νέους δημότες και αυριανούς ψηφοφόρους σας , ως δια μαγείας κανείς δεν απαντά και δεν παίρνει θέση. Να τελικά γιατί σας καίμε. Γιατί για το μόνο που καίγεται η γενιά σας είναι για τις δικές της μίζερες και υπό συνταξιοδότηση επιδιώξεις.Παρατήστε τα ρε γαμωτο...Φαίνεται καθαρα ότι κανείς σας δεν ενδιαφέρεται για το περιβάλλον που θα μας παραδώσει, αλλά για την εξουσιούλα του με χρήση πιασάρικων θεμάτων.Στο Δημοτικό Συμβούλιο μου φανήκατε όλοι τόσο κωμικοί που τόνιζατε όμως τη δική μας τραγική προοπτική. Άνθρωποι χωρίς όραμα, συντηρητικοί και προιόντα κομματικών μηχανισμών.Ούτε μια πρόταση επί της ουσίας, ούτε μια ανιδιοτελής πολιτική βρήκαν θέση στη γυάλα σας. Ειδικά ο Μπαρμπα Μακρής μες στο άνθος της ηλικίας του μας κούφανε. Τι τραβάμε ρε γαμώτο...Μας πρήξατε ρε....Και αν λέω μα...ιες, να δω ποιος θα μπει στον κόπο να μου απαντήσει. Άλλωστε τι έχει να κερδίσει από τη δική μου ύπαρξη; Παίζεται αν θα ψηφίσω στις δημοτικές. Αλλά αν συνεχίσετε έτσι να ξέρετε ότι : Τα όμορφα Δημαρχεία, όμορφα καίγονται...'Ισως τώρα που επιτρέπεται και καυση των νεκρών να κάψουμε τις νεκρές σας ιδέες, τη νεκρή πολιτική σας υπόσταση... Νέοι του νησιού ...ξεσηκωθείτε...Δε μπορεί μπορεί πέντε μπαρμπαδάκια και πέντε κομπλεξικοί να διαχειριστούν το μέλλον μας... ουστ....
Ο/Η Ανώνυμος ... 21/3/09 12:18

Η Κινηματογραφική Λέσχη Σαλαμίνας σας προσκαλεί σε Λογοτεχνική Βραδιά αφιερωμένη στο συγγραφέα Ανδρέα Μήτσου

salamispressΟμιλητές:
Παύλος Τσάκωνας (Διευθυντής 1ου Λυκείου Σαλαμίνας), Λάμπρος Ασημακόπουλος (Διευθυντής Λυκείου Αμπελακίων)
ο συγγραφέας Ανδρέας Μήτσου
Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Μαυρίδης, Καίτη Ροβήρου, Παναγιώτης Παπασωτηρίου, Δημήτρης Τζάνος

Συντονίζει: η Κορίνα Φαρμακόρη (Φιλόλογος)
Δημαρχείο Αμπελακίων, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου τη Κυριακή 22 Μαρτίου 2009 και ώρα 19:00


Λίγα λόγια για το Συγγραφέα:
Γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1950. Σπούδασε αγγλική φιλολογία και ελληνική φιλολογία - φιλοσοφία - κοινωνιολογία (εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα: καθημερινότητα και λογοτεχνία).Έχουν εκδοθεί επτά βιβλία του (έξι συλλογές διηγημάτων και ένα μυθιστόρημα). Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής και υπεύθυνος ύλης του εκπαιδευτικού περιοδικού "Νεοελληνική Παιδεία" εκδιδόμενου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και μέλος της επιτροπής κρατικών βραβείων του Υπουργείου Πολιτισμού. Έχει δημοσιεύσει κείμενα δοκιμιακού λόγου καθώς και κριτική λογοτεχνίας στις εφημερίδες "Το Βήμα", "Εξουσία", "Καθημερινή" και στα περιοδικά "Αντί", "Ίνδικτος", "Διαβάζω", "Ελίτροχος". Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.Διηγήματα του έχουν μεταφραστεί σε αγγλικά, γερμανικά και ολλανδικά, καθώς και το μυθιστόρημα του Τα ανίσχυρα ψεύδη του Ορέστη Χαλκιόπουλου στα αγγλικά, το οποίο τιμήθηκε με το Κρατικό Λογοτεχνικό Βραβείο μυθιστορήματος 1996.

salamispressΒραβείο Αναγνωστών 2007
Τον «κύριο Επισκοπάκη» του Ανδρέα Μήτσου επέλεξε φέτος το κοινό με την ψήφο του και τον έχρισε νικητή του «Βραβείου Αναγνωστών 2007». Ένα βιβλίο που κέρδισε τους κριτικούς όταν κυκλοφόρησε και γοήτευσε τους αναγνώστες του.
«Με εξέπληξε ευχάριστα το γεγονός πως ένα βιβλίο, του οποίου οι αρετές επισημάνθηκαν από την κριτική, τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών. Ευχαριστώ το ΕΚΕΒΙ, την επιτροπή που πρότεινε τον Κύριο Επισκοπάκη και όσους τον ψήφισαν», είπε ο φετινός νικητής του Βραβείου κ. Ανδρέας Μήτσου, που έχει ήδη τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 1996 και με το Βραβείο Γραμμάτων Κώστα Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών το 2002.
Περισσότεροι από 3.000 αναγνώστες ψήφισαν (μόνο μέσω sms φέτος) ενώ καταμετρήθηκαν 2.655 έγκυρες ψήφοι για τα δέκα ελληνικά μυθιστορήματα της shortlist.
Απο: klesalaminas.blogspot.com

Bacillus Magazine... Για τον αποκλεισμό του πορθμείου Σαλαμίνας – Περάματος

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΕΡΑΜΑΤΙΩΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΜΗΡΟΙ
Εμείς, σκόρπια άτομα, πολίτες που μεγαλώσαμε, ζήσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε στο νησί της Σαλαμίνας αποφασίζουμε, εν πλήρη συνειδήσει, να σταθούμε αλληλέγγυοι στον δυναμικό αγώνα των ριζοσπαστικών κατοίκων του Περάματος περί αποκλεισμού της πορθμιακής γραμμής Πέραμα/Σαλαμίνα και να κάνουμε οτι περνάει απ' το χέρι μας ώστε να τον εντείνουμε.

Εμείς, που έχουμε βιώσει επί σειρά δεκαετιών τον οικονομικό και ψυχολογικό εκβιασμό από την αδίστακτη κάστα των πλοιοκτητών του νησιού, θεωρούμε χρέος μας να υποστηρίξουμε την προσπάθεια αυτή ελπίζοντας ταυτόχρονα πως θα αποτελέσει την έναρξη μιας ευρύτερης πολεμικής που θα στρέφεται ενάντια σε αυτούς τους συσσωρευτές ανεξέλεγκτου πλούτου. Σε αυτούς που κρατούν τους ντόπιους όμηρους, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους για εργασία, σπουδές, κοινωνικές επαφές κ.α.

Ο αγώνας τους μας αφορά, γιατί παρόλο που η όλη κινητοποίηση προήλθε από δημοτικές παρατάξεις, έχει τη δυναμική να τις ξεπεράσει, να πάρει μια αντι-ιεραρχική μορφή και τελικά να ενώσει κι όχι να χωρίσει τους εκμεταλλευόμενους κατοίκους των δύο πλευρών (Σαλαμίνα - Πέραμα) ώστε και τελικά οι κάτοικοι, συνειδητοποιημένοι πια, να στραφούν ενάντια στους πραγματικά εκμεταλλευτές τους.

Ουσιαστικά, λοιπόν, μιλάμε για έναν αγώνα ταξικό και ταυτόχρονα ακηδεμόνευτο. Τα παραδείγματα είναι επιβεβαιωτικά των απόψεων μας:
- Ποιός αρνείται το γεγονός ότι το ίδιο το κράτος με τις εκάστοτε υπουργικές αποφάσεις έχουν χαρίσει στους πλοικτήτες απλόχερα προνόμια φοροαπαλλαγών καθώς και το γεγονός πως με διάφορα τεχνάσματα και πεσκέσια επιβάλλουν τις απανωτές αυξήσεις στις τιμές των ναύλων; ( τα μηνιαία έξοδα μετακίνησης ι.χ ενός εργαζόμενου φτάνουν τα 300Ευρώ)
-Ποιός αρνείται το γεγονός του δούναι και λαβείν μεταξύ κρατικών υπαλλήλων (εφοριακών, λιμενικών, αστυνομικών, και άλλων διοικητικών υπαλλήλων) παρέχοντάς τους ελεύθερη και δωρεάν επιβίβαση;
-Ποιός αρνείται το γεγονός πως οι πλοιοκτήτες πρόθυμα κάνουν παραχωρήσεις και ειδικές ρυθμίσεις σε επιχειρηματίες (βλέπε τιμολογικό καθεστώς για μεταφορά υλικών από το νταμάρι στο Μπατσί) ενώ στο λαό της Σαλαμίνας αρνούνται πεισματικά να εκδόσουν έστω και μια ελάχιστη εκπτωτική μηνιαία κάρτα;

Δηλωτική κατάσταση του πλέγματος εξουσίας στο οποίο εμπλέκεται ερήμην μας η θεωρούμενη ελίτ του νησιού, αποτελεί η θεατρινίστικη και δουλική υποστήριξη των δύο δημάρχων προς τα συμφέροντα των κοινοπραξιών. Η απόπειρά τους να σπάσουν τον αποκλεισμό του πορθμείου υποδηλώνει, πέρα απ' τα άλλα, μία ασέβεια προς το πρόσωπο των Περαματιωτών και έναν χυδαίο τοπικισμό ψηφοθηρικού τύπου που δεν μας εκφράζει.

Στην πρόφαση και στο προσωπείο του αγανακτισμένου και ταλαιπωρημένου πολίτη απαντάμε πως δεν είμαστε όμηροι των Περαματιωτών αλλά όμηροι των αφεντικών.
Όσο τολμηρό κι αν ακούγεται, ήρθε η ώρα να ανοίξει σε πρώτο επίπεδο ένα πλαίσιο διαλόγου περί της δημιουργίας μιας ναυτιλιακής εταιρίας λαϊκής βάσης, στην οποία μέτοχοι θα είναι οι ίδιοι οι ντόπιοι Σαλαμίνιοι και Περαματιώτες, ισότιμα και αντιεραρχικά. Σκοπός του εγχειρήματος δε θα αποτελεί η επιδίωξη του κέρδους αλλά η αδιαμεσολάβητη ικανοποίηση της πάγιας ανάγκης για μεταφορά των νησιωτών προς το κέντρο και το αντίθετο. Θεωρούμε πως η πρωτοβουλία αυτή θα αποτελέσει ένα μάθημα αυτοοργάνωσης και αυτοθέσμισης μιας κοινωνίας που θέλει να λέγεται ελεύθερη κι οργανωμένη.... Εμείς
Απο: periodikobakilos.blogspot.com

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ” ΚΑΤΣΟΥΛΙ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ” ΚΑΤΣΟΥΛΙ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΤΗΛ.4641030 FAX 4641037-e-mail voukas@ath.forthnet.gr

Προς τον
ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, κ. ΓΙΑΝΝΗ ΓΛΥΚΑ , Σαλαμίνα 20-3-2009
Κύριε Δήμαρχε
Πριν από μερικές μέρες στείλατε προς τον Σύλλογο μας με FAX την από 10-3-09 επιστολή σας, με την οποία μας ζητάτε την συμπαράσταση-κατανόηση μας,στα δίκαια αιτήματα σας, τα οποία αναφέρετε στη αρχή της επιστολής σας.
Δηλαδή μας περιγράφετε ότι ο Δήμος σας έχει χρέη 38.750.000 ευρώ.
Μας επισημαίνετε ότι από τον μοναδικό δρόμο της πόλης σας διέρχονται ,με κατεύθυνση το Πορθμείο Περάματος –Σαλαμίνας, ετησίως τουλάχιστον 10.000.000 αυτοκίνητα, με συνέπεια να δημιουργούνται αφόρητες καταστάσεις για τους πολίτες του Περάματος, λόγω της περιβαλλοντικής μόλυνσης και της κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Ακόμη μας επισημαίνετε ότι ουδέν ανταποδοτικό όφελος έχετε από αυτό το πρόβλημα που ταλανίζει για δεκαετίες την πόλη σας.
Αναφέρετε ότι ο ΟΛΠ ,που διαρκώς επεκτείνεται αυθαίρετα και ασφυκτικά,έχει περικυκλώσει και στραγγαλίσει την πόλη του Περάματος, αφαιρώντας πολύτιμο και ζωτικό χώρο από το Πέραμα, αποκλείοντας την πρόσβαση των κατοίκων στην θάλασσα, ουδέποτε έχει καταβάλλει ως οφείλει, αντισταθμιστικά και αντιρρυπαντικά τέλη στην πόλη σας.
Ετσι λοιπόν αποφασίσατε τον αποκλεισμό του Πορθμείου Περάματος –Σαλαμίνας από τις 20-3-09,διεκδικώντας για τον Δήμο Περάματος, το Τέλος που εισπράττει ο ΟΛΠ από το Πορθμείο, αντιλαμβανόμενος ότι αυτή η διεκδίκηση σας θα δημιουργήσει μεγάλα και σοβαρά προβλήματα.

Κύριε Δήμαρχε
Μπορεί τα αιτήματα σας να είναι δίκαια και να έχετε την συμπαράσταση μας, όχι όμως και την κατανόηση μας για την μορφή της διεκδίκησης που επιλέξατε,διότι δεν μπορείτε να αποκλείσετε ένα ολόκληρο νησί, την Σαλαμίνα και να ταλαιπωρείτε τους κατοίκους της για οικονομικά οφέλη σας.Τα χρέη του κάθε Δήμου είναι εσωτερικό του πρόβλημα. Οσο δίκιο και να έχετε το χάνετε και φέρνετε τον
κόσμο της Σαλαμίνας, αλλά και του Περάματος, εναντίον σας. Δηλαδή όποιος Δήμος έχει χρέη κλείνει τους δρόμους με απορριματοφόρα?

-2- Γιατί Κύριε Δήμαρχε δεν επιλέξατε ένα αγώνα εναντίον του ΟΛΠ και γιατί δεν τον κάνατε πρίν από μερικά χρόνια?
Το γεγονός ότι το Πέραμα διαθέτει ένα και μ ο ν α δ ι κ ό δρόμο, εδώ και δεκαετίες, πράγμα που ταλαιπωρεί και τους διερχόμενους κατοίκους της Σαλαμίνας ,με τα συχνά μποτιλιαρίσματα των αυτοκινήτων, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, με τα διπλοπαρκαρίσματα, είναι ευθύνη του Δήμου σας, που επέτρεψε την άναρχη δόμηση μέχρι την κορυφή του βουνού,με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ασθενείς που μεταφέρονται με τα ασθενοφόρα..
Επίσης είναι ευθύνη του Δήμου σας που επέτρεψε τον αποκλεισμό των παραλιών,που κάποτε όλοι χαιρόμαστε στο Πέραμα, τόσο από την ΝΕΖ ,όσο και από τον ΟΛΠ,ιδιαίτερα όμως από τις Εταιρίες Καυσίμων, τα γνωστά “Καζάνια του Θανάτου”,από τα οποία κινδυνεύουμε όλοι στην ευρύτερη περιοχή. Πρόσφατα επιχειρήσατε να τα “διώξετε”, με την συγκέντρωση υπογραφών σε “δημοψήφισμα”, χωρίς να δώσετε κάποια αγωνιστική συνέχεια. Γιατί δεν αποκλείσατε τα Καζάνια που παραμένουν περήφανα στην πόλη σας?
Επομένως το περιβάλλον δεν μολύνεται μόνο από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, αλλά κυρίως από τις παραπάνω ,καθώς και άλλες, εστίες μόλυνσης που έχετε ανεχθεί.
Νομίζουμε λοιπόν ότι “όψιμα” αποφασίσατε να “επαναστατήσετε” είτε με αποκλεισμό σε βάρος κυρίως των Σαλαμινίων και των επισκεπτών του νησιού, είτε με συναυλίες που διοργανώνετε.
Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι επιδιώκετε να καταστήσετε τον μοναδικό σας δρόμο που διασχίζουν τα 10 εκ. αυτοκίνητα, ως την “ Νέα Αττική Οδό”, που θα εισπράττει “διόδια” φαινομενικά μέσω του ΟΛΠ ,στην πραγματικότητα όμως θα τα πληρώνουν οι διερχόμενοι οδηγοί, στους οποίους θα μετακυλισθεί το Τέλος που διεκδικείτε ,σε βάρος του ήδη πανάκριβου κομίστρου που έχει επιβάλλει η Κοινοπραξία με την ανοχή του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Ζητούμε Κύριε Δήμαρχε να ανακαλέσετε αμέσως την απόφαση σας και να άρετε τον αποκλεισμό του Πορθμείου ,αποκαθιστώντας την απρόσκοπτη διακίνηση μας, αντί να δηλώνετε προκλητικά ότι η Σαλαμίνα έχει και άλλη εναλλακτική διέξοδο από το Πορθμείο της Φανερωμένης.
Εάν στο μέλλον αποφασίσετε άλλης μορφής αγωνιστικές κινητοποιήσεις, είτε προς τον ΟΛΠ,είτε προς τις Εταιρίες Καυσίμων,είτε προς τις μονοπωλιακές Κοινοπραξίες Ο/Γ ,τότε θα μας έχετε συμπαραστάτες.

-3- Στον σημερινό όμως αποκλεισμό του Πορθμείου Περάματος-Σαλαμίνας θα είμαστε στην απέναντι όχθη ,μαζί με τους Δήμους του νησιού, μαζί με την Ο.Ε.Ε.Σ.Σ. και τους κατοίκους-μέλη του Συλλόγου μας και δεν θα μας χωρίζει μόνο η θάλασσα ,που ενώνει την Σαλαμίνα με το Πέραμα.

Με εκτίμηση , Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γιάννης Βούκας
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Λάμπρος Μπουλιόγλου

Εναρξη νεου ιστιολογιου AG.ATHANASIOS Aianteioy

Αγαπητοι φιλοι,ο συλλογος μας συνεχιζοντας την προσπαθεια του για την αναδειξη και επιλυση των προβληματων της περιοχης μας, εφτιαξε το δικο του χωρο στο δυκτιο. θα θελαμε να βοηθησετε οσο ειναι δυνατο, να ακουγονται τα θεματα και οι προβληματισμοι μας.
Απο: ag.athanasios_aianteiou@yahoo.gr

http://agathanasiosaianteiou.blogspot.com/

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΖΗΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ

salamispress ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ
Με αφορμή τη δίκαιη διαμαρτυρία των Πολιτών και του Δημάρχου Περάματος, με τον αποκλεισμό του Πορθμείου του Περάματος, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά η μέγιστη ανάγκη για την αποκατάσταση της προβλήτας της Φανερωμένης.

Σύμφωνα με τη Βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Δήμητρα Αράπογλου, ο αποκλεισμός του Πορθμείου του Περάματος αποτέλεσε την αφορμή για πλήθος διαμαρτυριών των κατοίκων και επισκεπτών της Σαλαμίνας. Με δεδομένη την υψηλή επικινδυνότητα λόγω των καταστροφών και τη λειτουργική αδυναμία της προβλήτας της Φανερωμένης να εξυπηρετήσει το μεγάλο κύμα των διερχόμενων οχημάτων και των επιβατών, «ΦΑΝΕΡΩΝΕΤΑΙ» η αναποτελεσματικότητα και η έλλειψη διορατικότητας των Πολιτειακών Αρχών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η δικαιολογημένη κινητοποίηση της Κοινωνίας του Περάματος για τη διεκδίκηση των ανταποδοτικών οφελών από τη χρήση του Πορθμείου, προκάλεσε αναστάτωση και «αλαλούμ» και υπογραμμίζει τη σημασία της αποκατάστασης και ανάπλασης του έτερου διαύλου (Φανερωμένη) προς το νησί της Σαλαμίνας, ώστε να μη διακυβεύεται η πολιτική προστασία.

Είναι πλέον ανειλημμένη η υποχρέωση του Υπουργού Ε.Ν.Α.Ν.Π. να εκκινήσει τις διαδικασίες αποκατάστασης της προβλήτας της Φανερωμένης προχωρώντας στην υλοποίηση των υποσχέσεων του, που εδώ και ένα χρόνο «αραχνιάζουν» στα συρτάρια.

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Ενημέρωση απο το πορθμείο Περάματος

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΤΟ ΠΟΡΘΜΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ
ΩΡΑ 5:12 Μ.Μ. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ F/B
21/3/09 17:13
-----------------------------------------------------------------
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΤΟ F/B EINAI ΓΕΜΑΤΟ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΛΟΓΟ.ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ.
21/3/09 18:00
-----------------------------------------------------------------
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΙΣ 6:00 ΤΟ ΠΡΩΤΟ F/B META ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ.ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
21/3/09 18:07
-----------------------------------------------------------------
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΤΟ ΠΟΡΘΜΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΩΡΑ 7:12 Μ.Μ. ΠΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΧΑΡΗ Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ.
21/3/09 21:20

Ενημέρωση για τον αποκλεισμό του πορθμείου Σαλαμίνας – Περάματος

salamispress 21/3/2009 στης 4:42μμ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι Δήμαρχοι Σαλαμίνας και Αμπελακίων κ.κ. Σπυρίδων Σοφράς και Μάριος Τραυλός έκαναν, από την ημέρα που γνωστοποιήθηκε η απόφαση του Δήμου Περάματος για αποκλεισμό του πορθμείου Σαλαμίνας – Περάματος, κάθε δυνατή και νόμιμη ενέργεια ώστε να τον αποτρέψουν.

Χρησιμοποίησαν όλα τα δέοντα και ένδικα μέσα και ήρθαν πολλές φορές σε επικοινωνία με το Δήμαρχο Περάματος επισημαίνοντάς του την αδικία που γίνεται σε βάρος του λαού της Σαλαμίνας.

Δυστυχώς ο Δήμος Περάματος αγνόησε κάθε προσπάθεια που κατέβαλαν οι Δήμαρχοι της Σαλαμίνας και προχώρησε στον αποκλεισμό.

Μετά από τη στάση αυτή του Δημάρχου Περάματος οι Δήμαρχοι Σαλαμίνας και Αμπελακίων προασπιζόμενοι τα συμφέροντα της Σαλαμίνας κάλεσαν σήμερα τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων και πολλούς δημότες τους να συμμετάσχουν σε δυναμική κινητοποίηση στο χώρο των εκδοτηρίων Περάματος, όπου γινόταν ο αποκλεισμός, και στον οποίο συμμετείχαν τρία απορριμματοφόρα του Δήμου Περάματος και μια ελάχιστη μειοψηφία δημοτών του (30-50 άτομα).

Μετά την αρχική ένταση που επικράτησε στον παραπάνω χώρο έγινε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν:

Οι Δήμαρχοι Σαλαμίνας και Αμπελακίων.

Ο Δήμαρχος Περάματος με μέλη του Δημ. Συμβουλίου.

Οι Βουλευτές της Β΄Πειραιά Γρ. Νιώτης, Γ. Διαμαντίδης και Δημ. Λιτζέρης.

Ο προϊστάμενος της Λιμενικής Αστυνομίας Πειραιά και εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου Περάματος

Οι Αντιδήμαρχοι Σαλαμίνας κ. Κ. Αγαπίου, Ν. Κουτσούκος, Δ. Καλογήρου και Αμπελακίων κ. Σ. Παπαδημητρίου και Στ. Ραφτόπουλος.

Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Παναγιώτης Βουδούρης.

Οι επικεφαλείς των παρατάξεων της μειοψηφίας Σαλαμίνας και Αμπελακίων κ.κ. Αθαν. Μακρής, Νικ. Ράπτης και Στέλιος Γκίνης.

Η σύσκεψη είχε αίσιο αποτέλεσμα αφού σ’ αυτήν αποφασίστηκε:
1. Ο Δήμος Περάματος να άρει τον αποκλεισμό του πορθμείου σήματρα και ώρα 17.00, οπότε και θα είναι ελεύθερη η διέλευση των οχημάτων, και να προχωρήσει από τη Δευτέρα 23/3/2009 στον αποκλεισμό των εγκαταστάσεων του ΟΛΠ στο Ικόνιο.
2. Στον αγώνα αυτόν να έχει την αμέριστη συμπαράσταση των Δήμων Σαλαμίνας και Αμπελακίων.
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σαλαμίνας

Τέλος ο Αποκλεισμός από σήμερα το απόγευμα στις 5:00 μ.μ

Επιτέλους! Απέδωσαν οι διαμαρτυρίες των Δημ. Συμβουλίων Σαλαμίνας και Αμπελακίων μαζί με τους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου και του Εργατικού Κέντρου, που σήμερα το πρωί μετέβησαν στο Πέραμα.
Από σήμερα το απόγευμα στις 5:00 μ.μ άρετε ο αποκλεισμός του πορθμείου και το επιβατικό κοινό θα μετακινήτε χωρίς κανένα πρόβλημα.
Ο Δήμος Περάματος υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του αλλά με άλλους τρόπους διαμαρτυρίας.
Aπό:salamina-press.blogspot.com

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ στην Σαλαμίνα… ο Δήμαρχος Περάματος και τα μέλοι του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος !!!

Ο λαός της Σαλαμίνας στέλνει μήνυμα στους Δημάρχους της Σαλαμίνας στους Συλλόγους της Σαλαμίνας τοπικούς φορείς και τοπικά γραφεία κωμάτων .

Θεωρούμε τον Δήμαρχο Περάματος και το παρών Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΆΣΧΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ !!!!

Στέλνουμε και μήνυμα στους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ μας και ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ , που είσαστε κύριοι τώρα που σας χρειαζόμαστε !!!
Οι Κουλουριότες κύριοι έχουν καλή μνήμη και τιμούν αλλά και τιμωρούν .

Σημερινά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο
  • Ρίμα για χρήμα ...korydallos.blogspot.com

  • Τα φορτηγά ήταν περισσότερα από τους "διαμαρτυρόμενους" ...korydallos.blogspot.com

  • ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Ο/Η Γραφείο Τύπου είπε...
    ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Σήμερα Σάββατο και ώρα 11.00 τα μέλη των Δημ. Συμβουλίων Σαλαμίνας και Αμπελακίων μαζί με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου και του Εργατικού Κέντρου αναχωρούν από Παλούκια για Πέραμα για να διαμαρτυρηθούν για τον αποκλεισμό του πορθμείου.
    Θα ακολουθήσει ενημέρωση για τα αποτελέσματα.

    Από το Γραφείο Τύπου

    Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

    Ενημέρωση από Δήμο Σαλαμίνας για τον αποκλεισμό του πορθμείου Σαλαμίνας – Περάματος

    salamispress ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τον αποκλεισμό του πορθμείου Σαλαμίνας – Περάματος έγιναν από το Δήμο Σαλαμίνας οι παρακάτω ενέργειες:

    * Την Πέμπτη 19/3/2009, και σε συνεργασία με το Δήμο Αμπελακίων, κατατέθηκε στον Εισαγγελέα Πειραιά αίτημα τη λήψη των απαραίτητων μέτρων ώστε να διατηρηθεί το πορθμείο ανοιχτό. Ζήτησαν επίσης την παρέμβαση του Λιμεναρχείου Περάματος ώστε να μην διακοπεί η συγκοινωνία.
    * Την Παρασκευή 20/3/2009 και αμέσως μετά την έναρξη του αποκλεισμού του πορθμείου κατατέθηκε από τους Δήμους Σαλαμίνας και Αμπελακίων μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Δήμου Περάματος.
    * Σε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Σπ. Σοφρά με το Δήμαρχο Περάματος κ. Γ. Γλύκα τού επισημάνθηκε ότι είναι άδικο να προσπαθεί να επιλύσει τις διαφορές του με τον ΟΛΠ εις βάρος των Σαλαμίνίων και μόνο χωρίς καμία επιβάρυνση ή ενόχληση των κατοίκων του Περάματος.
    * Οι Δήμαρχοι Σαλαμίνας και Αμπελακίων ζήτησαν την παρέμβαση των Βουλευτών καθώς και του τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ, υψηλόβαθμα στελέχη του οποίου είχαν συνάντηση με το Δήμαρχο Περάματος και αφού του εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στα αιτήματα του Δήμου, του ζήτησαν να αναθεωρήσει τη μορφή αγώνα που έχει επιλέξει ώστε να μην αποβαίνει αυτός σε βάρος Σαλαμινίων και μόνο.

    Οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών συνεχίζονταν μέχρι αργά τη νύχτα και αναμένονται εξελίξεις.
    Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σαλαμίνας

    Αποφασίζει και διατάζει ο Δήμαρχος του Περάματος

    salamispress Το πότε θα λειτουργήσει το δεύτερο σε κίνηση λιμάνι της Ελλάδος , δεν το αποφασίζει η κυβέρνηση της χώρας αλλά ο Δήμαρχος του Περάματος ο Αδολφος Γλυκας .

    Στο έλεος του κάθε φασίστα τοπικού άρχοντα βρίσκετε η νήσος Σαλαμίνα, που με φασιστικό τρόπο κανονίζει το πώς και πότε θα περάσουν απέναντι στην Αττική οι χιλιάδες εργαζόμενοι ,άρρωστοι , φοιτητές , στρατιώτες και ναύτες και θα μας κάνει τη χάρη να μας αφήσει να περάσουμε απέναντι μόνο για την γιορτή της 25 ΜΑΡΤΙΟΥ και μετά θα πρέπει να παίρνουμε άδεια από το ναζιστικό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περάματος .

    Παρακαλώ να μας ενημερώσετε πότε θα περάσετε απέναντι για τα απαραίτητα νούμερα τατουάζ στα χέρια μας , my furer Γλυκα .

    Το κράτος της Ελλάδος που βρίσκετε ; πότε θα μας ελευθερώσει από την ναζιστική δημοτική αρχή του περάματος , κάντε γρήγορα κύριοι , γιατί όπως οι παππούδες μας έδωσαν μάχες στην Ακρόπολη στο Ελαιώνα και στο Φάληρο ενάντια των Τούρκων και ελευθέρωσαν την Αττική , θα δώσουμε και εμείς οι νεότεροι Κουλουριοτες μαχι με τον νέο αυτό κατακτητή που λέγετε Αδολφος Γλυκας .

    Σημερινά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο
  • Τα φορτηγά ήταν περισσότερα από τους "διαμαρτυρόμενους" ...korydallos.blogspot.com

  • Κλείνει ο δήμος Περάματος το πορθμείο της Σαλαμίνας ... Ημερησία

  • Κλειστό το πορθμείο για τα οχήματα ... Έθνος

  • Σε αποκλεισμό του πορθμείου προχωρεί ο Δήμος Περάματος ... Nαυτεμπορικη

  • Έκλεισαν το πορθμείο στο Πέραμα ... MegaTV

  • Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

    γλύκα, γλύκα . . . καθε Μαρτι αποκλεισμός του πορθμείου Σαλαμίνα - Πέραμα

    salamispress Πέρσι στις 6/3/08 απαιτούσε ο κ. Γλύκας:
    «Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ»
    «Όχι στην 3η προβλήτα του ΟΛΠ»
    για να φτάσεις Δήμαρχε φέτος να μιλάς μόνο για χρήματα . . .
    «Απαιτούμε από τον ΟΛΠ το τέλος που εισπράττει»
    κ. Γλύκα (επίθετο είναι) δεν είσαι Δήμαρχος στη Σαλαμίνα και τα Αμπελάκια , Δήμαρχος στο Πέραμα είσαι, οπότε, αν θέλεις να αποκλείσεις κάποιον Δήμο απέκλεισε τον δικό σου, κι όχι τους δύο Δήμους της νήσου Σαλαμίνας!!!

    Δήμαρχε ξέρεις, πιστεύω τι γράφουν και λένε οι απέναντι, στην Σαλαμίνα:
    Άλλοι γράφουν πως είναι πολλά τα λεφτά κι άλλοι πως αυτή τη φορά ούτε πέντε ώρες δεν κρατάς, με τίποτα.Κ. Γλύκα καλύτερα λοιπόν στα secret concerts και στις φυλακές (σήμερα στις φυλακές στα μέρη μας μήπως προετοίμαζες την αυριανή διαμαρτυρία;) παρά στα βαθιά νερά με τους μπακαούκες . . .

    Είχε πει κάποτε κάποιος: Να φύγουν οι φυλακές από τον Κορυδαλλό; Και θα τρέχουν οι δικηγόροι κι οι δικαστικοί τόσες ώρες μακριά από την Αθήνα αφήνοντας τις υπόλοιπες δουλειές τους; Αποκλείεται!!!
    korydallos.blogspot.com

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ… ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΡΘΜΕΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

    salamispressΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 19-03-09 ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΡΘΜΕΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
    19 March 2009

    Σημείωσε με έμφαση ότι ο Δήμος Σαλαμίνας και ο Δήμος Αμπελακίων, δεν ευθύνονται για την κατάσταση αυτή, ζητάμε ταπεινά την ανοχή τους και δεν τιμωρούμε κανέναν.

    Η Σαλαμίνα έχει ένα ίσως αβαντάζ με μια διέξοδο και από την περιοχή της Πάχης και ίσως και κάποια δρομολόγια στην περιοχή του Πειραιά, ενώ ο Δήμος Περάματος διαθέτει έναν και μοναδικό δρόμο εισόδου εξόδου.

    Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Γλύκας ενημέρωσε ότι τα πλοιάρια όπου μεταφέρουν μόνο επιβάτες δεν θα επηρεαστούν από τον αποκλεισμό και θα συνεχίσουν τα δρομολόγια τους ως έχουν.
    Απο: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

  • Διαβάστε το Δελτιο Τυπου... αρχειο pdf

  • ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

    salamispress Μετά το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 16-03-09 με κύρια θέματα συζήτησης τη λειτουργεία του Λατομείου και την απόριψη και εκμετάλευση των μπαζών απο το Δήμο μας, παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον τις αναρτήσεις και τα σχόλια των άλλων φίλων blogers.
    Τελικά φίλοι, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Και εξηγούμε:
    Πρώτα- πρώτα να ξεκαθαρίσω ότι είμαι φίλια προσκείμενος με τον πολιτικό χώρο που στήριξε και στηρίζει τη σημερινή Δημοτική Αρχή
    Θέλω όμως να επισημάνω ορισμένες λεπτομέρειες που ίσως μας διαφεύγουν:
    1. Με εξέπληξε η ταχύτητα με την οποία το Γραφείο Τύπου του Δήμου ανάρτησε στο blog
    δελτίο τύπου με περίληψη των πρακτικών και των αποφάσεων.
    ΜΠΡΑΒΟ ΤΑΧΥΤΗΤΑ!!!
    2. Διαβάζω στο δελτίο τύπου του Δήμου, ότι αποφασίστηκε διαπαραταξιακή επιτροπή να συναντηθεί με τον επιχειρηματία και να ζητήσουν να τηρήσει ορισμένες υποχρεώσεις που έχει, βάσει της σύμβασης παραχώρησης του Λατομείου.
    Πρώτο λάθος κύριοι. Αντί να καλέσετε τον επιχειρηματία στο Δημοτικό Συμβούλιο, πάτε εσείς;
    Δεύτερο λάθος κύριοι. Δεν πρέπει να ζητάτε αλλά να απαιτείται απο τον επιχειρηματία.
    3. Και η μεγαλύτερη πλάκα όλων;
    Ο ένας ομολογεί ότι έχει ενα μικρό καραβάκι και έκανε μεταφορές του επιχειρηματία.
    Ο άλλος ομολογεί ότι παρακάλεσε τον επιχειρηματία να προσλάβει στην εργασία του τον κουνιάδο του.
    Ο άλλος, ως Αντιδήμαρχος και εκπρόσωπος του Δημάρχου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο με θέμα την επέκταση της άδειας λειτουργείας του Λατομείου κατά 5 έτη, πήγε και δεν είπε κουβέντα.
    Ο άλλος, εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος, μόλις ακούστηκε το όνομα του, γιουχαϊστηκε.
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ τους εκλεγμένους άρχοντες, που τους ψηφήσαμε για να λύσουν τα προβλήματα του νησιού.
    Και εσείς κύριοι του ΠΑΣΟΚ, εκεί στα κεντρικά, να είστε πιο προσεκτικοί που δίνετε το χρίσμα. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
    Πήγατε στην αντιπολίτευση για αυτά τα πράγματα.
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ
    Θέλουμε καθαρούς ανθρώπους, νέες ιδέες και τόλμη.

    Ευχαριστώ το blog για την φιλοξενία των άρθρων μου.
  • Aπο: Ο ΑΧΑΙΟΣ ...δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη

  • Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

    Νέο σχόλιο για.... ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    O ΘΕΙΟς άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτηση
    απαντηση στον ''δηλωμενο βλακα''.
    1) ειμαι απο αυτους( δες τις αναρτησεις μου) που στο θεμα ρολλοι της ομοσπονδιας,εχω απορησει με τους τροπους που λειτουργει.
    2) αν καποιος θελει να γινει προεδρος της ...υπαρχουν οι εκλογες.
    3) απ οσο μπορω να γνωριζω οι συλλογοι στο νησι ειναι γυρω στους 90-100.Απο αυτους ομως η ομοσπονδια εχει σχεση μονο με αυτους που εχουν ''ΚΑΛΗ ΣΧΕΣΗ'' μαζι της. κοινως αυτοι που γλυφουν!!
    4) πως ζητας να ''συνυπαρχουν'' οι οικιστες μαζι σου , οταν τους ονομαζεις αυθαιρετους? αυτοι οι αυθαιρετοι εχουν κανει το νησι απο παραγκουπολη σε υπολογισιμη δυναμη. ας αφησουμε τα κομματικα στην ακρη και να απαντησουμε σε αυτους που ανεβηκαν στους θρονους την μερα των εκλογων.
    ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
  • Απο: O ΘΕΙΟΣ ... δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη

  • Αυτά που δεν γράφουν… τα Δελτία Τύπου του Δήμου Σαλαμίνας

    salamispress Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτηση
    Η υποκρισία στο μεγαλείο της. Ο κ. Αγαπίου έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο κι όταν του θέτουν θέμα ότι έχει συγγένεια με άτομο που έχει πάρε δώσε με τις εργασίες του κ. Αγγέλου δηλώνει έκπληκτος. Ότι δεν περίμενε ποτέ ότι θα μπορούσε αυτό το γεγονός να τεθεί εμπόδιο στο να συμμετέχει στο συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα. Στη συνέχεια όμως κάνει μια ωραία τούμπα και εμφανίζει χαρτιά που δηλώνει ότι ο γιος του το έχει πάρει το βαποράκι με δάνειο κλπ. Λοιπόν κ. Αγαπίου ή δεν γνώριζες και έμεινες όντως έκπληκτος με το βέτο που άσκησαν οι συνάδελφοι σου ή γνώριζες κι είχες τα χαρτιά μαζί σου για να απαντήσεις.
    Αυτά για να μην κοροιδεύετε τους συμπολίτες μας
    --------------------------------------------------------------------------------------
    Μετά την αποχώρηση του βαποριού που είχε μεταφέρει στο παρελθόν φορτίο του λατομείου στη Μήλο, μάθαμε και ότι ο Δήμαρχος μας Σπ. Σοφράς έχει κουνιάδο που έχει υπαλληλική σχέση με το λατομείο.
    Η διαδικασία διεκόπη και η πρόεδρος του Δ.Σ. ήρθε σε επικοινωνία με σύμβουλο της ΚΕΔΚΕ, για να μάθαμε ότι ο δήμαρχος μπορεί να παρευρίσκεται στη συζήτηση, σαν θεατής χωρίς να παίρνει θέση.
    Και όλα αυτά τα μάθαμε γιατί ο Θ. Μακρής ενημέρωσε ότι υπάρχει θέμα με β΄ βαθμού συγγένειας σε εμπλεκόμενο στο θέμα που θα συζητηθεί.
    Αυτά για να μην μας κοροϊδεύετε κύριοι

    Σας ενημερώνουμε κύριοι και κυρία του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας

    Ο/Η Οι κάτοικοι της περιοχής... άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτηση
    Σας ενημερώνουμε κύριοι και κυρία του Δημοτικού Συμβουλίου ότι το νταμάρι που προσπαθεί να επαναλειτουργήσει ο Δήμαρχος Σαλαμίνας , δεν βρίσκετε στο Μπιζάνη , βρίσκετε στα σύνορα Παλουκίον και Νέας Σαλαμίνας .

    Και βρίσκετε 200 μέτρα μακριά από το Γυμνάσιο της οδού Γεωργιου Παπανδρέου στην Νέα Σαλαμίνα , και σας ενημερώνουμε ότι δεν θα σας επιτρέψουμε να υποβαθμίσετε περισσότερο από ότι έχει είδη υποβαθμιστεί η περιοχή μας .

    Ιστορικό του νταμαριού που αποκλειστική εκμετάλλευση είχε ο νυν Αντιδήμαρχος Κώστας Αγαπίου.
    Το νταμάρι έπρεπε να λειτουργεί ως χώρος εναπόθεσης μπαζών και προϊόντων εκσκαφής , στην πορεία όμως βρέθηκαν μέσα στο νταμάρι όλης της Σαλαμίνας τα ξερά κλαδιά και αλλά οικιακά σκουπίδια ( στρώματα , ηλ.συσκευές ,έπιπλα ) που άφηναν στους δρόμους της Σαλαμίνας άγνωστοι .

    Ώσπου μια ωραία μέρα αθίγγανοι που λυμαίνονται την περιοχή και ψάρευαν τα παλιά σίδερα που ήταν πεταμένα εντός του νταμαριού σκέφτηκαν να ανάψουν φωτιές να καθαρίσουν τα παλιοσίδερα από τα πλαστικά μέρη τους και να ζήσουμε για πολλοστή φορά πυρκαγιά στο νταμάρι με αποτέλεσμα να καίγονται τα (μπάζα) για ένα μήνα , και να μην μπορούμε εμείς και τα παιδιά μας να αναπνεύσουμε από τον μαύρο τοξικό καπνό του νταμαριού μέχρι και 40 μέρες μετά το σβήσιμο της πυρκαγιάς.

    Σας ενθυμίζουμε την πυρκαγιά στο λατομείο Καραμπίνη στην Γούβα Μπατσι το 2008, αυτό το ίδιο πράγμα (επί τέσσερα) και το τοξικό νέφος που έμεινε για πολλές μέρες ακόμα .

    Αυτό κυρία και κύριοι είναι το ιστορικό του νταμαριού στα Παλούκια και όχι στο Μπιζάνη Σαλαμίνας και δεν θα το επιτρέψουμε να επαναλειτουργήσει .
    Οι κάτοικοι της περιοχής

    Απατεώνες σε Μαϊμού Μοναστήρι στην Σαλαμίνα …Προσοχή ο μαϊμού Ιερωμένος είναι μεγαλοαπατεώνας και αδίστακτος .

    salamispress ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΕΡΟΝΤΙΟΥ ΛΟΥΔΑΡΟΥ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΤΗ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
    Ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνας Γερόντιος Λουδάρος,νόμιμος τοποτηρητής του Παλαιού Ημερολογίου των ΓΟΧ και αδερφός του δημοσιογραφου του ALPHA Αντώνη Λουδάρου προέβη σε μια φοβερή καταγγελία. "Η αστυνομία της Σαλαμίνας και η εισαγγελία Πειραιώς κάνουν τα στραβά μάτια σε δεκάδες πιστούς που έχουν εξαπατηθεί από την δράση του αγύρτη ψευτοπαπά που φόρεσε τα ράσα σε μια νύχτα και λέει ότι γιατρεύει καρκίνους και αδενοπάθειες, παίζοντας με τον πόνο και την αρρώστεια των άρρωστων ανθρώπων. Τόσες φορές τον έχουμε καταγγείλει στην πολιτεία. Η αστυνομία ούτε απ' έξω δεν περνάει. Όπου υπάρχουν λεφτά, κλείνουν και στόματα" μας είπε ο Γερόντιος ρίχνοντας και βέλη κριτικής εναντίον του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ. "Χάλασε και διέλυσε οικογένειες αξιωματικών του λιμενικού. Οι καταγγελίες πήγαν στην εισαγγελία και περιέργως έκλεισαν". Φοβερά πράγματα που θυμίζουν μεσαίωνα για τον αγυρτη παπά.
    -----------------------------------------------------------------------------------------
    Φίλες και φίλοι bloggers/συμπατριώτες , αισθανόμαστε δικαιωμένοι επιτέλους , που μια επιλογή μας να δημοσιεύσουμε το θέμα του αδίστακτου απατεώνα (παπά Νεκτάριου) και των παρεκκλησιαστικών δικτύων, που έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους στο νησί μας , βγήκαν επιτέλους πρώτη είδηση στα ραδιόφωνα και τα τηλεοπτικά κανάλια της Ελλάδος .

    Για την ομάδα του salamispress είναι απλώς μια πληρωμή για τις ώρες που αφιερώνουμε στο blog salamispress και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης των συνδημοτών μας από τους συνδημότες μας .


    Ευχαριστούμε και εσάς που στηρίζετε την προσπάθεια και νομίζουμε ότι κάναμε/κάνουμε το όνειρο πολλών πραγματικότητα .
    συνεχίζουμε salamispress

    Περισσότερες πληροφορίες για τον (παπά μάγο της Σαλαμίνας) στα παρακάτω links
    http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&artid=963974&catID=16
    http://ventetta.blogspot.com/2009/03/blog-post_16.html
    http://adiakritos.blogspot.com/2009/03/blog-post_3939.html
    http://malakistan.blogspot.com/2009/03/blog-post_17.html
    http://troktiko.blogspot.com/2009/03/blog-post_1098.html
    http://pressonice.blogspot.com/2009/03/blog-post_9816.html
    http://www.zougla.gr/news.php?id=29096
    http://salamispress.blogspot.com/2009/01/blog-post_8121.html

    “Oτι δεν με σκοτώνει με δυναμώνει” Γιάννης Τσαβαρής

    salamispress Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Γιάννης Τσαβαρής, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Σαλαμίνας στις 16-03-2009, δήλωσε ότι παρά τις “δημοκρατικές” παραινέσεις των αγνώστων τραμπούκων είναι εδώ και θα παραμείνει στις επάλξεις συνεχίζοντας τον αγώνα.
    Την συμπαράσταση του στον κ. Τσαβαρή, δήλωσε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο πριν από την συζήτηση για το επίμαχο θέμα του λατομείου.
    Να σημειώσουμε ότι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έπεφτε καρφίτσα, φίλοι του κ Γιάννη Τσαβαρή ήταν εκεί για να του συμπαρασταθούν σ’ αυτή την δύσκολη στιγμή του αγώνα του, αλλά και κάποιοι άλλοι, έτοιμοι να ρίξουν το δηλητήριο με υπονοούμενα τους.
    Απο: exandasinstitute.blogspot.com

    Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

    Δωρεάν Ίντερνετ από Δήμους της περιφέρειας..... Θέλω και εγώ Δωρεάν Ίντερνετ Δήμαρχε !!!

    salamispress ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ τα ασύρματα δίκτυα στην Ελληνική περιφέρεια αρκεί να υπάρξει δωρεάν πρόσβαση σε χώρους δημοσίου ενδιαφέροντος για κοινό και επισκέπτες ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό το τουριστικό ρεύμα στην χώρα μας.
    Αναλυτικά στην έκθεση «Polis 2007» η ΤΕΔΚ παρουσίασε το «Ασύρματο Ευρυζωνικό Δίκτυο ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης –BRIDGE ME». Παρουσιάζοντας χτες το ευρυζωνικό δίκτυο ο Σ. Ζαμανίδης, υπογράμμισε: «To ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο Κοζάνης περιλαμβάνει 72 ασύρματες ζεύξεις με μέγιστη ταχύτητα 108 MBps. Η συνολική απόσταση των 72 ζεύξεων ανέρχεται στα 472 χλμ. ασύρματης δικτυακής σύνδεσης. Το δίκτυο BRIDGE ME καλύπτει συνολική έκταση 3.515 τ.χλμ. σε μια δύσκολη γεωμορφολογία που χαρακτηρίζεται κυρίως από ορεινά εδάφη και αγροτικές εκτάσεις. Το συγκεκριμένο δίκτυο αποτελεί από το Σεπτέμβριο του 2006 μια πραγματικότητα καθώς έχει καταφέρει να συνδέσει με την ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης, τους 16 Δήμους, τις 3 Κοινότητες, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας."
    Επίσης Δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, και μάλιστα σε υψηλές ταχύτητες, προσφέρει η Νομαρχία Μαγνησίας, με την εγκατάσταση ασύρματου δικτύου, στο κέντρο του Βόλου, στην περιοχή Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την Μητρόπολη Δημητριάδος, με στόχο την διάδοση της ευρυζωνικότητας, τη μείωση του ψηφιακού χάσματος, την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών και την ανατροπή του κλίματος της "τεχνοφοβίας". Σκοπός της ΝΑΜ είναι, εξασφαλίζοντας κοινωνική συναίνεση μέσα από διαδικασίες κοινωνικής διαβούλευσης, των οποίων ήδη μετέρχεται και συνεργασίας με όλους τους δήμους, που ήδη πραγματοποιεί, να καλύψει, με ασύρματο δίκτυο, το σύνολο του νομού ώστε να βοηθήσει στην ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών στην περιοχή, ξεκινώντας από το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου και Ν. Ιωνίας και συνεχίζοντας την προσπάθεια στην περιφέρεια. Τέλος σε εξέλιξη είναι διάφορα έργα σε Δήμους, ενώ δίκτυα οπτικών ινών δημοπρατήθηκαν σε Καλαμάτα και Αμαλιάδα στην ΝΔ Πελοπόννησο και περιμένουμε ανακοινώσεις το επόμενο χρονικό διάστημα.

    Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας για παροχή καινοτόμων υπηρεσιών στους πολίτες του Δήμου Αγρινίου και στους επισκέπτες της πόλης, ξεκίνησε «η παροχή δωρεάν internet».
    Η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν και περιλαμβάνει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο με ευρυζωνική ταχύτητα.
    Για τη σύνδεση των χρηστών με το Ασύρματο Δίκτυο του Δήμου Αγρινίου απαιτείται η χρήση κωδικού και συνθηματικού χρήστη, τα οποία μπορούν οι δημότες να αποκτήσουν από το Δημαρχείο (Χ. Τρικούπη 10, 1ος όροφος, Γραφείο 6), έχοντας μαζί τους την ταυτότητά τους.
    Ο δήμαρχος Αγρινίου, κ. Παύλος Μοσχολιός, αναφερόμενος στη νέα υπηρεσία τόνισε: «Στην κοινωνία της πληροφορίας» η δημιουργία μιας ψηφιακής πόλης αποτελεί πραγματική επένδυση για το μέλλον και προγραμματική μας δέσμευση.
  • Απο: Δημητρης Σαλαμινα ... δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη

  • Η περιβαλλοντική υποβάθμιση στη Σαλαμίνα... στην εκπομπή ECO News του ΣΚΑΪ.

    salamispress ελάχιστοι πόροι εκταμιεύονται για περιβαλλοντικά έργα στη Σαλαμίνα
    Το βόρειο τμήμα της Σαλαμίνας, όπου συγκεντρώνεται η εμπορική δραστηριότητα και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του νησιού, βρίσκεται παγιδευμένο στην περιβαλλοντική υποβάθμιση, σύμφωνα με τα όσα καταδεικνύει η εκπομπή ECO News του ΣΚΑΪ.
    Τυπικό παράδειγμα είναι το δάσος της Φανερωμένης, από όπου εκριζώνονται δέντρα χωρίς έλεγχο, μετατρέποντας την περιοχή σε λιβάδι.

    Έντονο προβληματισμό δημιουργούν και όσα συμβαίνουν στη θάλασσα. Στα νερά της Σαλαμίνας γίνεται συστηματική υπεραλίευση οστράκων και ψαριών. Χειμώνα - καλοκαίρι, μέρα - νύχτα, τα καΐκια εξαντλούν το αλιευτικό απόθεμα της περιοχής, καταδικάζοντας το ενάλιο περιβάλλον σε σίγουρο θάνατο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο την πορθμιακή γραμμή Περάματος - Σαλαμίνας περνούν 10 εκατομμύρια οχήματα από τα οποία εισπράττονται εκατομμύρια ευρώ.

    Επιπλέον, οι 37.000 μόνιμοι κάτοικοι του νησιού εκτοξεύονται στις 300.000 το καλοκαίρι, ωστόσο ελάχιστοι πόροι εκταμιεύονται για περιβαλλοντικά έργα.
  • Διετε το βιντεο... Σαλαμίνα: περιβαλλοντική παρακμή (17/03/2009)

  • Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

    salamispress ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
    Το Φιλολογικό Τμήμα του Συλλόγου Σαλαμίνας "Ο ΑΠΟΛΛΩΝ"
    σας καλεί την Κυριακή 22 Μαρτίου 2009 και ώρα 8.00 μ..μ. στην εκδήλωση μουσικοφιλολογικού περιεχομένου που θα πραγματοποιηθει στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σαλαμίνας, στην αίθουσα εκδηλώσεων "Δημ. Μπόγρη" στο πλαισιο των εκδηλωσεων εορτασμου της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.
    Σ' αυτήν:
    - θα ομιλήσει η εκπαιδευτικός κ. Μαρία Παλέρμου με θέμα:
    "Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας".
    - η χορωδία του "ΑΠΟΛΛΩΝΑ" θα ερμηνεύσει μουσικές συνθέσεις πατριωτικού περιεχομένου.
    Μετά τιμής

    Συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Σαλαμίνας της 16/3/2009

    salamispress ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Κατά τη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου της 16/3/2009 συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα και λήφθηκαν οι αντίστοιχες αποφάσεις:


    1.-Συζήτηση επί απόφασης Νομαρχιακού Συμβουλίου για παράταση μίσθωσης και έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης λατομείου Καραμπίνη, κατόπιν αιτήματος του 1/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου ( σε εφαρμογή του άρθρ.95 παρ. 2 του Ν.3463/2006 Δ.Κ.Κ.)

    Μετά από πολύωρη συζήτηση του θέματος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση του αντιδημάρχου Κώστα Αγαπίου η οποία προέβλεπε τη σύσταση διαπαραταξιακής που θα απαιτήσει από τον επιχειρηματία:
    * Την άμεση μείωση της παραγωγής υλικών ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες σε Τοπικό και Νομαρχιακό επίπεδο, όπως προβλέπεται από την άδεια λειτουργίας του λατομείου.
    * Τη σταδιακή περιβαλλοντική αποκατάσταση του χώρου.
    * Να μην προχωρήσει η επιχείρηση σε καμία απόλυση εργαζομένων.
    * Να δεσμευτεί για τον περιορισμό της κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων που μεταφέρουν τα υλικά μπροστά από τα σχολεία κατά τις ώρες προσέλευσης και αναχώρησης των μαθητών. (Η παραπάνω παράγραφος συμπεριελήφθη στην εισήγηση μετά από πρόταση του κ. Νίκου Κόγια).
    Μέλη της επιτροπής ορίστηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Κουτσούκος, Ρούλα Νάννου, Τίνα Μπεγνή και Νίκος Ράπτης.

    2.-Συζήτηση για την εξεύρεση χώρου εναπόθεσης μπαζών, κατόπιν αιτήματος της κας Νάννου-Παπαθανασίου Ισιδώρας Δημ. Συμβούλου.
    Το θέμα δεν συζητήθηκε μετά την ενημέρωση που έγινε από τον κ. Δήμαρχο ότι «ύστερα από επίπονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής επίκειται η υπογραφή σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο Σαλαμίνας, τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, την ΕΣΚΔΝΑ και την κατασκευαστική εταιρεία ΓΗΓΕΡΤΟΝ για συνεκμετάλλευση της περιοχής «Γούβα Μπατσί»(διόρθωση:Η περιοχή που ορίστηκε για εναπόθεση μπαζών και προϊόντων εκσκαφής είναι το νταμάρι στο Μπιζάνι κι όχι στη Γούβα Μπατσί όπως αναγράφηκε εκ παραδρομής) προκείμενου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος εναπόθεσης μπαζών και προϊόντων εκσκαφής».

    3.-Συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί σε περιοχές αρμοδιότητας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (κατασκευές καταστημάτων- πέργκολες) , κατόπιν αιτήματος του κ. Κουτσιλαίου Γεωργίου Δημοτικού Συμβούλου.
    Το θέμα συζητήθηκε χωρίς να ληφθεί απόφαση αφού ανήκει στην αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας και όχι του Δήμου.


    4.-Καθορισμός αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου για την ανάθεση νομικού χειρισμού υπόθεσης του Δήμου που αφορά το έργο: «Κατασκευή δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων πόλης Σαλαμίνας, ( άρθ.281 παρ. 3 του Ν. 3463/2006 του Δ.Κ.Κ.) και ψήφιση σχετικής πίστωσης.
    Το θέμα αποσύρθηκε και θα συζητηθεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί, σύμφωνα με το άρθρο 281.3 του Δημοτικού Κώδικα, για τη λήψη απόφασης απαιτείτο αυξημένη πλειοψηφία η οποία δεν υπήρχε αφού κατά την ώρα συζήτησης του θέματος είχαν αποχωρήσει κάποια από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

    5.-Κατανομή πιστώσεων για λειτουργικές δαπάνες των σχολείων Δ' τριμήνου 2008.
    Εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

    6.-Έγκριση προϋπολογισμού ΔΗ.Κ.Ε.ΣΑ για το οικονομικό έτος 2009.
    Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.ΣΑ.

    7.-Κατάργηση αρμοδιοτήτων που είχαν εκχωρηθεί στη ΔΕΠΑΣ.
    Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.ΣΑ για κατάργηση κάποιων από τις αρμοδιότητες που είχαν εκχωρηθεί στη ΔΕΠΑΣ γιατί μετά τη μετατροπή της σε κοινωφελή επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.ΣΑ) δεν μπορεί να έχει τις αρμοδιότητες αυτές.

    8.- Λήψη απόφασης για την διενέργεια του διαγωνισμού «Προμήθειας ρυμουλκού οχήματος για τις ανάγκες καθαριότητας του Δήμου Σαλαμίνος » μέσω διαπραγμάτευσης (άρθρ. 3 παρ. 3 και άρθρ. 23 ΕΚΠΟΤΑ).
    Εγκρίθηκε ομόφωνα η «Προμήθεια ρυμουλκού οχήματος για τις ανάγκες καθαριότητας του Δήμου Σαλαμίνος» μέσω διαπραγμάτευσης, αφού οι τρεις διαγωνισμοί που έχουν γίνει μέχρι τώρα απέβησαν άγονοι.

    ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημ. Συμβουλίου Σαλαμίνας
    Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαλαμίνας, κατά την 5η Συνεδρίασή του , την 6η Μαρτίου 2009, εκτιμώντας ότι το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο όμορος Δήμος Περάματος είναι πράγματι μεγάλο ,

    ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
    1.-Συμπαρίσταται αλληλέγγυος προς αυτόν στο δίκαιο αίτημά του και ζητά από τους υπεύθυνους πολιτειακούς παράγοντες ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ –ΟΛΠ , όπως συνδράμουν στη λύση του.

    2.-Αντιτίθεται προς τα προτεινόμενα από τον Δήμο Περάματος μέτρα αποκλεισμού επί πενταήμερο του πορθμείου Περάματος – Παλουκίων , δεδομένου ότι μια τέτοια ενέργεια , θα έχει οικονομικές-κοινωνικές και λειτουργικές επιπτώσεις για τους κατοίκους του Νησιού μας , ικανές να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις εκ μέρους των, με απρόβλεπτες συνέπειες και επακόλουθα.
    Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Σαλαμίνος

    ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    salamispress ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    Την άμεση αποκατάσταση της προβλήτας της Φανερωμένης Σαλαμίνας ζήτησε, για μια ακόμα φορά, από τον Υφυπουργό κ. Παναγιώτη Καμμένο, η Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στη Β’ Πειραιά, Δήμητρα Αράπογλου, με την ευκαιρία της συζήτησης της επερώτησης των Βουλευτών του ΛΑ.Ο..Σ., τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, σχετικά με την κάλυψη βασικών αναγκών των κατοίκων των ελληνικών νησιών.

    Η κ. Δ. Αράπογλου επανέφερε στη μνήμη του Υφυπουργού, τη δέσμευση του, από τις 5 Ιουνίου 2008, για τις άμεσες επισκευές εκβάθυνσης και ανακατασκευής της προβλήτας. Ωστόσο, όπως τόνισε, αν και η υπόσχεση αφορούσε την περασμένη καλοκαιρινή περίοδο, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει το παραμικρό. Σε λίγους μήνες πρόκειται να εισέλθουμε στη νέα καλοκαιρινή σεζόν και ενώ το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Σαλαμίνας έχει υποβάλει αίτηση νομιμοποίησης στην Κτηματική Υπηρεσία και περιβαλλοντική μελέτη στο Υπουργείο, περιμένουμε να δούμε πότε, επιτέλους, θα λειτουργήσει το Κράτος και θα πραγματοποιηθούν, έστω, και τα προσωρινά έργα βελτίωσης.

    Ο Υφυπουργός απαντώντας στη Βουλευτή ανέφερε επί λέξει τα εξής: «…όσον αφορά το θέμα της Σαλαμίνας η θέση του Υπουργείου είναι ξεκάθαρη, αυτή που διατυπώθηκε στους παράγοντες της Σαλαμίνας στην επίσκεψη που ήσασταν και εσείς, ότι δεν έχουμε καμία αντίρρηση σαν Γενική Γραμματεία λιμένων και λιμενικής πολιτικής να αποκατασταθούν οι ζημιές που προήλθαν από φυσική αιτία, δηλαδή από τη φουρτούνα εκείνη που δημιούργησε τις ζημιές στο λιμένα και στις προσχώσεις. Δεν υπάρχει καμία αντίρρηση από τη μεριά του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας να προχωρήσουν τα έργα άμεσα. Ξέρουμε ότι πρόκειται για φυσική καταστροφή, είναι θέμα πολιτικής προστασίας να προχωρήσει…».

    Κατόπιν της απάντησης του Υφυπουργού, η κ. Δήμητρα Αράπογλου εκτιμά ότι είναι άμεση, πλέον, η ανάγκη για κινητοποίηση, ιδιαίτερα των τοπικών παραγόντων, ώστε να μην χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος, όταν οι συγκυρίες και η γενικότερη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε δεν επιτρέπει εφησυχασμό και αδράνεια, για την ήδη παραμελημένη περιφέρεια του Πειραιά.
    Απο: ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ

    Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ... ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΟΤΑ – ΝΠΔΔ ΟΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΜΑΝΔΡΑΣ, ΒΙΛΙΩΝ, ΕΡΥΘΡΩΝ, ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΝΟΗΣ

    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α
    Το Δ.Σ. του σωματείου μας καταγγέλλει τον Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Αμπατζόγλου, στέλεχος του ΣΥΝ, που στις 11/3/09 επιχειρεί με επιστολή του προς το σωματείο μας, μια άνευ προηγούμενου παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση μας, παρέμβαση που θα την ζήλευαν και οι πιο στυγνοί εργοδότες.

    Συγκεκριμένα με την επιστολή του κρίνει ότι οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους δεν πρέπει ν’ ασχολούνται με θέματα περιβάλλοντος και πρέπει να του ζητάμε την άδεια για το ποια θέματα ή όχι θα απασχολούν τους εργαζόμενους και το σωματείο τους. Όπως επίσης και τον ποιόν θα καλούν ή δεν θα καλούν οι εργαζόμενοι στις συνελεύσεις τους. Έμεσα επίσης θέτει θέμα του πως θα πραγματοποιούνται οι συνελεύσεις των εργαζομένων στο χώρο εργασίας δικαίωμα που έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι με αγώνες εδώ και πολλά χρόνια.

    Ο λόγος της απαράδεκτης συμπεριφοράς του Δημάρχου είναι ότι το σωματείο μας συμμετέχει στο Συντονιστικό Φορέων Θριασίου για το περιβάλλον και με αυτήν μας την ιδιότητα ενημέρωσε τους εργαζόμενους, καταγγέλλοντας την επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ και την δημιουργία μονάδας παραγωγής ρεύματος από την ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ. Αναδείξαμε παράλληλα τις ευθύνες της Νομαρχίας που εγκρίνει τις πολεοδομικές παρεμβάσεις των ΕΛΠΕ για την επέκταση και τις ευθύνες της Δημοτικής αρχής γιατί ενώ χαρακτήρισαν βιομηχανική περιοχή την ΠΕΤΡΟΛΑ την ίδια στιγμή δεν χαρακτήρισαν σαν ζώνη ασφαλείας την περιοχή μεταξύ ΠΕΤΡΟΛΑ και ΠΥΡΚΑΛ διευκολύνοντας την ΠΕΤΡΟΛΑ να επεκταθεί.

    Ο τρόπος αντίδρασης του Δημάρχου επιβεβαιώνει ότι στο δημαρχιακό αξίωμα βρίσκεται για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ισχυρών της περιοχής ενάντια στο λαό και τους εργαζόμενους της Ελευσίνας.

    Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα και δεν πρόκειται να το απεμπολήσουν σε κανένα και αυτό θα το κάνουν φανερά θα καταγγέλλουν αυτούς που επιβουλεύονται το περιβάλλον και αυτούς που τους στηρίζουν και θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για να μην περάσουν σχέδια που έχουν να κάνουν με τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους.

    Επίσης θα καλούν στις συγκεντρώσεις τους όποιον θεωρούν ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους και δεν έχουν να δώσουν λογαριασμό σε κανένα εργοδότη ας είναι και δήμαρχος.

    Η παραπάνω ενέργεια του δημάρχου έρχεται σαν συνέχεια της όλης δραστηριότητας της Δημοτικής αρχής Ελευσίνας που πρωτοστατεί στην τοπική εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Συγκεκριμένα, η Δημοτική αρχή Ελευσίνας πρωτοστατεί στην χτύπημα της πλήρους και σταθερής εργασίας και στην εφαρμογή όλων των ελαστικών μορφών εργασίας για να κρατάει όμηρους δεκάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Προωθεί την εντατικοποίηση της δουλειάς αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους, προχώρησε στην δημιουργία Ανώνυμης εταιρείας με άλλους Δήμους με την οποία μπορεί να ιδιωτικοποιήσει όλους τους τομείς του Δήμου που σημαίνει μεγαλύτερο κόστος για τους Δημότες κ.λ.π..

    Πληροφορούμε όλους ότι οι συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες των εργαζομένων είναι δικαίωμα των εργαζομένων που έχει κατακτηθεί με πολλούς αγώνες και θυσίες. Σε κανέναν δεν το παραχωρούμε.

    Για το Δ.Σ., Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΔΑΜ – ΧΟΝΔΡΟΥ ΕΛΕΝΗ , Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΑΝΗΣΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

    salamispress